A Művelt Tájékozott Emberért Alapítvány

1464 Budapest, Pf. 1578
+36-1-781-3236
info@magyarforum.hu


MEGJELENT

a MAGYAR FÓRUM

XXX. évfolyamának 16.
száma.

Pálffy Ilona:
Szó sincs adatvesztésről


A választások óta még jobban megveti a vidéket a városi „értelmiség”


Elhasaltak a demokratikus választásokon, aztán együtt tüntettek demokráciáért: Gyurcsány, Vona és a többi


Csáky Csongor:
A Kárpát-medencei magyarság közös sikere a Nemzeti Kisebbségvédelmi kezdeményezés

Találjunk egymásra, legyen előfizetőnk!

Heti Magyar Fórum előfizetési díja:
3211 Ft / negyedév.

Havi Magyar Fórum előfizetési díja:
1470 Ft / negyedév.


Tel.: +36-1-781-3236

Levélcím: 1464 Budapest, Pf. 1578.

Kiadó:
Bp. IX., Ráday u. 32., I. em. 3.
​Magyarország biztonságát veszélyeztetik a paramilitáris csoportok

Amikor a Magyar Fórum szellemi alapítója, Csurka István gondolataira emlékszem vissza, akkor még inkább látom annak a veszélyét, hogy a szélsőjobb teret nyerhet, és a legális politikával is összekapcsolódhat – közölte Németh Szilárd, az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottságának fideszes alelnöke, s hozzátette: „Európa és Magyarország biztonságát az illegális migráció és a vele kéz a kézben járó terrorizmus, valamint az ennek következtében megerősödő szélsőséges, paramilitáris szervezetek veszélyeztetik.”

Már többször beszámoltunk arról, hogy nem kapta meg a kétharmados támogatást az az alkotmánymódosítási javaslat, amely kimondta: Magyarországra idegen népesség nem telepíthető be. Ezzel a Jobbik beállt a baloldal mögé?
 
– Vona Gábor – és így a Jobbik is – többször változtatta meg álláspontját ebben a kérdésben. Egyik beszédes álláspontjukkal saját magukról is kiállították a bizonyítványukat, hiszen áprilisban Vona azt mondta a Parlamentben, hogy aki nem szavazza meg az alkotmánymódosítást, hazaáruló. Most pedig bebizonyosodott, hogy a magyarok kizárólag a kormánypártokra számíthatnak a haza védelmében. A Jobbik azáltal, hogy nem szavazta meg az alkotmánymódosítást, elárulta saját szavazóit is. Semmibe vették 3 millió 362 ezer ember szavazatát, akik azt kérték, hogy együtt védjük meg az országot, s ennek a választói akaratnak megfelelően került volna bele az alaptörvénybe az ominózus passzus. Vona egy gyékényen árul azzal a Gyurcsány Ferenccel, aki 2004. december 5-én mint miniszterelnök, arra biztatott mindenkit, hogy a népszavazáson ne voksoljanak arra, hogy határon túli nemzettestvéreink megkapják a magyar állampolgárságot.
 
Nemrég a Jobbik parlamenti frakciója újabb alkotmánymódosítást nyújtott be a házelnöknek, egy fontos módosítással. Mindez nem tekinthető zsarolásnak?
Maradjuk a Jobbiknál. A bőnyi rendőrgyilkosság kapcsán milyen nemzetbiztonsági összefüggéseket ismerhettek meg az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottságának ülésén?
Előkerültek olyan fotók, dokumentumok, melyek felvetik a szélsőséges paramilitáris szervezetek és a politika kapcsolatát?
Mikor kerülnek napvilágra, mindenki számára nyilvánosságra a nemzetbiztonsági dokumentumok?
A Soros György által pénzelt nemzetközi hálózatba tömörült, magukat civileknek hazudó szervezetek mekkora veszélyt és kihívást jelentenek a migrációval kapcsolatban?


Teljes interjú a legújabb Magyar Fórumban!