A Művelt Tájékozott Emberért Alapítvány

1464 Budapest, Pf. 1578
+36-1-781-3236
info@magyarforum.hu


MEGJELENT

a MAGYAR FÓRUM

XXX. évfolyamának 21.
száma.

Kassai Lajos: Lépjünk ki a komfortzónánkból

Áder János az első államfő, aki a csángókhoz látogatott, kendezőt tettek a nyakába, amilyet a csángó esküvők kitüntetett vendégei szoktak kapni

Az SZDSZ bábja: különösen ízléstelen volt a taxisblokád alatti magatartása

Szita Károly: 67-es gyorsút, iparterületek, sportcsarnok, uszoda, busztelephely, színház, közlekedési központ, okospark - az történik Kaposváron, amit megálmodtunk
Találjunk egymásra, legyen előfizetőnk!

Heti Magyar Fórum előfizetési díja:
3211 Ft / negyedév.

Havi Magyar Fórum előfizetési díja:
1470 Ft / negyedév.


Tel.: +36-1-781-3236

Levélcím: 1464 Budapest, Pf. 1578.

Kiadó:
Bp. IX., Ráday u. 32., I. em. 3.
​Magáncélokra folyt el Schulz kezei közül az EU pénze

A Német Szociáldemokrata Párt kancellárjelöltje pénzügyi szabálytalanságokat követhetett el az Európai Parlament elnökeként.

Az Európai Parlament költségvetési ellenőrző bizottságában továbbra is várják a dokumentumokat, amelyekkel Martin Schulz cáfolná a gyanút a 2014-es EP-választások előtt felhasznált erőforrásokkal kapcsolatban. M. Schulz a pénzt kizárólag az elnöki feladataira fordíthatta volna pártpolitikai célok helyett.
Míg az Eurói Bizottságban arra utasították a biztosokat, hogy vegyenek ki szabadságot, ha részt akarnak venni a kampányban, az EP elnöke sokáig felvette az évi 320 ezer eurós javadalmazása felett járó 304 eurós napidíját, miután 2014. január 26-án megtették csúcsjelöltnek, és számos alkalommal az EP költségére, EP-alkalmazottak kíséretében utazott. A napidíjat csak 2014. április 18-tól nem vette fel, amikor már csak öt hét volt hátra az EP-választásig.
Az ellenőrző bizottság elnöke, Ingeborg Grässle (CDU) az ügy kapcsán elmondta: nem volt még olyan elnöke az Európai Parlamentnek, aki úgy megkerülte és kijátszotta volna a szabályokat, mint Martin Schulz. A szociáldemokrata politikus „nagyvonalúsága határtalan volt, főleg amikor párttársairól volt szó”.
A párttársak támogatására jó példa Martin Schulz egyik legfőbb bizalmasa, Markus Engels esete, akinek érdekében az EP egykori elnöke nyomást gyakorolt az intézményre, és valamennyi bevett parlamenti szokással szakítva támogatta karrierjét.
A pártfogás Markus Engelsnek „anyagilag sem ártott”. A szerkesztőséghez eljutott dokumentumokra hivatkozva a német lap azt írja, hogy Engels a szabálytalanság gyanúját felvető, kétes juttatásokat kapott és csak 2012-ben legkevesebb 16 621,47 euró értékben számolt el útiköltséget olyan utakért, amelyeket nem is tett meg.
A CDU elnökségében nagy a tanácstalanság, állítólag még nem döntötték el, hogy a szeptemberi szövetségi parlamenti választásra készített stratégiát miként igazítsák a Martin Schulz megjelenésével megváltozott körülményekhez. Azt viszont már eldöntötték, hogy a legnagyobb vetélytárs kancellárjelöltjét nem támadják fiatalkori alkoholizmusa miatt, és azzal sem, hogy nem szerzett érettségi bizonyítványt.

Kapcsolódó cikk a Magyar Fórumban!