A Művelt Tájékozott Emberért Alapítvány

1464 Budapest, Pf. 1578
+36-1-781-3236
info@magyarforum.hu


MEGJELENT

a MAGYAR FÓRUM

XXX. évfolyamának 21.
száma.

Kassai Lajos: Lépjünk ki a komfortzónánkból

Áder János az első államfő, aki a csángókhoz látogatott, kendezőt tettek a nyakába, amilyet a csángó esküvők kitüntetett vendégei szoktak kapni

Az SZDSZ bábja: különösen ízléstelen volt a taxisblokád alatti magatartása

Szita Károly: 67-es gyorsút, iparterületek, sportcsarnok, uszoda, busztelephely, színház, közlekedési központ, okospark - az történik Kaposváron, amit megálmodtunk
Találjunk egymásra, legyen előfizetőnk!

Heti Magyar Fórum előfizetési díja:
3211 Ft / negyedév.

Havi Magyar Fórum előfizetési díja:
1470 Ft / negyedév.


Tel.: +36-1-781-3236

Levélcím: 1464 Budapest, Pf. 1578.

Kiadó:
Bp. IX., Ráday u. 32., I. em. 3.
VÁDALKU ÉS KÖRNYÉKE

Czyla

Vádalkut ajánl a Jobbik Simicska Lajosnak, tudta meg a sajtó a párt frakcióvezetõ-helyettesétõl, elnökségi tagjától Zircen. Sneider szerint megnézik majd, hogy Simicska Lajos mennyit lopott.
Mint ismeretes, a volt szkinhedvezér, az egykor Roy nevet is viselõ Sneider Tamás, a kilencvenes évek eleji egri cigány–szkinhed háború domináns figurája, amint Jobbikos lett, gyámság alá akarta helyeztetni édesanyját, apját pedig gyilkossági kísérlettel vádolta meg. Nem lenne ebben semmi látnivaló, tovább lehetne haladni: annyi történt, hogy a családja üldözõje, Vona Gábor védelmezõje, a Jobbikban úgy szocializálódott, hogy „a maffiózókkal is jóban kell lenni”. Ezt tõle magától tudjuk. Náluk nyilván a mindennapi lét velejárója a vádalku, mint olyan, miután többek között kampányfõnökük a kezdettõl fogva játéktermeket üzemeltetett. A létnek ebben a formájában világos, hogy a lé határozza meg a tudatot. Ha a lé a játéktermesnél van, azt tõle el kell fogadni, ha az öreg szüléknél, azt tõlük el kell perelni, ha ez a módszer nem vezetne eredményre, ki kell verni belõlük. Akinek ez nem tetszik, az mehet amerre lát. A Jobbikban nem maradhat. Eddig pampoghatott és nem tovább az egri pártszervezet vezetõje erkölcsrõl, becsületrõl és Faragó Tamás játéktermes kampányfõnök alvilági kapcsolatáról – mondta volt anno Vona és úgy kivágatta a törvényes helyi vezetõt a pártból, mint a huszonegyet.
Egy huszonegyedik századi párt nem lacafacázhat múltbéli értékeken. Kell a pénz. Punktum. Bárhonnan.
Egyszerű ez, mint a faék.
Jaj, nehogy azt higgyék, hogy a Magyar Fórum MIÉP-es múltja miatt akadt bele a jobbikos Sneider Zircen tartott elõadásába. Nem, dehogy. Csupán egy eleddig sem ismeretlen együttállásra szeretnõk ráirányítani ismét a figyelmet azzal a megjegyzéssel, hogy a MIÉP-ben ez a módi nem volt elfogadott. Ott, akkoriban Sneider nem is ilyennek mutatkozott. Ám mint ismeretes a Jobbik lelkét Vona a pártelnök adta. Az meg ilyen. Vagy megszoksz, vagy megszöksz – tartja a közmondás.
Sokan megszöktek, Sneider megszokta.
