A Művelt Tájékozott Emberért Alapítvány

1464 Budapest, Pf. 1578
+36-1-781-3236
info@magyarforum.hu


MEGJELENT

a MAGYAR FÓRUM

XXX. évfolyamának 29.
száma.

Vlagyimir Putyin orosz elnökkel tárgyalt Orbán Viktor miniszterelnök a Kremlben

CSURKA ISTVÁN VITAINDÍTÓ ELŐADÁSA MONORERDŐN 1985-BEN

MEDVECZKY ÁDÁM ’77 – A Kossuth-díjas karmester szerint a keresztény művész nem lehet közömbös. Jézus urunk is ostorral űzte ki a kufárokat a templomból. Tehát a hitnek harcosnak kell lennie.

POLGÁRŐRÖK EZREI VÉDIK A HATÁRT – Dr. Barnucz Szilvia, az Országos Polgárőr Szövetség főigazgatója: Szent László a mi védőszentünk, több mint hatvanezer polgárőrnek, akik fogadalmat tettek arra, hogy megvédjék településeink közrendjét.”
Találjunk egymásra, legyen előfizetőnk!

Heti Magyar Fórum előfizetési díja:
3211 Ft / negyedév.

Havi Magyar Fórum előfizetési díja:
1470 Ft / negyedév.


Tel.: +36-1-781-3236

Levélcím: 1464 Budapest, Pf. 1578.

Kiadó:
Bp. IX., Ráday u. 32., I. em. 3.
A független értelmiség mítosza

Csorja Gergely

Ha Orbán Viktor feltalálná a perpetuum mobilét és aznap Schilling Árpád alsónadrágban Gellért Oszkár összes költeményét szavalná, akkor a „független értelmiség” Schillinget éltetné bátorságáért és megállapítaná, hogy a perpetuum mobile amúgy nevetségesen ronda.
Mémek, kör-e-mailek, és Facebook-bejegyzések tömegében hahotáznának a perpetuum mobile értelmetlenségén, olyan tipikus magyar mivoltán. Mennyibe került már megint, sokkal drágább, mint a Rubik-kocka volt, és milyen hülye neve van.
Évtizedek óta elmaradt felújítások, romos, összeomló köztereink felújítása kudarc. Hiába a Várkert Bazár, a Kossuth tér, a Széll Kálmán tér és a sok egyéb közterület rendbetétele, hiába a költségvetési egyensúly, a gazdasági növekedés, a politikai stabilitás. Ez mind semmit sem számít, ez mind kudarc, nevetség tárgya, mert a „független értelmiség” csak a saját köreiből származó, csak a saját életmódját magénak tudó, csak egy zárt körből érkező hatalmat fogad el. De azt teljes erejével, mindenki mással szemben.