A Művelt Tájékozott Emberért Alapítvány

1464 Budapest, Pf. 1578
+36-1-781-3236
info@magyarforum.hu


MEGJELENT

a MAGYAR FÓRUM

XXX. évfolyamának 21.
száma.

Kassai Lajos: Lépjünk ki a komfortzónánkból

Áder János az első államfő, aki a csángókhoz látogatott, kendezőt tettek a nyakába, amilyet a csángó esküvők kitüntetett vendégei szoktak kapni

Az SZDSZ bábja: különösen ízléstelen volt a taxisblokád alatti magatartása

Szita Károly: 67-es gyorsút, iparterületek, sportcsarnok, uszoda, busztelephely, színház, közlekedési központ, okospark - az történik Kaposváron, amit megálmodtunk
Találjunk egymásra, legyen előfizetőnk!

Heti Magyar Fórum előfizetési díja:
3211 Ft / negyedév.

Havi Magyar Fórum előfizetési díja:
1470 Ft / negyedév.


Tel.: +36-1-781-3236

Levélcím: 1464 Budapest, Pf. 1578.

Kiadó:
Bp. IX., Ráday u. 32., I. em. 3.
Jogon kívüli aktus

Czyla

Van úgy, hogy a rendszerváltás és a liberális demokrácia megteremtése jogon kívüli aktus. Magyarországon kísérletet kell tenni majd (...) meghatározott szűk körben szuverén módon cselekedni.
A Galilei Kör tagjai Korvin Ottótól Rákosi Mátyáson át Révai Józsefig (Demszky feleségének a nagypapija) nagy bacchanáliát csaphattak a pokolban, mikor eljutott hozzájuk az Együtt idei évzáró konferenciáján elmondott Szigetvári-beszéd. Szó szerint a régi nagy elődök csókolhatták homlokon a kissé már leharcolt, de az elődökhöz képest mindenképpen friss pártelnököt. Az öregek türelmesebbek voltak, vártak legalább ’19 nyaráig, addig békepárti, háborúellenes szövegeket nyomtak, mikor már megragadták a teljhatalmat, csak akkor váltottak az osztályellenséggel való kíméletlen leszámolás meghirdetésébe.
Szigetvári siet. Azt mondja: az Együtt elnökeként meggyőződése, hogy a jogfolytonosságot megszakító rendszerváltásra van szükség az Orbán-rezsim leváltásához és a negyedik magyar köztársaság megteremtéséhez.
Tervezi a vagyonok ellentételezés nélküli állami tulajdonba való vételét szintén jogfolytonosságot megszüntető hatósági intézkedéssel.
Kár, hogy 2010-ig vaknak és süketnek tettette magát, mialatt a privatizációnak nevezett bűncselekménnyel az elvtársai kifosztották az országot. Persze Szigetvári Gyurcsány kampányembere volt. Mikor vájta ki egyik holló a másiknak a szemét? Várható, hogy Szigetváriék ráteszik a kezüket megkoplalt otthonainkra, emlékszünk, egészségügyi adójuk bevezetését csak népszavazással tudtuk megakadályozni. Na, de ha hatósági intézkedésekkel ki lehet semmizni bennünket, ha már most meghirdetik, hogy a negyedik tervezett köztársaságukhoz képest a Tanácsköztársaság, Lukács elvtárs személyesen elrendelt kivégzései is liliomos lánykák felvonulása volt?
Nem kispályás gyerek ez a Szigetvári, előre kéri a felhatalmazást későbbi, természetesen demokratikus tetteinek legitimálásához. Csakhogy, mint mondta, jogfolytonosságot megszüntetve teszi mindezt. Magyarul törvénytelenül, mert az ő céljai szentesítenek bármilyen eszközt. Nyugatos Magyarország, mondja, meg a negyedik köztársaság, ez a szíve vágya.
Azt mondja még, hogy hasznosnak tekinti az átmenet versengő privatizációs folyamatát. Tényleg? Én úgy emlékszem, akkor lopták ki az elvtársai a szemünket is. Hogy hasznos volt, azt mondja Szigetvári elvtárs? Hát tudja, ez nézőpont kérdése.
Ezt a piszkos munkát a magyar progresszió politikai hagyományának jelenkori képviselői végzik el, a jobbikos Zazrivecz külső vagy belső támogatásával, ez még vita kérdése.