A Művelt Tájékozott Emberért Alapítvány

1464 Budapest, Pf. 1578
+36-1-781-3236
info@magyarforum.hu


MEGJELENT

a MAGYAR FÓRUM

XXX. évfolyamának 21.
száma.

Kassai Lajos: Lépjünk ki a komfortzónánkból

Áder János az első államfő, aki a csángókhoz látogatott, kendezőt tettek a nyakába, amilyet a csángó esküvők kitüntetett vendégei szoktak kapni

Az SZDSZ bábja: különösen ízléstelen volt a taxisblokád alatti magatartása

Szita Károly: 67-es gyorsút, iparterületek, sportcsarnok, uszoda, busztelephely, színház, közlekedési központ, okospark - az történik Kaposváron, amit megálmodtunk
Találjunk egymásra, legyen előfizetőnk!

Heti Magyar Fórum előfizetési díja:
3211 Ft / negyedév.

Havi Magyar Fórum előfizetési díja:
1470 Ft / negyedév.


Tel.: +36-1-781-3236

Levélcím: 1464 Budapest, Pf. 1578.

Kiadó:
Bp. IX., Ráday u. 32., I. em. 3.
Szeret hazudni

Czyla

Szerető Szabolcs a Magyar Nemzet valamikori szerkesztői-újságírói gárdáját erősen blamálva hozza önmagát, az újévben is hazudik mint a vízfolyás.
„Mintha a Fidesz halálosan komolyan venné Csurka István elhíresült kijelentését – a szakértelem olcsó bolsevista trükk –, amellyel a rendszerváltás idején a pártállami gyökerű nómenklatúra eltávolítását sürgette inkább sikertelenül, és félresöpörné a mindentudó politika akaratának útjában álló szakmai megfontolásokat. Így vált mára a szakmaiság a gyors és határozott döntéseken alapuló, eredményesnek gondolt, demokratikus felhatalmazással bíró hatalomgyakorlás nem kívánt, kiiktatandó fékjévé és ellensúlyává.” (Magyar Nemzet online - 2017. 01. 01.)

Miután Csurka István halott, gyáva, aljas módon feljogosítva érzi magát, hogy a XX. század egyik jeles gondolkodójának, aki nem mellesleg íróként és poltikusként is beírta magát a magyarok aranykönyvébe, kiforgassa a szavait. Csurka soha sehol nem mondta, hogy a szakértelem bolsevik trükk, ezzel szemben azt mondta, hogy a bolsevikok gyakran akarják nemzetellenes tetteiket szakértelemként eladni. Tehát szögezzük le: Csurka István nem a szakértelmet nevezte olcsó, bolsevista trükknek, hanem a szakértelemre való hivatkozást. Csurka István ellentétben Szerető Szabolccsal (bocsánat a Csurkára nézve lealacsonyító összehasonlítás miatt) profi író, drámaíró volt: színdarabjai, novellái, politikai írásai egy érzékeny, tehetséges és a szakmáját magas szinten művelő ember munkái. Előrelátása, félelmetesen pontos diagnózisa egyedülálló, az utókor számára tanulságos. Emlékét sokan őrizzük. Tudjuk, hogy Szerető Szabolcs nívótlan írásába a hatásvadászat okán keveri bele Csurka Istvánt, de biztosíthatjuk, vele kapcsoltban legfeljebb arra emlékeznek majd, hogy 2017 legelején volt egy hazug, piszkoskezű, aki tollára merte venni Csurka Istvánt.