A Művelt Tájékozott Emberért Alapítvány

1464 Budapest, Pf. 1578
+36-1-781-3236
info@magyarforum.hu


MEGJELENT

a MAGYAR FÓRUM

XXX. évfolyamának 11.
száma.

A hatóságok tehetetlenek: Svédország kiütve

A Jobbiktól a DK-n át az LMP-ig: mind egy hajóban

Semjén Zsolt: Brüsszel nem ismeri el a keresztényüldözést


Találjunk egymásra, legyen előfizetőnk!

Heti Magyar Fórum előfizetési díja:
3211 Ft / negyedév.

Havi Magyar Fórum előfizetési díja:
1470 Ft / negyedév.


Tel.: +36-1-781-3236

Levélcím: 1464 Budapest, Pf. 1578.

Kiadó:
Bp. IX., Ráday u. 32., I. em. 3.
A független értelmiség mítosza

Csorja Gergely

Ha Orbán Viktor feltalálná a perpetuum mobilét és aznap Schilling Árpád alsónadrágban Gellért Oszkár összes költeményét szavalná, akkor a „független értelmiség” Schillinget éltetné bátorságáért és megállapítaná, hogy a perpetuum mobile amúgy nevetségesen ronda.
Mémek, kör-e-mailek, és Facebook-bejegyzések tömegében hahotáznának a perpetuum mobile értelmetlenségén, olyan tipikus magyar mivoltán. Mennyibe került már megint, sokkal drágább, mint a Rubik-kocka volt, és milyen hülye neve van.
Évtizedek óta elmaradt felújítások, romos, összeomló köztereink felújítása kudarc. Hiába a Várkert Bazár, a Kossuth tér, a Széll Kálmán tér és a sok egyéb közterület rendbetétele, hiába a költségvetési egyensúly, a gazdasági növekedés, a politikai stabilitás. Ez mind semmit sem számít, ez mind kudarc, nevetség tárgya, mert a „független értelmiség” csak a saját köreiből származó, csak a saját életmódját magénak tudó, csak egy zárt körből érkező hatalmat fogad el. De azt teljes erejével, mindenki mással szemben.