A Művelt Tájékozott Emberért Alapítvány

1464 Budapest, Pf. 1578
+36-1-781-3236
info@magyarforum.hu


MEGJELENT

a MAGYAR FÓRUM

XXX. évfolyamának 20.
száma.

Kövér László: Az ellenzéki tábor intellektuálisan üres

Nem tisztújítás zajlott, csupán a csicskák közé durrantott Lajos egy vaktölténnyel. Azok, mint a varjak felrebbentek, majd visszaültek ugyanannak a fának egy másik ágára

Tamás Gáspár Miklós végigrohanta Európát, és mindenütt elmondta, hogy az MDF antiszemita párt

Benkő Tibor honvédelmi miniszter: Téves elképzelés, hogy ha kevesebb a bevándorló, akkor csökkenteni lehet a katonák létszámát
Találjunk egymásra, legyen előfizetőnk!

Heti Magyar Fórum előfizetési díja:
3211 Ft / negyedév.

Havi Magyar Fórum előfizetési díja:
1470 Ft / negyedév.


Tel.: +36-1-781-3236

Levélcím: 1464 Budapest, Pf. 1578.

Kiadó:
Bp. IX., Ráday u. 32., I. em. 3.
Menedékvárosok

Ugyanakkor hozzátette: „vajon nem beteg dolog, hogy törvényt kell elfogadnunk arra, hogy egy másik törvényt betartassunk?”

Az Egyesült Államokban menedékvárosoknak nevezik azokat a településeket, amelyek figyelmen kívül hagyják az érvényes szövetségi bevándorlási törvényeket, és „menedéket” nyújtanak az illegális bevándorlóknak, nem egy esetben akkor is, amikor az illetők bizonyítottan bűncselekményeket követtek el.
A déli Texas állam törvényhozásának döntését vasárnap este írta alá és iktatta törvénybe Greg Abbott republikánus párti kormányzó. A kormányzó hétfőn a Fox televíziónak adott nyilatkozatában tett hitet a döntés helyessége mellett. „Büszke vagyok erre a törvényre” – mondta. Ugyanakkor hozzátette: „vajon nem beteg dolog, hogy törvényt kell elfogadnunk arra, hogy egy másik törvényt betartassunk?” A törvény értelmében Texas államban betiltják az úgynevezett menedékvárosokat, és a szövetségi, valamint a helyi rendfenntartó erőknek kötelességük és joguk lesz a törvény erejével fellépni az illegális bevándorlók ellen. Ez magában foglalja azt is, hogy bárkit megállíthatnak, és ellenőrizhetik, hogy jogszerűen tartózkodik-e az Egyesült Államokban. Azokat a helyi rendfenntartókat pedig, akik nem tesznek eleget hivatali kötelezettségüknek vagy nem hajlandóak együttműködni a szövetségi bevándorlási hatóságok képviselőivel, börtönbüntetésre ítélhetik vagy 25 ezer dolláros bírságot szabhatnak ki rájuk. Donald Trump elnöksége óta Texas az első állam, amely hivatalosan is betiltja a menedékvárosokat. Coloradóban 2006-ban ugyan törvényen kívül helyezték őket, de 2013-ban a demokrata párti kormányzó érvénytelenítette a törvényt. Texas mellett eddig Georgia, Tennessee és Mississippi törvényhozása fogadott el „menedékvárosokat” betiltó törvényt, de ezekben az államokban a kormányzó még nem írta alá, vagyis nem emelkedett törvényerőre. Virginiában a republikánus többségű törvényhozás próbálkozott a törvény megszavazásával, de Terry McAuliffe, az állam demokrata párti kormányzója előre „beígérte” a vétót. A Fox televízió információi szerint Florida és Louisiana lehet a két következő szövetségi állam, és Nevadában is fontolgatják a törvény megszavazását. A Családon Belüli Erőszak Országos Forróvonala – amelyet a kongresszus 1996-ban hozott létre és részben szövetségi költségvetésből finanszírozzák – hétfőn nyilvánosságra hozott éves jelentésében leszögezi: jelentősen megnőtt a szervezethez telefonálók és segítséget kérők száma. 2016-ban több mint 323 ezer hívást és internetes megkeresést rögzítettek, s ez az előző évihez képest 30 százalékkal több segélykérést jelez. Katie Ray-Jones, a szervezet elnök-vezérigazgatója elmondta: sok panasztevő nem amerikai állampolgár, és a velük szemben visszaélést elkövetők gyakran azzal ijesztgetik őket és családtagjaikat, hogy ha a rendőrséghez fordulnak, ki fogják őket toloncolni az országból.