A Művelt Tájékozott Emberért Alapítvány

Levelezési cím: 1092 Budapest, Ráday u. 32. I. em. 3.
+36-1-781-3236
info@magyarforum.hu
1%"/

Megjelent munkatársunk, Kovács Attila harmadik kötete: Az idők szava.
Glosszák, jegyzetek, publicisztikák, elemzések. Rendelés és információ: azidokszava@gmail.com

A huszonegyedik század legnagyobb kihívása

czyla

A transzatlanti birodalom teljesen elhülyült vezetői a tényleges okok feltárása és orvoslása helyett kitalálták a befogadás intézményének kötelező kvótáját, vagyis a százszor kudarcot vallott idiotizmust erőltetik tovább. Ezt a hozzáállást felismerve működnek együtt a csempészbandák és a terrorszervezetek. Az angolszász típusú demokrácia hiányára való hivatkozással robbantották ki az arab tavasz gyűjtőnévbe sorolt polgárháborúkat is, noha pontosan tudták, ott sem a demokráciára volt a legnagyobb szükség. Fokozottan igaz ez a sokat szenvedett fekete-afrikai országokra, ahonnan a tervek szerint inkább több százmillió embert utaztatnának Európába, ahelyett hogy megfelelő haderő bevetésével a békességet megteremtenék majd mezőgazdasági és közigazgatási szakembereket, orvosokat, mérnököket küldenének oda. A fegyverek begyűjtésére és megsemmisítésére, tanárokra, infrastruktúrára, mindenekelőtt teljes nemzetközi gyámságra és védnökségre lenne szükség. Mert bebizonyosodott, hogy egyelőre nem képesek az önálló nemzeti léthez szükséges belső államalkotó erő megszervezésére és működtetésére. Akármilyen nehezünkre esik is ezt kimondani.
Példának okáért Afrika szarván, Szomáliában az országot „irányító” új erő katonai taktikája az afganisztáni tálibok és az afrikai gerillák harcmodorának ötvözete. Határokat nem ismerve, kis csoportokban végrehajtott merényletekkel dolgoznak.
Jelenleg 10-12 ezer fősre becsülik az as-Sabáb fegyvereseinek számát. Jelen vannak már Ugandában, Djiboutiban és Kenyában is. Ki akadályozza meg őket abban, hogy Európába is átruccanjanak? Ha egyszer kedvük szottyan a menekültek között elvegyülni, a tengeri kalózkodás jövedelmező üzletágát szárazföldire váltani? A gondolkodó ember fontos tulajdonsága a lényegtelent a lényegestől megkülönböztetni tudás képessége. Ezért kell felelősségteljesen viselkednünk, ha már átlátjuk a migráció veszélyét, azt, hogy egymilliárd embert nem tud Európa befogadni, egymilliárd ember problémáját nem tudjuk mi megoldani. Ha nem akarunk a fent bemutatott országok sorsára jutni, az erőszakos letelepítés elleni népszavazásra mindnyájunknak el kell menni.

És mi a helyzet Csádban, Szudánban, Guineában? Olvassa el a teljes elemzést a legújabb Magyar Fórumban!