A vádalkut pedig olcsó poénként, pusztán a Jobbik nevű párt–alvilág–pénz Bermuda háromszögében szóra sem méltatnánk. Mi minimum 3000 napja kérdezzük, hogy honnan, milyen és mennyi pénz került a 2009-es EU-s kampányukra, mikor hivatalosan egy fillér nem sok, de annyi sem állhatott akkor a rendelkezésükre. Válasz? Nincs. Mondhatnák, az már régen volt. Hogy most mennyibe vannak a Simicskától kapott plakáthelyek, arra se akarja senki közülük megmondani a választ. Ímmel-ámmal kérdezgeti errõl a témáról Vonát a liberális sajtó, a pártelnök nem válaszol, mellébeszél, és a keresztény nemzeti tábor zsebében is rendszeresen kotorászó purifikátorok Vonának ezt elnézik. Falaznak neki. Mert az õ kutyájuk kölke.
Tapasztalásaink szerint eleddig elsüllyedni szoktak a párt–pénz–alvilág Bermuda háromszögében hajózó olyan pártok, mint a Jobbikkal kezdettõl fogva egy csónakban evezõ SZDSZ, míg a Jobbik népszerűsége, a liberális közvélemény-kutatók mérése szerint, sorozatos botrányai ellenére emelkedik. Pedig a valóságban vagy el sem indítja a Jobbik a jelöltjét, mint ahogy volt legutóbb Zuglóban (nb. ott Gyurcsány pártjával szövetkeztek), vagy ha mégis, az mostanában többnyire leszerepel. A közvélemény-kutatók, úgy tűnik, a Jobbik esetében nem mérik, alakítják a közvéleményt. Kiket kérdezhetnek? Mert ha a bejáratott kört, akkor mi azon sem csodálkozunk, hogy a Fidesz a most vasárnapi választáson Debrecenben hiába nyert, náluk vesztésre áll.
Nincs azzal semmi baj, hogy õk összetartoznak. Csak vallják be. A makacs tagadás állapota a felháborító, mert ez már a választók tök hülyének nézése. Simicska nyomtatott újságja a Magyar Nemzet, rádiója a Lánchíd, tévéje a Hír TV, online lapja az Index, állandó szereplõje Vona vagy kapcsolt része, és a milliárdos teljes plakát portfóliója a Jobbik szolgálatába lett állítva. És akkor felolvastatják Sneiderrel Zircen, hogy hogyan és mikor számoltatják el majd Simicskát. Aggódunk Simicskáért. Még halálra találja röhögni magát. Majd pont azok számoltatják el Simicskát, akinek az sincs elárulva, mennyit szlopálhatnak a „Lajos-forrásból”.

***

Volt jobbikos levelezõnk véleménye szerint Vonát vádolják a még jus murmurandival sem rendelkezõ párttagok a pártpénzek gyanús kezelésével, pedig már valaki más rendelkezik ezzel a joggal. Állítólag egy belsõ csoport azt tervezi, mivel a pártokról szóló törvény értelmében egy párt adásvétele ennyire nyíltan elfogadhatatlan, ismeretlen tettes ellen feljelentést tesznek.

***

Ugyancsak belsõ forrásból szivárogtatták ki, hogy milyen módon utasítja a csicskapárttá züllött Jobbik vezetõjét Simicska: mivel a DK nem tud felszólalni, frakció híján, ezért Vonának van kiadva a gyurcsányi sajtótaktika, „Gábor Zsazsa, a színésző után szabadon”, parlamentbe vitele.    
Vonának, ha lehet, minden héten túl kell szárnyalnia az Orbán elleni õrjöngés elõzõ heti produkcióját.
Vona Gábor Zsazsa csak azért beszél, hogy beszéljenek róla. Hogy miért ilyen a pártvezetõ, arról Terry Black és Amanda Elstak mesél majd a bíróságon.