A Művelt Tájékozott Emberért Alapítvány

1464 Budapest, Pf. 1578
+36-1-781-3236
info@magyarforum.hu


MEGJELENT

a MAGYAR FÓRUM

XXX. évfolyamának 21.
száma.

Kassai Lajos: Lépjünk ki a komfortzónánkból

Áder János az első államfő, aki a csángókhoz látogatott, kendezőt tettek a nyakába, amilyet a csángó esküvők kitüntetett vendégei szoktak kapni

Az SZDSZ bábja: különösen ízléstelen volt a taxisblokád alatti magatartása

Szita Károly: 67-es gyorsút, iparterületek, sportcsarnok, uszoda, busztelephely, színház, közlekedési központ, okospark - az történik Kaposváron, amit megálmodtunk
Találjunk egymásra, legyen előfizetőnk!

Heti Magyar Fórum előfizetési díja:
3211 Ft / negyedév.

Havi Magyar Fórum előfizetési díja:
1470 Ft / negyedév.


Tel.: +36-1-781-3236

Levélcím: 1464 Budapest, Pf. 1578.

Kiadó:
Bp. IX., Ráday u. 32., I. em. 3.
A Nyugat kap egy utolsó esélyt

Csorja Gergely

Trump győzött. Az amerikai politikában ez nem jelent lavinaszerű változást. Az Egyesült Államokat meghatározó érdekcsoportok nagy száma és hatalmas ereje miatt az elnök személye koránt sem olyan fontos, mint azt sokan állítják.
De azért van jelentősége, hogy ki lakik a Fehér Házban. Trump egyáltalán nem tűnik nagy formátumú államférfinak. Mégis, győzelme a multikulturalizmus, a 68-tól építgetett és csődbe jutott ultraliberális, egyben kizsákmányoló rendszer hivatalos végét jelenti.
Sok jel mutatott arra, hogy a világot destabilizáló agyament rendszert végre elengedi a Nyugat – első fontos jel éppen Orbán Viktor földindulás szerű győzelme volt – de a ’68 táptalajából kinőtt gaz, a hatalmi és anyagi érdekek televénye olyan sűrűn borítja a Nyugat országait, hogy teljes kiirtása szinte lehetetlen.
Trump győzelme így is esélyt ad a Nyugatnak, hogy a teljes önfeladást, a keresztény és alapvetően európai gyökerű civilizáció hirtelen átalakítását, a más civilizációkból származó vagy éppen civilizációk között kallódó tömeggel való feltöltését és az ebből következő szükségszerű bukást elodázza.
A népességi mutatók javításának esélye nincs. Így csak a bukás elodázásról beszélhetünk. Azonban óriási jelentősége van, hogy a végső bukás még a mi életünkben megtörténik vagy esetleg csak ükunokáink szembesülnek a katasztrófával. Az egyén szempontjából meghatározó, hogy a bukás véres, pusztító, Iszlám Állam-szerű infernót jelent, vagy lassú, a lehetőségekhez mérten békés átalakulást hoz magával.
Az esélyt megkaptuk. Élünk-e vele?