A Művelt Tájékozott Emberért Alapítvány

1464 Budapest, Pf. 1578
+36-1-781-3236
info@magyarforum.hu


MEGJELENT

a MAGYAR FÓRUM

XXX. évfolyamának 21.
száma.

Kassai Lajos: Lépjünk ki a komfortzónánkból

Áder János az első államfő, aki a csángókhoz látogatott, kendezőt tettek a nyakába, amilyet a csángó esküvők kitüntetett vendégei szoktak kapni

Az SZDSZ bábja: különösen ízléstelen volt a taxisblokád alatti magatartása

Szita Károly: 67-es gyorsút, iparterületek, sportcsarnok, uszoda, busztelephely, színház, közlekedési központ, okospark - az történik Kaposváron, amit megálmodtunk
Találjunk egymásra, legyen előfizetőnk!

Heti Magyar Fórum előfizetési díja:
3211 Ft / negyedév.

Havi Magyar Fórum előfizetési díja:
1470 Ft / negyedév.


Tel.: +36-1-781-3236

Levélcím: 1464 Budapest, Pf. 1578.

Kiadó:
Bp. IX., Ráday u. 32., I. em. 3.
Az unió bukása

Csorja Gergely

Az Európa Tanács 1950. november 4-én Rómában létrehozta az emberi jogok és alapvető szabadságok védelméről szóló egyezményt. Akkor még senki sem gondolta, hogy az egyezmény fél évszázad múlva, egy Európai Unió nevezetű, ténylegesen Európa nagyobbik részét laza egységbe tömörítő képződmény fontos alapja lesz. Az egyezmény be nem tartásáért – mai formájában 1999. október 31. óta – a Strasbourgban székelő Emberi Jogok Európai Bíróságához lehet fordulni. Így tett két – jól meghatározott helyről támogatott – bangladesi fiatalember, akiket Magyarország visszatoloncolt Görögországba. Soros emberei támogatásával indított eljárásban a bíróság kimondta, hogy a migránsokat nem lehet visszatoloncolni Görögországba, mert az számukra fenyegetést jelent. Ezzel az Európai Unió egyik fontos intézménye mondta ki, hogy a migránsok lényegében azt csinálnak, amit akarnak, Európán belül oda mennek és úgy, ahogy csak akarnak. A szuverén államoknak, melyek az uniót alkotják, tulajdonképpen nem sok beleszólásuk van abba, hogy ki flangál a területükön.
Az ügyben Dömötör Csaba államtitkár meglehetősen pontos helyzetértékelést adott: „Van egy unió, amely nem védi meg a határait, sőt kvótákkal osztaná szét a bevándorlókat. Vannak a bevándorlók, akik kijátsszák az uniós szabályozást. És vannak a magukat jogvédőnek nevező csoportok, amelyek törvénysértésre bátorítják a bevándorlókat, feljelentik Magyarországot és még keresnek is ezen az egészen.”
Az Emberi Jogok Európai Bírósága elvileg az unió egyik fontos testülete. Az Európai Tanáccsal, az Európai Bizottsággal és az egész intézményrendszerrel együtt Európa fennmaradásának, kulturális és történelmi egységének garanciája kellene legyen.
Ezzel szemben ma a teljes uniós intézményrendszer azon dolgozik, hogy az általunk ismert, keresztény alapú Európa kultúrája, etnikai összetétele véglegesen megváltozzon. Ha ezt az Európa-ellenes aknamunkát a beszámítható állapotban lévő európai államok vezetői nem akadályozzák meg, akkor nemcsak az unió robban szét, de az általunk ismert Európa is eltűnik örökre, velünk együtt.