A Művelt Tájékozott Emberért Alapítvány

1464 Budapest, Pf. 1578
+36-1-781-3236
info@magyarforum.hu


MEGJELENT

a MAGYAR FÓRUM

XXX. évfolyamának 24.
száma.

Merkel kiállt a magyar kerítés mellett

Váratlanul elhunyt a Magyar Fórum egykori munkatársa, Lovas István

Ha Kunhalmi lesz az MSZP elnöke, akkor borítékolható, hogy összeáll Gyurcsányékkal

150 éve született Vitéz Nagybányai Horthy Miklós, Magyarország egykori kormányzója
Találjunk egymásra, legyen előfizetőnk!

Heti Magyar Fórum előfizetési díja:
3211 Ft / negyedév.

Havi Magyar Fórum előfizetési díja:
1470 Ft / negyedév.


Tel.: +36-1-781-3236

Levélcím: 1464 Budapest, Pf. 1578.

Kiadó:
Bp. IX., Ráday u. 32., I. em. 3.
Orbán kikezdte az 1945 utáni politikai rendszer megszokott kereteit

Czyla

Jól tette, mert ennek a rendszernek a magyarság a kárvallottja lett, haszonélvezői pedig kizárólag Sorosékhoz voltak köthetők. A korábbi haszonélvezőkhöz és a tocsikolásban kiteljesedő pártállami privatizátorokhoz és külföldi támogatóikhoz alázatos kérést intézni, lássuk be, kontraproduktív cselekedet lett volna Orbán részéről. A 2010-ben, majd 2014-ben is 2/3-dal megválasztott nemzeti kormány feje nem is választotta ezt a megoldást, mert a magyar nép sem akart kompromisszumot kötni, nem azért adta a jelentős, Európában példa nélküli felhatalmazást a nemzeti kormánynak, hogy az a rabló liberális hatalommal kiegyezzen, sőt azt kívánta, kívánja, hogy a rablott holmit vegyék vissza tőlük. A magyar nép elszámolást követel mind a mai napig, noha sejti, hogy annak végrehajtása ellen a nemzetközi erők mindent bevetnének.
Elszámolás nélkül pedig bajos a kiegyezés.
Mi nem bocsátkozunk most történelmi fejtegetésekbe, nem teszünk kísérletet a 19. századi kiegyezés egyenlegének megvonására, avagy a Kádár-rendszerrel kötött kompromisszum máig ható gyászos következményeinek a taglalásra, fontosnak tartjuk azonban, hogy Csurka István megállapítását idézzük, amennyiben is a magyarság még soha nem nyert történelmi méretekben a kompromisszumain. A megalkuvásain pedig egyáltalán nem, még rövid távon sem. Minálunk nem maradtak fenn maradéktalanul jó emlékek a kiegyezésekről. Mindezt most azért említjük, mert meglepődve olvastuk a riherongy sajtó egyik internetes oldalán, hogy „Áder ünnepelné a kiegyezést, Orbán nem egyezne ki soha senkivel, Orbán a lázadás évének jósolja 2017-et, Áder afféle 21. századi Deák Ferencként mindenkivel szeretne kiegyezni”. Ez nyilvánvaló marhaság, szándékos csúsztatás. Most, amikor a rabló liberális világhatalom belsőleg és világméretekben is gyengül, szinte tántorog, éppen most miért akarna bárki is kiegyezni velük? Nem éppen ők azok, akiknek félniük kell a teljes összeomlástól?
 
Csak kell legyen a dologban valami, ha már a vérliberális Tölgyessy is szeretett eszmerendszerének totális bukásán búsong.
Állításai:
– A közéletet az ötvenes évek eleje óta irányító pártok problémamegoldó képességébe vetett hit általánosan megbomlott;
– az emberek évtizedes gondjait illetően a régi elitek érzéketlennek bizonyultak;
– a tömeges migráció és a terrorizmus végképp alkalmatlannak mutatta a hagyományos európai vezetők jelentékeny hányadát;
– ez alól Lengyelország és hazánk kivétel;
– az Orbán vezette Magyarország bizonyult az egyik olyan államnak, ahol először mutatkozott meg az új trend.

A riherongy sajtó nem olvassa már saját orgánumait sem?