A Művelt Tájékozott Emberért Alapítvány

1464 Budapest, Pf. 1578
+36-1-781-3236
info@magyarforum.hu


MEGJELENT

a MAGYAR FÓRUM

XXX. évfolyamának 24.
száma.

Merkel kiállt a magyar kerítés mellett

Váratlanul elhunyt a Magyar Fórum egykori munkatársa, Lovas István

Ha Kunhalmi lesz az MSZP elnöke, akkor borítékolható, hogy összeáll Gyurcsányékkal

150 éve született Vitéz Nagybányai Horthy Miklós, Magyarország egykori kormányzója
Találjunk egymásra, legyen előfizetőnk!

Heti Magyar Fórum előfizetési díja:
3211 Ft / negyedév.

Havi Magyar Fórum előfizetési díja:
1470 Ft / negyedév.


Tel.: +36-1-781-3236

Levélcím: 1464 Budapest, Pf. 1578.

Kiadó:
Bp. IX., Ráday u. 32., I. em. 3.
Titkos jelentést készített a CIA

Trump hetente csak egyszer hajlandó olvasni a CIA jelentéseit és az orosz hackelést egy kérdéssel intézte el: Ezek beszélnek, akik azt állították, hogy Irakban tömegpusztító fegyverek vannak?

Névtelen forrásokra hivatkozik a lap, mely szerint a 17 különféle amerikai hírszerző szervezet nem jutott formális egyetértésre, mert sok kérdésben nem értenek egyet, tehát a CIA megállapításai nem tekinthetők hivatalos hírszerzési értékelésnek. Nem találtak például konkrét bizonyítékot arra, hogy egyenesen a Kremlből adtak volna utasítást az azonosított embereknek, hogy adják át a hackertámadásból származó információkat a WikiLeaksnek.
A feltételezetten érintett „ügynököket” ugyanis legalább egy szint elválasztja az orosz szövetségi kormánytól, nem is közvetlenül a Kreml alkalmazásában állnak. Moszkva korábban is élt már azzal, hogy a kormányzathoz közvetlenül nem köthető emberek végzik a titkosszolgálati munkát, így a politikusok „hihetően tagadhatják” a történteket. Julian Assange, a WikiLeaks vezetője korábban kijelentette: az információk forrása „nem az orosz kormány volt”.
Barack Obama amerikai elnök pénteken teljes körű vizsgálatot rendelt el az elnökválasztással kapcsolatos hackertámadások ügyében. Republikánus politikusok arra hivatkozva kérdőjelezték meg az orosz beavatkozásról szóló jelentések hitelességét, hogy nincs konkrét bizonyíték a történtekre.
Donald Trump megválasztott elnök irodája eddig és most is visszautasítja azokat az állításokat, hogy az ingatlanmágnás orosz beavatkozásnak köszönhetően nyert.
„Ezek ugyanazok az emberek, akik azt állították, hogy Szaddám Husszeinnek tömegpusztító fegyverei voltak. A választás jó ideje véget ért, méghozzá a történelem egyik legnagyobb arányú elektori győzelmével. Ideje továbblépni, és ismét naggyá tenni Amerikát” – reagált Trump kabinetje a The Washington Post hírére.
„Nem hiszem, hogy beavatkoztak” – mondta a héten maga Donald Trump a Time magazinnak.
„Lehet, hogy Oroszország volt, de lehet, hogy Kína. De az is lehet, hogy valami pasas New Jerseyben” – mondta az Egyesült Államok leendő elnöke a hackertámadásokról.

Kapcsolódó cikkek a Magyar Fórumban!