A Művelt Tájékozott Emberért Alapítvány

1464 Budapest, Pf. 1578
+36-1-781-3236
info@magyarforum.hu


MEGJELENT

a MAGYAR FÓRUM

XXX. évfolyamának 29.
száma.

Vlagyimir Putyin orosz elnökkel tárgyalt Orbán Viktor miniszterelnök a Kremlben

CSURKA ISTVÁN VITAINDÍTÓ ELŐADÁSA MONORERDŐN 1985-BEN

MEDVECZKY ÁDÁM ’77 – A Kossuth-díjas karmester szerint a keresztény művész nem lehet közömbös. Jézus urunk is ostorral űzte ki a kufárokat a templomból. Tehát a hitnek harcosnak kell lennie.

POLGÁRŐRÖK EZREI VÉDIK A HATÁRT – Dr. Barnucz Szilvia, az Országos Polgárőr Szövetség főigazgatója: Szent László a mi védőszentünk, több mint hatvanezer polgárőrnek, akik fogadalmat tettek arra, hogy megvédjék településeink közrendjét.”
Találjunk egymásra, legyen előfizetőnk!

Heti Magyar Fórum előfizetési díja:
3211 Ft / negyedév.

Havi Magyar Fórum előfizetési díja:
1470 Ft / negyedév.


Tel.: +36-1-781-3236

Levélcím: 1464 Budapest, Pf. 1578.

Kiadó:
Bp. IX., Ráday u. 32., I. em. 3.
Német NEM a kvótára

 "Nem arról van szó, milyen kvótáink vannak és miről vitatkozunk, hanem arról, mit teszünk a következő évtizedekben, hogy jelentősen csökkentsük a menekültek mozgását. Míg mi Európában arról vitatkozunk, hány menekültet fogadunk be, addig Afrikában egyre több ember mozdul meg, mert életkörülményeik katasztrofálisak" - mondta újságíróknak a német diplomácia vezetője miután tárgyalásokat folytatott vendéglátójával Lubomír Zaorálek cseh külügyminiszterrel. Felhívta a figyelmet arra, hogy időközben a Földközi-tenger, amelyen keresztül a menekültek Európába igyekeznek, "egyre nagyobb temetővé válik".
    Sigmar Gabriel és Lubomír Zaorálek a találkozó után elismerték, hogy a menekültprobléma megoldását Németország és Csehország továbbra is eltérő módon képzeli el. Prága, és az egész visegrádi csoport, továbbra is határozottan elutasítják a menekültek elosztását kvóták szerint.
    "Álláspontjaink valószínűleg eltérnek egymástól, de értékes, hogy készek vagyunk erről tárgyalni.  Csehország tudatában  van annak, hogy a problémát közösen kell megoldani. Számos dolog van, amiben egyetértünk" - nyilatkozta a cseh diplomácia irányítója. 
    A mostani tárgyalások alapján "jobban és mélyebben megértettem", miért utasítja el a cseh a fél a kötelező kvótákat - fejtette ki Sigmar Gabriel. Zaorálek állítólag részletesen elmagyarázta neki, miért tekintik a csehek a kvótákat beavatkozásnak nemzeti szuverenitásukba. . 
    Zaorálek leszögezte: Csehország nem a kvótákra összpontosít, hanem arra, hogy minél hatékonyabb és nagyobb segítséget küldjön azokra a területekre, ahonnan a meneköltek Európába igyekeznek. A cseh kormány a héten újabb támogatásokról döntött - jegyezte meg a miniszter.