A Művelt Tájékozott Emberért Alapítvány

1464 Budapest, Pf. 1578
+36-1-781-3236
info@magyarforum.hu


MEGJELENT

a MAGYAR FÓRUM

XXX. évfolyamának 21.
száma.

Kassai Lajos: Lépjünk ki a komfortzónánkból

Áder János az első államfő, aki a csángókhoz látogatott, kendezőt tettek a nyakába, amilyet a csángó esküvők kitüntetett vendégei szoktak kapni

Az SZDSZ bábja: különösen ízléstelen volt a taxisblokád alatti magatartása

Szita Károly: 67-es gyorsút, iparterületek, sportcsarnok, uszoda, busztelephely, színház, közlekedési központ, okospark - az történik Kaposváron, amit megálmodtunk
Találjunk egymásra, legyen előfizetőnk!

Heti Magyar Fórum előfizetési díja:
3211 Ft / negyedév.

Havi Magyar Fórum előfizetési díja:
1470 Ft / negyedév.


Tel.: +36-1-781-3236

Levélcím: 1464 Budapest, Pf. 1578.

Kiadó:
Bp. IX., Ráday u. 32., I. em. 3.
LIBERÁLIS TERROR

Märle Tamás

A német és a francia kormánynak, valamint 21 másik tagállamnak nem kell a magyar meg a lengyel, csak bevándorlóval együtt. A The Times című konzervatív brit napilap értesülése szerint ez a 23 ország az idén ultimátumot ad hazánknak és Lengyelországnak, amelynek értelmében vagy elfogadjuk a migránsok ránk jutó áttelepítési kvótáját, vagy távozunk az Európai Unióból.
A The Times név nélkül idézett egy diplomatát, aki úgy fogalmazott, hogy a két országnak választania kell: vagy részesei az európai rendszernek, vagy nem. Az EU-t nem lehet zsarolni, az egységnek ára van. Nincs többé kimaradási lehetőség, nincs többé olyan, hogy egyik lábunk bent, a másik kint. Ebben nagyon kemények leszünk. Amennyiben Magyarország és Lengyelország nem tartja magát a kvótarendszerhez, úgy pénzügyi és politikai következményekkel egyaránt számolniuk kell.
Meg kell jegyezni, túloz az angol napilap, mert kizárni senkit nem lehet, legfeljebb felfüggeszthetik egy tagállam kormányának szavazati jogát, ugyanakkor ehhez egyhangú tagállami döntés szükséges, márpedig ezt megvétózhatja az említett két ország egymás javára. Súlyos pénzbüntetéssel azonban valóban sújthatják hazánkat és lengyel barátainkat.
Akárhogy is, ez az eset érdekes megnyilvánulása a nyugati demokráciának. Ha nem úgy teszel, ahogy mi akarjuk, akkor fizess! Magyarország és Lengyelország akkor jó, ha telve van bevándorlóval, élelmiszerszeméttel, rabló tőkével, idegen befolyással. Tessék szépen toleránsnak lenni, fogadjuk el a másságot, de saját akaratunk ne legyen, mert akkor mindjárt oroszbarátok, homofóbok, idegengyűlölők vagyunk.
Most nincs páncélvonat, nincsenek akasztások, nincsenek idegen tankok. Most véleményterror van. Van néhány ezer ember, aki bárhova elmegy tüntetni, aki aláírást gyűjt, és aki telekürtöli a honi és a külföldi médiát a véleményével. Máskülönben miért foglalkozik velünk a The Times a Brexit idején? Úgy beszélnek cenzúráról és a sajtószabadság hiányáról, hogy a csapból is ők folynak. Azonban ez nemcsak nálunk van így, hanem tőlünk nyugatabbra is. Egy minap közzétett felmérés szerint az osztrák lakosság túlnyomó többsége ugyanúgy ellenzi a betelepítési kvótát és elutasítja Brüsszel politikáját. Az osztrák kormány pedig szintén kifejezte, hogy elég volt, elutasítják további bevándorlók letelepítését. A csapból mégsem ez folyik.
Talán a legjobban a március 15-i megemlékezés illusztrálta, milyen is a mai Európa. A többség ünnepelt a Nemzeti Múzeum előtt, büszke volt hőseire és hazájára, míg a tömeg szélén ott állt néhány tucat ember, akik hangszórókkal, megafonokkal, dudákkal hangosították fel „emelkedett” véleményüket. Fülsiketítő volt a hangzavar, rengetegen felmérgelték magukat rajtuk, de ott lehetett őket hagyni.
Az erőszak, az arrogancia mögött nincs valódi népi támogatottság. Csupán egy fegyverük van: a lármázás, a zavarkeltés. Vagy megijedünk tőlük, vagy megyünk tovább a megkezdett úton.