A Művelt Tájékozott Emberért Alapítvány

1464 Budapest, Pf. 1578
+36-1-781-3236
info@magyarforum.hu


MEGJELENT

a MAGYAR FÓRUM

XXX. évfolyamának 21.
száma.

Kassai Lajos: Lépjünk ki a komfortzónánkból

Áder János az első államfő, aki a csángókhoz látogatott, kendezőt tettek a nyakába, amilyet a csángó esküvők kitüntetett vendégei szoktak kapni

Az SZDSZ bábja: különösen ízléstelen volt a taxisblokád alatti magatartása

Szita Károly: 67-es gyorsút, iparterületek, sportcsarnok, uszoda, busztelephely, színház, közlekedési központ, okospark - az történik Kaposváron, amit megálmodtunk
Találjunk egymásra, legyen előfizetőnk!

Heti Magyar Fórum előfizetési díja:
3211 Ft / negyedév.

Havi Magyar Fórum előfizetési díja:
1470 Ft / negyedév.


Tel.: +36-1-781-3236

Levélcím: 1464 Budapest, Pf. 1578.

Kiadó:
Bp. IX., Ráday u. 32., I. em. 3.
Európát a sokadik támadás éri

Csorja Gergely

„Tegnap nem csupán a berlini embereket, hanem egész Európát és közös keresztény értékeinket is súlyos csapás érte. Biztosíthatom, hogy kormányom elítéli a terror és az erőszak minden formáját, és kész együttműködni Németországgal Európa és az európai polgárok biztonságának szavatolása érdekében” – írta Orbán Viktor, hozzátéve: „Magyar honfitársaimmal osztozunk az áldozatok családtagjainak fájdalmában és mielőbbi gyógyulást kívánunk a sérülteknek” – írta Orbán Viktor Angela Merkelnek a tegnapi 12 áldozatot követelő berlini merénylet után.
És valóban: Európát a sokadik támadás éri. Ez a merényletsorozat, melynek legjelentősebb pontjai a nizzai és a mostani berlini teherautós támadások, egy folyamat kezdetét jelzik. A folyamat vége akár jelentős fegyveres konfliktus is lehet, itt Európában. A magyar kormány most jó időben kezdett a honvédség és a hadiipar fejlesztésébe.
Simicskó István honvédelmi miniszter meghirdette a Zrínyi 2026 elnevezésű honvédelmi és haderő-fejlesztési programot. A honvédelmi miniszter kedden Budapesten háttérbeszélgetésen elmondta: a forrásbővítés és a fejlesztések nyomán szeretnék felfelé ívelő pályára helyezni a Magyar Honvédséget.
A Zrínyi 2026 honvédelmi fejlesztési tervek között szerepel az önkéntes tartalékos rendszer újraszervezése, ezzel összefüggésben toborzókampányok és a Honvédelmi Sportszövetség elindítása, kiemelt cél továbbá a honvédelmi nevelés megerősítése, amelynek részeként egyfajta kadétrendszer kialakítását tervezik – sorolta. A haderő-fejlesztési tervek között a légierő erősítését, szállító repülőgépek és helikopterek beszerzését emelte ki többek között a miniszter. Simicskó István azt is bejelentette, hogy elkészült és már a kormány előtt van az új Nemzeti Biztonsági Stratégia. Ha a kormány megtárgyalta, szeretnék – más kérdésekhez hasonlóan – ezt is ötpárti egyeztetésre bocsátani – tette hozzá.

Kapcsolódó cikkünk a Heti Magyar Fórum 51-52. szám 12. oldalán.