A Művelt Tájékozott Emberért Alapítvány

1464 Budapest, Pf. 1578
+36-1-781-3236
info@magyarforum.hu


MEGJELENT

a MAGYAR FÓRUM

XXX. évfolyamának 16.
száma.

Pálffy Ilona:
Szó sincs adatvesztésről


A választások óta még jobban megveti a vidéket a városi „értelmiség”


Elhasaltak a demokratikus választásokon, aztán együtt tüntettek demokráciáért: Gyurcsány, Vona és a többi


Csáky Csongor:
A Kárpát-medencei magyarság közös sikere a Nemzeti Kisebbségvédelmi kezdeményezés

Találjunk egymásra, legyen előfizetőnk!

Heti Magyar Fórum előfizetési díja:
3211 Ft / negyedév.

Havi Magyar Fórum előfizetési díja:
1470 Ft / negyedév.


Tel.: +36-1-781-3236

Levélcím: 1464 Budapest, Pf. 1578.

Kiadó:
Bp. IX., Ráday u. 32., I. em. 3.
A bevándorlás életünk legfontosabb ügye

Orbán Viktor a 180 perc című műsorban

Az ellenzék átállt Brüsszel oldalára - így kommentálta Orbán Viktor miniszterelnök, hogy az ellenzéki pártok nem támogatták a parlamentben a bevándorlással kapcsolatos alaptörvény-módosítást.

A kormányfő péntek reggel a Kossuth Rádióban úgy nyilatkozott: a következő hetekben, hónapokban a kormány az európai küzdőtéren csak a Fidesz-KDNP-re számítva folytathatja a küzdelmet a bevándorlás megállításáért, "ebben a küzdelemben az ellenzékre nem lehet számítani".
    "Most, hogy a Jobbik is korábbi radikálisokból ilyen zsúrpubik gyülekezetévé vált, láthatóan átállt Brüsszel oldalára, és (...) nem a magyar emberek érdekét, hanem Brüsszel szempontjait képviseli a magyar politikában" - fogalmazott, hozzátéve, hogy ettől még a feladatot el kell végezni, a bevándorlást meg kell állítani.
    Arra a kérdésre, hogy e szerint jelenleg nincsenek további tervek az alkotmány módosítására, azt felelte: a hadszíntér Brüsszelben van, "itthon amit lehetett, elvégeztünk, tehát a mi lelkiismeretünk tiszta". Nemzeti konzultációt tartottak, népszavazást rendeztek, majd javasolták az alkotmány módosítását, de ezt nem tudták elérni, mert "az ellenzék átállt Brüsszel oldalára" - mondta.
    Most értelmezni kell az alaptörvény hatályos, "migráció tekintetében nem egyértelmű" szövegét, és ezzel a tarisznyában Brüsszelben meg kell vívni a küzdelmet - közölte Orbán Viktor. Jelezte, december 15-16-án lesz miniszterelnöki csúcstalálkozó Brüsszelben, ahol eldőlhet az Európai Unió bevándorláshoz való viszonya a következő évekre.
    A miniszterelnök azt mondta, a bevándorlás ügyét a mai életünk legfontosabb kérdésének tartja, és arra számít, hogy ez még hosszú évekig így lesz, ezért a politikának is ezt kell a legfontosabb kérdésnek tekinteni, amelyet ki kell venni a pártgondolkodás logikájából, és minden más kérdés elé kell helyezni. Szerinte azonban "az ellenzéki pártok nem tudtak felnőni" ehhez a feladathoz, mert úgy gondolkodnak, hogy nekik az a jó, ami rossz a kormánynak.
    A rádióinterjúban szóba került az EU és Törökországi közötti, a bevándorlással kapcsolatos egyezmény is, amelyről azt mondta: Magyarország a maga részéről megadja Törökországnak a tiszteletet, és a török politika belső berendezkedésének kérdését kizárólag a török emberek ügyének tekinti, "majd ők eldöntik, mit akarnak". A magyar szempont úgy szól, hogy Törökország maradjon stabil ország, az ellenkező eset ugyanis "ránk nézve (...) komoly veszélyt jelenthet" - közölte. Ezért "nekünk támogatnunk kell azokat a politikai erőket Törökországban, amelyek rendet, nyugalmat, kiszámíthatóságot és stabilitást hoznak létre" - jelentette ki.
    Európának pedig arra kell törekednie, hogy ha betartja Törökország a megállapodást, ha nem, "akkor is képesek legyünk megvédeni a saját országainkat" - mondta Orbán Viktor.