A Művelt Tájékozott Emberért Alapítvány

1464 Budapest, Pf. 1578
+36-1-781-3236
info@magyarforum.hu


MEGJELENT

a MAGYAR FÓRUM

XXX. évfolyamának 21.
száma.

Kassai Lajos: Lépjünk ki a komfortzónánkból

Áder János az első államfő, aki a csángókhoz látogatott, kendezőt tettek a nyakába, amilyet a csángó esküvők kitüntetett vendégei szoktak kapni

Az SZDSZ bábja: különösen ízléstelen volt a taxisblokád alatti magatartása

Szita Károly: 67-es gyorsút, iparterületek, sportcsarnok, uszoda, busztelephely, színház, közlekedési központ, okospark - az történik Kaposváron, amit megálmodtunk
Találjunk egymásra, legyen előfizetőnk!

Heti Magyar Fórum előfizetési díja:
3211 Ft / negyedév.

Havi Magyar Fórum előfizetési díja:
1470 Ft / negyedév.


Tel.: +36-1-781-3236

Levélcím: 1464 Budapest, Pf. 1578.

Kiadó:
Bp. IX., Ráday u. 32., I. em. 3.
Az orosz külügyminiszter Kárpátaljáról beszélt

A kárpátaljai önrendelkezési törekvéseket is szóba hozta egyik kommentárjában az orosz külügyminiszter.

Szergej Lavrov kiemelte, Ukrajna változatlanul adós a decentralizációt előtérbe helyező alkotmányreformmal. Az orosz külügyi tárca vezetője elárulta, az Euromajdan után, 2014 tavaszán Ukrajna, Oroszország, az Egyesült Államok és az Európai Unió arról állapodott meg, hogy Kijev sürgősen végigviszi az alkotmányreformot, ami nyomán nagyobb önrendelkezést kapnak majd a régiók. Csakhogy az ukrán vezetés elfeledkezett erről az ígéretéről, tette hozzá Lavrov.
Szerinte Kijev úgy gondolta, elég, ha az „agresszorra” fogják a kelet-ukrajnai konfliktust, az EU-tól és a világtól kapják a sok hitelt, s nem kell sietni a beígért folyamattal.
Lavrov konkrétan megvádolta Petro Porosenko ukrán államfőt, hogy az alkotmányreform késleltetésével gátolja a minszki folyamatot.
Az orosz külügyminiszter elmondta azt is, hogy Ukrajna megyéinek egyharmada szeretne függetlenedni Kijevtől, s szerződéses viszonyban rendeznék a kapcsolataikat a hivatalos Kijevvel. S ez a jelenség nem csupán a keleti megyékre jellemző, hanem délen és nyugaton is, megnevezve Odessza megyét és Kárpátalját.