A Művelt Tájékozott Emberért Alapítvány

1464 Budapest, Pf. 1578
+36-1-781-3236
info@magyarforum.hu


MEGJELENT

a MAGYAR FÓRUM

XXX. évfolyamának 21.
száma.

Kassai Lajos: Lépjünk ki a komfortzónánkból

Áder János az első államfő, aki a csángókhoz látogatott, kendezőt tettek a nyakába, amilyet a csángó esküvők kitüntetett vendégei szoktak kapni

Az SZDSZ bábja: különösen ízléstelen volt a taxisblokád alatti magatartása

Szita Károly: 67-es gyorsút, iparterületek, sportcsarnok, uszoda, busztelephely, színház, közlekedési központ, okospark - az történik Kaposváron, amit megálmodtunk
Találjunk egymásra, legyen előfizetőnk!

Heti Magyar Fórum előfizetési díja:
3211 Ft / negyedév.

Havi Magyar Fórum előfizetési díja:
1470 Ft / negyedév.


Tel.: +36-1-781-3236

Levélcím: 1464 Budapest, Pf. 1578.

Kiadó:
Bp. IX., Ráday u. 32., I. em. 3.
Egy gyékényen…

Kovács Attila

A minap kezembe került a Jobbik saját kiadású, ingyenes terjesztésű újságja. Egy önmagát radikális nemzeti pártként aposztrofáló tömörülés saját újságjától az ember azt várná, amit például a lapunk is mindig megtett és megtesz mind a mai napig: képviselje mindenben a magyar érdekeket, mutasson elköteleződést minden, a magyarság számára fontos ügy mellett, és ezzel párhuzamosan igyekezzen leleplezni a magát balliberálisnak aposztrofáló (valójában nemzetellenes) oldal folyamatos ármánykodásait. Akár a Soroshoz köthető érdekcsoportok belső felforgató munkáját, akár a civilnek hazudott, valójában külföldről finanszírozott kormányellenes szervezetek ténykedését, akár a különböző balliberális pártok vezetőinek bűnözői kapcsolatait és bicskanyitogató populizmusát vesszük alapul, jócskán lehetne taglalásra alkalmas témát találni.
Ezzel szemben megdöbbenve láttam, hogy a szóban forgó Jobbik-kiadvány felveszi a versenyt a legelkötelezettebb liberális újságokkal. A hozzám eljutott példányban a cikkek 90 százaléka Orbán Viktorról, Mészáros Lőrincről, az állítólagos kormányközeli mutyikról és a Fidesz vélt hibáiról szólnak. Csupán mutatóban akad egy-egy olyan írás, amelyben a balliberálisokról van szó, és vélhetően az is csak azért, hogy annyira ne lógjon ki a lóláb. Gyurcsány Ferenc, a Momentum Mozgalom vagy éppen Juhász Péter neve említésre sem kerül, Soros egyeteme, a CEU pedig olyan formában csak, hogy számon kérik a Fideszt, amiért fellépett ellene, hiszen egyes vezetőik annak idején kaptak ösztöndíjat Sorostól. Ha megveszek egy Népszavát, egy Élet és Irodalmat vagy egy 168 órát, és annak politikai tartalmú publicisztikáit elolvasom, jottányi különbséget sem fogok találni azokban ahhoz képest, ami a Jobbik-újságban megjelent. Az egyik simán megjelenhetne a másikban is és fordítva.
Összenőtt, ami összetartozik, és immár nyomtatásban, a szó legszorosabb értelmében fehéren-feketén kiviláglik, hogy ugyanaz a cél vezérli a Jobbikot és a balliberális, nemzetellenes oldalt. Nemcsak a céljuk egy, de a stílusuk és a módszereik is azonossá váltak. Végérvényesen eljutottam oda, hogy őszintén sajnálom a Jobbik támogatóinak azon részét, akik annak idején nemzeti elkötelezettségből csatlakoztak a magát radikálisnak tituláló párthoz, idejüket, energiájukat, pénzüket nem kímélve talpasokként szolgálták őket szívvel-lélekkel, gyűjtötték nekik a kopogtatócédulákat, állították velük a kereszteket, és most azt kell megérniük, hogy pártjuk kiüresedett, és az általuk korábban megváltóként tisztelt politikai tömörülés nemcsak identitását, de maradék becsületét, erkölcsiségét is elveszítette.
Az idézett lapszám közepén kétoldalas interjú olvasható Vona Gáborral, a Jobbik elnökével. Abba most nem érdemes belemenni, hogy ezen interjú 90%-a is a Fideszt szapulja, hiszen ezzel csak hozza ugyanazt a nihilt, amit az újság egyébként is képvisel. Ám amellett nem lehet szó nélkül elmenni, amit Vona Gábor a jövőre remélt Jobbik-győzelem zálogaként felhoz. Vona ugyanis kiemeli, hogy a Fidesz hiteltelenségével szemben nekik fel kell mutatniuk a hitelességüket, és akkor az emberek majd rájuk fognak voksolni.
Vona okfejtésében ott van az áthidalhatatlan ellentmondás, hogy a Jobbiknak és személy szerint Vonának sokunk szemében eleve nem is volt hitele soha, de a migráció elleni parlamenti szavazástól történő távolmaradás, a Soros-egyetem melletti burkolt, mégis egyértelmű kiállás és a mostanihoz hasonló tartalmú kiadványok megjelentetése óta már azok szemében sem lehet többé hiteles a Jobbik és annak elnöke, akikében esetleg addig az volt.