A Művelt Tájékozott Emberért Alapítvány

1464 Budapest, Pf. 1578
+36-1-781-3236
info@magyarforum.hu


MEGJELENT

a MAGYAR FÓRUM

XXX. évfolyamának 16.
száma.

Pálffy Ilona:
Szó sincs adatvesztésről


A választások óta még jobban megveti a vidéket a városi „értelmiség”


Elhasaltak a demokratikus választásokon, aztán együtt tüntettek demokráciáért: Gyurcsány, Vona és a többi


Csáky Csongor:
A Kárpát-medencei magyarság közös sikere a Nemzeti Kisebbségvédelmi kezdeményezés

Találjunk egymásra, legyen előfizetőnk!

Heti Magyar Fórum előfizetési díja:
3211 Ft / negyedév.

Havi Magyar Fórum előfizetési díja:
1470 Ft / negyedév.


Tel.: +36-1-781-3236

Levélcím: 1464 Budapest, Pf. 1578.

Kiadó:
Bp. IX., Ráday u. 32., I. em. 3.
A mesterterv

Most bedobták Andor Lászlót. Ő lenne a közös jelölt. Jó. De mit hoz ő a konyhára? Pontosabban kiket tud támogatóként megnyerni. A gyurcsányistákat? Arra ott van a Feri. Igaz, nála kérdés, mit kommunikál mint jelölt az igazmondással kapcsolatban? Hogy hazudunk reggel, délben meg este? Mit mond a magyar vállalkozóknak, akik valósággal összeroskadtak a terhek alatt a Gyurcsány-éra alatt: el lehet kérem menni, itt lehet hagyni Magyarországot, és a szakszervezetek egyeztető fórumán megint elsüti: aki nem ért egyet velünk, húzzon el? Mit mond a nők jogainak kiszélesítéséről, a kedvenc lózungjukról, a női kvótáról, hogy az öregecskedő feleségeket lecseréljük? És a közpénzekről? Stiklik millióit követtük el? És a pártpénzek körüli ellenőrzésről: jobb ha nem tudjátok, honnan érkeznek a mi pártunkba a pénzek? Kitől kér tanácsot, hiszen lehülyézte Surányitól Bokrosig az összes bankárt, aki körülötte tett-vett.
Úgy mondjuk, „ez a gond probléma”, ahogy tőlük tudjuk, valamint hogy éppen ezért dolgozik a think tank Zazriveczen.
Építgetik a senkit, hogy legyen belőle valami, csak vele meg az a baj, hogy már vicc is van róla, mely úgy szól, hogy a jobbikos polgi gyanakodva szemléli a lószarból szobrot gyúró kis cigánygyereket az alvégen. Megkérdi: mi készül a lószarból? Terrorista, válaszol a gyerek. Nem jobbikos pártelnök? Á, ez ahhoz kevés.
Zazrivecz eddig a tetkóin meg a tényleg igényesen kiszedett szemöldökén kívül nem sokat mutatott fel, illetve hogy egyetért a leszbikus Paprika Kingával (Havas Henrik angyalkájával) a homoszexualitás ügyében. Nekik ez bizonyára sarkalatos kérdés, de ki emlékszik arra, hogy valaha az életben válaszolt-e egyenesen feltett kérdésre egyenesen Zazrivecz?
Pedig megkérdezték: mi a véleménye Toroczkai Laciék ásotthalmi, bulvárnak szánt határozatairól? Egyetért vele vagy elutasítja? Ásotthalom belügyének tekinti a párt elnöke, hogy a pártja elnökségének tagja milyen megoldást javasol – bármire. Nem válaszol egyenesen, hamukázik, mindent eltart magától, minden liberális sajtóssal egyetért mindenben, ami a karrierje építése szempontjából számít. A Kárpát-medencei magyarság sorskérdései? Lárifári. Az ezzel kapcsolatos szavazásokon Zazrivecz nem vesz részt, az ilyen konferenciák helyett wellnessezik. Erre nem ér rá.
Érthető, a liberálbolsiknak ez nem számottevő kérdés, ettől nem lehet cukisodni. A magyar kérdés nincs az ő látóterében, vagy soha nem is volt, vagy karrierépítés közben kiszedték, mint a szemöldökét.