A Művelt Tájékozott Emberért Alapítvány

1464 Budapest, Pf. 1578
+36-1-781-3236
info@magyarforum.hu


MEGJELENT

a MAGYAR FÓRUM

XXX. évfolyamának 21.
száma.

Kassai Lajos: Lépjünk ki a komfortzónánkból

Áder János az első államfő, aki a csángókhoz látogatott, kendezőt tettek a nyakába, amilyet a csángó esküvők kitüntetett vendégei szoktak kapni

Az SZDSZ bábja: különösen ízléstelen volt a taxisblokád alatti magatartása

Szita Károly: 67-es gyorsút, iparterületek, sportcsarnok, uszoda, busztelephely, színház, közlekedési központ, okospark - az történik Kaposváron, amit megálmodtunk
Találjunk egymásra, legyen előfizetőnk!

Heti Magyar Fórum előfizetési díja:
3211 Ft / negyedév.

Havi Magyar Fórum előfizetési díja:
1470 Ft / negyedév.


Tel.: +36-1-781-3236

Levélcím: 1464 Budapest, Pf. 1578.

Kiadó:
Bp. IX., Ráday u. 32., I. em. 3.
Az EU szervezte a tüntetéseket

Semmilyen hatása nem volt az Európai Unió által nyomásgyakorlásként szervezett kormányellenes tüntetéseknek, Brüsszel ezért szankciókat hozna Magyarország ellen.

Négy baloldali EP-párt kezdeményezte egy közös határozattervezetben, hogy az Európai Parlament kezdje meg a 7. cikkely szerinti eljárást Magyarország ellen, ami a folyamat végén Magyarország szavazati jogának felfüggesztésével járna – derül ki a Bruxinfo beszámolójából. A lap szerint, amennyiben elfogadják a határozattervezetet, az Európai Parlament megkezdené az eljárás előkészítését, ám ebben az esetben a magyar kormánynak még mindig lehetősége lenne arra, hogy teljesítse Brüsszel elvárásait.
Az Európai Unió ezzel intézményesítené azt a nyomásgyakorlást, amit korábban az úgynevezett „soft power” (puha erő) keretén belül folytatott a médián keresztül és kormányellenes tüntetések szervezésével. Április 27-én a Die Welt c. német lap EU-párti publicistája elismerte, hogy az Európai Unió szervezte a Budapesten kezdődő kormányellenes tüntetéseket. Miközben a magyar választópolgárokat azzal ámították az úgynevezett „civil” szervezetek, hogy ezek „független” megmozdulások, a német publicista teljesen nyíltan beszélt arról, hogy indirekt módon Brüsszel finanszírozta és szervezte a kormányellenes tüntetéseket Budapesten. A lap szerint az EU-párti erők büszkék kell, legyenek arra, hogy az Európai Unió már képes élni a „soft power” eszközeivel, azaz képes kormányellenes demonstrációkat szervezni egy tagállamban, ha az adott ország nem teljesíti a további központosítási törekvésekkel kapcsolatos elvárásokat.

Kapcsolódó cikk a legújabb Magyar Fórumban!