A Művelt Tájékozott Emberért Alapítvány

1464 Budapest, Pf. 1578
+36-1-781-3236
info@magyarforum.hu


MEGJELENT

a MAGYAR FÓRUM

XXX. évfolyamának 21.
száma.

Kassai Lajos: Lépjünk ki a komfortzónánkból

Áder János az első államfő, aki a csángókhoz látogatott, kendezőt tettek a nyakába, amilyet a csángó esküvők kitüntetett vendégei szoktak kapni

Az SZDSZ bábja: különösen ízléstelen volt a taxisblokád alatti magatartása

Szita Károly: 67-es gyorsút, iparterületek, sportcsarnok, uszoda, busztelephely, színház, közlekedési központ, okospark - az történik Kaposváron, amit megálmodtunk
Találjunk egymásra, legyen előfizetőnk!

Heti Magyar Fórum előfizetési díja:
3211 Ft / negyedév.

Havi Magyar Fórum előfizetési díja:
1470 Ft / negyedév.


Tel.: +36-1-781-3236

Levélcím: 1464 Budapest, Pf. 1578.

Kiadó:
Bp. IX., Ráday u. 32., I. em. 3.
RIKÁCSOLÓK

Czyla

Abba lehetne hagyni ezt a bizonyíték nélküli, korrupció a kormányoldalon kezdetű rikácsolást, különösen azok részéről, akiket az európai csalás elleni hivatal sok százmilliós csaláson kapott, illetve 18 milliárd forint elkövetési értékben csalással, okirat-hamisítással, hatalommal való visszaéléssel meggyanúsított. Különös bája van annak, hogy éppen a börtönviseltek párttársai emlegetik Szent László törvényét, mely kézlevágással és szemkitolással büntette a tolvajokat. Hogyan festene a patkóban például kitolt félszemmel a zsúrpubi frakciója és a hiányzó kacsókkal kalimpáló szocliberális csapat Lacival és Fletóval, Gordonnal, Simonnal, Hagyóval, Demszkyvel? Brrrr. Vagy képzeljük el egy pillanatra Kálmán Olgát és az ő adását rendezgető férjét, a Hoffmannt, Simicska Lajos oldalán ugyanígy kidekorálva, tudniillik a Szent László-i törvények a csendestársakat sem kímélték. Jobb ha visszatérünk a mába, és rábízzuk a bűnüldöző szervekre, derítsék fel, hogy lopás vagy csalás esete forog fenn, mikor két és fél milliárd forint értékben plakátol Simicskánál a Jobbik és nem tudni honnan rá a fedezet, csak a bűvös mondatot szajkózzák: üzleti titok. Ami csak őket illeti. Másra ez nem vonatkozik.
 
***
 
Az idegen szép és az ellenzék avítt, kopott szellemű honi sajtója szerint jó, plusz hibátlan a választási törvénye is. Ha francia. Most vasárnap volt például Franciaországban a kétfordulós nemzetgyűlési választások első fordulója. Egy matróna süvölvény férjéből már korábban elnököt emeltek Franciaország fölébe. A Rothschild bankházban kiképzett Macron egy hónappal ezelőtt alakított kormányát jobb- és baloldalról rakta össze, többnyire tudatlanokból. Határtalan internacionalista lelkendezés: Macron államfő centrumpártja, a Köztársaság lendületben (LREM), maga a csoda – írták –, elsöprő győzelmet aratott! Pedig a 47 millió választópolgár több mint a fele el sem ment szavazni. Átlagosan 49%-os részvétel mellett, mondd és írd 15% szavazott Macron pártjára. És abban a 11 választókörzetben, ahol jelöltje az élen végzett, rekord alacsony, alig 19 százalékos részvétel mellett kevesebb mint 10% támogatását kapta meg. Hátra van még a 2. forduló, de tulajdonképpen eldőlt, hogy öt évre a franciák alig 15%-ának felhatalmazásából a parlament alsóházának 577 székébe legkevesebb 400 széllelbéleltet be lehet ültetni, ami persze nagyon demokratikus, főleg praktikus. Minél kevesebbet tud, annál jobb.

Hogyan került egy csapatba Zagyva György Gyula, Botka és Gulyás Márton? Olvassa el a június 15-én megjelent Heti Magyar Fórumban!