A Művelt Tájékozott Emberért Alapítvány

1464 Budapest, Pf. 1578
+36-1-781-3236
info@magyarforum.hu


MEGJELENT

a MAGYAR FÓRUM

XXX. évfolyamának 21.
száma.

Kassai Lajos: Lépjünk ki a komfortzónánkból

Áder János az első államfő, aki a csángókhoz látogatott, kendezőt tettek a nyakába, amilyet a csángó esküvők kitüntetett vendégei szoktak kapni

Az SZDSZ bábja: különösen ízléstelen volt a taxisblokád alatti magatartása

Szita Károly: 67-es gyorsút, iparterületek, sportcsarnok, uszoda, busztelephely, színház, közlekedési központ, okospark - az történik Kaposváron, amit megálmodtunk
Találjunk egymásra, legyen előfizetőnk!

Heti Magyar Fórum előfizetési díja:
3211 Ft / negyedév.

Havi Magyar Fórum előfizetési díja:
1470 Ft / negyedév.


Tel.: +36-1-781-3236

Levélcím: 1464 Budapest, Pf. 1578.

Kiadó:
Bp. IX., Ráday u. 32., I. em. 3.
Hálózat vagy maffia

A maffia gõg, arrogancia, kapzsiság, önzés, erõ és uralom mindenki felett és mindenkivel szemben.
A maffia nem elvont fogalom, nem irodalmi fordulat. […] A maffia bűnszövetkezet, melyet nem írott szabályok, de fegyverek és könyörtelen törvények irányítanak.
A vakmerõ és nagylelkű fenegyerek mítoszát el kell felejtenünk, mert a maffiózó mindennek pont az ellentéte.
Ezeket a szavakat egy olasz rendõrbíró mondta 1979-ben, röviddel meggyilkoltatása elõtt.
A maffia polkorrekt nevén hálózat. Nemcsak a magyar politikára, Magyarország biztonságára jelentenek veszélyt például a Soros Györggyel összefonódó eufemisztikusan civilnek leírt szervezetek, amelyek hálózattá összeállva külsõ és belsõ aknamunkát folytatnak és meg akarják roppantani nemcsak Magyarország nemzeti szuverenitását, hanem más európai és azon kívüli országok szuverenitását is. Mit keres Soros az európai döntéshozók asztalánál? Milyen alapon diktál az európai országoknak migráns kérdésben. Az államok azért vegyenek fel kölcsönt, hogy a migránsok számára nagyobb kényelmet tudjanak biztosítani? Ha az államok ennek az akaratnak ellenállnak, akkor majd jönnek a soros partizánok, akik a posztkommunista elittel és persze az európai liberális-baloldali-zöldekkel összeállva rákényszerítik az országokra ha kell tűzzel-vassal az álláspontjukat. Az pedig felháborító, hogy akik most a nyugatosságot, meg a hálózatosodást képviselik, éppen azoknak a szellemi (és nem ritkán biológiai) utódai, akik 1948–90 között mindent megtettek a civil hálózatok ellen.
Amikor megszüntették az iparos testületeket, a férfi- és nõegyleteket, a dalárdákat, a klubokat vagy a szalonokat, éppen a most dicsõített governance-ot szüntették meg.
Aztán az úgynevezett rendszerváltás után politikai, kapcsolati és gazdasági tõkéjüket alapítványokba és egyesületekbe mentve létrehozták új hálózataikat, amelyek már nem organikus szervezõdésűek voltak.
A mostani magyarországi hálózatok már ennek a folyamatnak az eredményei. Ezért találták, találják meg a hangot könnyen a nyugati, liberális-baloldali-marxista-maoista szellemi hátterű lobbikkal és networkökkel. Ily módon pedig a közös szellemi forrás anyagivá is konvertálódik. Mi ez, ha nem maffia? Hálózat, mondják. Secko jedno. 


Elég egy pillantást vetni a Soros által vezérelt brüsszeli programra:
Hétfőn Frans Timmermans, az Európai Bizottság első alelnöke fogadja a Közép-európai Egyetem (CEU) rektorát, Michael Ignatieffet, aki felszólal a Brüsszeli Szabadegyetemen tartott konferencián is, amelyet Oktatási szabadság és demokrácia – a felsőoktatás válsága Magyarországon címmel tartanak.
Kedden meghallgatást tartanak az Európai Parlamentben a CEU jövőjéről Ignatieff-fel.
Szerdán Dmitrisz Avramopulosz migrációért felelős biztos fogadja Pintér Sándor belügyminisztert és Trócsányi László igazságügyi minisztert. Az EP-ben plenáris vitát tartanak a magyarországi helyzetről.
Csütörtökön kötelezettségszegési eljárásokról dönt az Európai Bizottság. Aznap Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke, valamint Vera Jourová igazságügyi biztos fogadják Sorost.
Pénteken Frans Timmermans és Jyrki Katainen gazdasági növekedésért és munkahely-teremtésért felelős bizottsági alelnök fogadja Sorost.
Szombaton az Európai Néppárt elnöksége ülést tart a magyarországi helyzettel összefüggő kérdésekről.