A Művelt Tájékozott Emberért Alapítvány

1464 Budapest, Pf. 1578
+36-1-781-3236
info@magyarforum.hu


MEGJELENT

a MAGYAR FÓRUM

XXX. évfolyamának 21.
száma.

Kassai Lajos: Lépjünk ki a komfortzónánkból

Áder János az első államfő, aki a csángókhoz látogatott, kendezőt tettek a nyakába, amilyet a csángó esküvők kitüntetett vendégei szoktak kapni

Az SZDSZ bábja: különösen ízléstelen volt a taxisblokád alatti magatartása

Szita Károly: 67-es gyorsút, iparterületek, sportcsarnok, uszoda, busztelephely, színház, közlekedési központ, okospark - az történik Kaposváron, amit megálmodtunk
Találjunk egymásra, legyen előfizetőnk!

Heti Magyar Fórum előfizetési díja:
3211 Ft / negyedév.

Havi Magyar Fórum előfizetési díja:
1470 Ft / negyedév.


Tel.: +36-1-781-3236

Levélcím: 1464 Budapest, Pf. 1578.

Kiadó:
Bp. IX., Ráday u. 32., I. em. 3.
Nagyobb hangsúly kerül a Fidesz által is képviselt keresztény polgári értékrendre

Tajani megválasztásával

Az EP összetétele azonban nem változott, így ezentúl is számítani lehet a baloldal politikai támadásaira hazánk ellen. Ezért az elmúlt évekhez hasonlóan a Fidesz–KDNP képviselőcsoportja továbbra is mindent megtesz, hogy érvényt szerezzen a magyar érdekeknek Brüsszelben – tudtuk meg Pelczné Dr. Gáll Ildikótól az Európai Parlament alelnökétől.

Hogyan látja, a néppárt megosztott a kvóta-kérdésben?
 

– Hosszú idő után végre valódi esély van arra, hogy a tagállamok vezetői túllépjenek a Jean-Claude Juncker által kidolgozott, kötelező kvótákra építő javaslaton. Ezt jelzi, hogy az unió legerősebb politikai frakciója az Európai Néppárt képviselőcsoportja legutóbbi, novemberi választmányi ülésén már olyan stratégiai határozatot fogadott el, amely egyértelműen szembemegy az Európai Bizottság álláspontjával, sőt a néppárti határozat legfőbb elemei az Orbán Viktor által idén áprilisban közzétett „Schengen 2.0” elnevezésű javaslaton alapszanak. A néppárti dokumentum csatlakozott tehát Orbán Viktor kezdeményezéséhez, amikor kijelenti, hangsúlyt kell fektetni a határszakaszok védelmére annak érdekében, hogy gátat lehessen szabni az illegális bevándorlásnak és az azzal együtt járó embercsempészetnek és a további emberáldozatoknak. Tehát egyre többen kezdenek el „másképp” gondolkodni a Néppárt sorain belül is, ezt pedig jelentős elmozdulásnak ítéljük a korábbi állásponthoz képest.
 
A visegrádi országok EP-képviselői jobban belátják, hogy a migrációs válság kezelése érdekében az uniónak hatékony intézkedéseket kell hoznia?
 

– A Visegrádi csoport (V4) EP-képviselői jelentős összefogással regionális „játékossá” nőtték ki magukat a parlamenti viták során. A „rugalmas”, majd „hatékony szolidaritás” egyhangú támogatásán túl, a V4-ek harmadik országgal való együttműködést javasolnak a Törökország és az EU közti migrációs egyezmény mintájára létrehozott megegyezéseken keresztül, továbbá az EU külső határainak fokozott védelmét erősítenék, amelynek keretében készek növelni kötelezettségvállalásaikat. Közös és elsődleges igény mutatkozik továbbá a schengeni rendszer működésének teljes visszaállítására.
 
Mennyire tekinthető komoly eredménynek a néppárti Antonio Tajani európai parlamenti elnökké választása?


Olvassa el a teljes interjút a Magyar Fórumban!