A Művelt Tájékozott Emberért Alapítvány

1464 Budapest, Pf. 1578
+36-1-781-3236
info@magyarforum.hu


MEGJELENT

a MAGYAR FÓRUM

XXX. évfolyamának 21.
száma.

Kassai Lajos: Lépjünk ki a komfortzónánkból

Áder János az első államfő, aki a csángókhoz látogatott, kendezőt tettek a nyakába, amilyet a csángó esküvők kitüntetett vendégei szoktak kapni

Az SZDSZ bábja: különösen ízléstelen volt a taxisblokád alatti magatartása

Szita Károly: 67-es gyorsút, iparterületek, sportcsarnok, uszoda, busztelephely, színház, közlekedési központ, okospark - az történik Kaposváron, amit megálmodtunk
Találjunk egymásra, legyen előfizetőnk!

Heti Magyar Fórum előfizetési díja:
3211 Ft / negyedév.

Havi Magyar Fórum előfizetési díja:
1470 Ft / negyedév.


Tel.: +36-1-781-3236

Levélcím: 1464 Budapest, Pf. 1578.

Kiadó:
Bp. IX., Ráday u. 32., I. em. 3.
Egész Európát és közös keresztény értékeinket is súlyos csapás érte

czyla

Horst Seehofer bajor miniszterelnök azt mondta, a politika tartozik azzal az áldozatoknak, a hozzátartozóknak, minden érintettnek és az egész lakosságnak, hogy felülvizsgálja és kiigazítja a bevándorlási politikát és a biztonságpolitikát.
Gyökeresen meg kell változtatni a bevándorláspolitikát a bajor kormányfő szerint.
A tartományi belügyminiszterek és a szövetségi belügyi tárca egyeztető testülete, a belügyminiszteri konferencia soros elnöke, Klaus Bouillon, a Saar-vidék belügyminisztere kijelentette, hogy a berlini támadás után „meg kell állapítanunk, hogy hadiállapotban vagyunk, akkor is, ha egyesek mindig csak a jót látják, s ezt a tényt nem akarják észrevenni”.
Makacs ez a vénasszony, háborognak a kommentelők a kancellár késői megszólalásával összefüggésben.
A német kancellár végre nagy nehezen megszólalt, elmondta, hogy az eset sok részlete még nem ismert, de abból kell kiindulni, hogy terrortámadás történt, amelyet egy olyan ember hajtott végre, aki védelmet és menedéket kért Németországban.
Nagyon nehezen lehetne elviselni, ha bebizonyosodna, hogy az elkövető valóban menekültként érkezett – mondta.
A kancellárt sokan bírálják, nemcsak azért, mert túlságosan későn szólalt meg, hanem azért, mert még mindig a régi nótát fújja.
Ez egy „nagyon nehéz nap” Németországnak, a mély megrendülésben mindenki gyászolja az áldozatokat, reménykedik és imádkozik azért, hogy a sebesültek felgyógyuljanak és folytathassák életüket – mondta Merkel.
Az ügy minden részletét tisztázzák, és a felelősöket a törvény teljes szigorával megbüntetik – mondta Merkel, és köszönetet mondott a támadás helyszínére mozgósított mentőknek, tűzoltóknak és az ügy feltárásán dolgozó rendőröknek.
Összehívta a biztonsági kabinetet – a kormány biztonsági ügyekben illetékes tagjainak informális egyeztető fórumát –, amelynek ülésén a biztonsági szervek vezetői beszámolnak a nyomozás állásáról. Délután Thomas de Maiziere belügyminiszterrel és Michael Müllerrel, Berlin kormányzó polgármesterével a támadás helyszínére látogatott és kifejezte részvétét az áldozatoknak és hozzátartozóiknak.
Az ügyet magához vonta az állam elleni bűncselekményekben illetékes szövetségi legfőbb ügyészség, amely a nyomozás vezetésével a legszélesebb jogkörű rendőri szervet, a szövetségi bűnügyi hivatalt (BKA) bízta meg.
Mint ismert, hétfő este Berlin nyugati részének központjában, Charlottenburg kerületben egy szemtanú szerint a 20 tonnás nyerges vontató legalább 60 km/órás sebességgel belehajtott a karácsonyi vásári tömegbe, a Budapester Strassén, a zsúfolt belvárosi járdán száguldott végig. A sofőr kiugrott a teherautóból és elrohant, de még a merénylet végrehajtása előtt lelőtte vagy leszúrta a jármű tulajdonosát, egy lengyel férfit.
A hétfő esti merénylet 12 halálos áldozatot követelt, 50-en megsebesültek, sokan közülük súlyosan. A tettes ismeretlen és szabadlábon van.
A terrorveszély továbbra is magas Berlinben, ezért megerősítik a biztonsági intézkedéseket, az utcákon és tereken erőteljes a rendőri jelenlét.