A Művelt Tájékozott Emberért Alapítvány

1464 Budapest, Pf. 1578
+36-1-781-3236
info@magyarforum.hu


MEGJELENT

a MAGYAR FÓRUM

XXX. évfolyamának 24.
száma.

Merkel kiállt a magyar kerítés mellett

Váratlanul elhunyt a Magyar Fórum egykori munkatársa, Lovas István

Ha Kunhalmi lesz az MSZP elnöke, akkor borítékolható, hogy összeáll Gyurcsányékkal

150 éve született Vitéz Nagybányai Horthy Miklós, Magyarország egykori kormányzója
Találjunk egymásra, legyen előfizetőnk!

Heti Magyar Fórum előfizetési díja:
3211 Ft / negyedév.

Havi Magyar Fórum előfizetési díja:
1470 Ft / negyedév.


Tel.: +36-1-781-3236

Levélcím: 1464 Budapest, Pf. 1578.

Kiadó:
Bp. IX., Ráday u. 32., I. em. 3.
​Az EU együttműködhetne Oroszországgal

Európának és Oroszországnak egyaránt szüksége van egymásra, és Moszkvának vannak alternatívái az együttműködésre – mondta Szergej Nariskin, az orosz külföldi hírszerzés vezetője.

Európának nem kevésbé van szüksége Oroszországra, mint amennyire Oroszországnak szüksége van Európára – mondta Szergej Nariskin, az orosz Külföldi Hírszerző Szolgálat vezetője.
Nariskin azt mondta, Oroszországnak vannak alternatív lehetőségei az együttműködésre, választhat nagy Európa és a nagy Eurázsia közt. Szerinte Európának fokozott súllyal kellene részt vennie a világpolitikában, de ez a folyamat az ukrán válsággal tévútra tért.
„Azáltal, hogy részt vettek Kijevben a rezsimváltási műveletben, támogatták az úgynevezett oroszellenes szankciókat, illetve a NATO további terjeszkedésével az európaiak saját kezükkel betonozták be a megosztottság határvonalait, melyeket a hidegháború után hoztak létre” – mondta.
Nariskin még tavaly áprilisban kijelentette: eljött az idő arra, hogy megkezdődjenek a konzultációk az Európai Unió és az Eurázsiai Gazdasági Unió egyesítéséről. A két szövetségi rendszer egyesülése egy olyan világhatalmat hozna létre, amely idővel a magastechnológia és az ipari termelés tekintetében is felülmúlná a felbomlóban lévő euroatlanti hatalmi tömböt.

Nemzetközi sajtószemle a Magyar Fórumban!