A Művelt Tájékozott Emberért Alapítvány

1464 Budapest, Pf. 1578
+36-1-781-3236
info@magyarforum.hu


MEGJELENT

a MAGYAR FÓRUM

XXX. évfolyamának 29.
száma.

Vlagyimir Putyin orosz elnökkel tárgyalt Orbán Viktor miniszterelnök a Kremlben

CSURKA ISTVÁN VITAINDÍTÓ ELŐADÁSA MONORERDŐN 1985-BEN

MEDVECZKY ÁDÁM ’77 – A Kossuth-díjas karmester szerint a keresztény művész nem lehet közömbös. Jézus urunk is ostorral űzte ki a kufárokat a templomból. Tehát a hitnek harcosnak kell lennie.

POLGÁRŐRÖK EZREI VÉDIK A HATÁRT – Dr. Barnucz Szilvia, az Országos Polgárőr Szövetség főigazgatója: Szent László a mi védőszentünk, több mint hatvanezer polgárőrnek, akik fogadalmat tettek arra, hogy megvédjék településeink közrendjét.”
Találjunk egymásra, legyen előfizetőnk!

Heti Magyar Fórum előfizetési díja:
3211 Ft / negyedév.

Havi Magyar Fórum előfizetési díja:
1470 Ft / negyedév.


Tel.: +36-1-781-3236

Levélcím: 1464 Budapest, Pf. 1578.

Kiadó:
Bp. IX., Ráday u. 32., I. em. 3.
ÁROKÁSÓK

czyla

A napokban állítólag háromfõs „küldöttség” járt látogatóban Josszi Amrani izraeli nagykövetnél. Kovács M. Mária történész, Zentai Péter újságíró és Bokor Péter építész azért kértek találkozót, mert szerintük a kormány és személyesen Orbán Viktor átlépett egy határt, miáltal és egyébként is a magyarországi antiszemita helyzet ismét fokozódik. A csoport kiáltványt is vitt Josszi Amrani nagykövetnek, melyben tizenhét, már amúgy is alaposan lejáratódott szereplõ (köztük Heller Ágnes, Konrád György, Karsai László, Vágó István) az izraeli miniszterelnöknél a magyar miniszterelnököt szándékozott mószerolni. Még korábban arról is álmodoztak, milyen jó lenne, ha lemondaná Netanjahu a meghívást. Mekkora balhét lehetne ebbõl generálni! Az otrombák egyike célja elérése érdekében elõbb alázatoskodott, tisztelettel kérte Netanjahut, hogy amikor – a többség elégedettségére és megnyugvására – elkötelezetten és felelõsségteljesen képviseli Izrael Állam érdekeit, ugyanezzel a felelõsségteljes elkötelezettséggel viszonyuljon a galutban (diaszpórában szerk.) élõ zsidósághoz, az õ sajátos gondjaikhoz és nehézségeikhez. Ha dekódoljuk a jammerolást, ez azt jelenti, ugyan mondjon már valami rosszat Orbánról!
S mert a küldöttség eddig úgy tűnik nem járt sikerrel, támadásba lendült, a Soros által támogatott Amnesty International lett a szócsõ. A szervezet dühödt, fröcsögõ közleményt adott ki, eszerint mind az izraeli, mind a magyar kormányfõ „megbélyegzõ” kampányt folytat a Soros által támogatott „jogvédõ” szervezetek és aktivisták ellen. „Gyűlöletet szít az egyetemes emberi jogok és közös értékek ellen”, megpróbálja aláásni a jogvédõ szervezetek és aktivisták szerepét a társadalomban. Korlátozza a demokratikus értékekért, az emberi jogokért és a hatalom átláthatóságáért küzdõ civil szervezetek munkáját. Ugyanez a galeri korábban az Izraelbõl jövõ megnyilvánulásokat perdöntõ véleményként tolmácsolta. A Szent Ágostontól származó „Róma szólt, a vitatott kérdés le van zárva” szerepelne mindenütt Tel-Aviv átiratban. Tehát ha Netanjahu Soros érdekében szólt volna, akkor minden szava maga lenne a Szentírás.
Úgy tűnik, káosz és anarchia van kibontakozóban a Soros-vonalon. Nem képesek megérteni az új idõknek új dalait. Pedig a közös sajtótájékoztatón Orbán egyértelműen beszélt. Kijelentette, a hazafias szellemű országok a sikeresek, amiért nem harcolunk meg, azt elveszítjük, a modern világban mindenért meg kell küzdeni. Magyarország elismeri Izrael jogát az önvédelemre, Izrael is ismerje el Magyarország jogát az önvédelemre. Orbán az EU-val való konfliktusokról elmondta, nem akarja, hogy megváltozzon a népesség Európában.