A Művelt Tájékozott Emberért Alapítvány

1464 Budapest, Pf. 1578
+36-1-781-3236
info@magyarforum.hu


MEGJELENT

a MAGYAR FÓRUM

XXX. évfolyamának 29.
száma.

Vlagyimir Putyin orosz elnökkel tárgyalt Orbán Viktor miniszterelnök a Kremlben

CSURKA ISTVÁN VITAINDÍTÓ ELŐADÁSA MONORERDŐN 1985-BEN

MEDVECZKY ÁDÁM ’77 – A Kossuth-díjas karmester szerint a keresztény művész nem lehet közömbös. Jézus urunk is ostorral űzte ki a kufárokat a templomból. Tehát a hitnek harcosnak kell lennie.

POLGÁRŐRÖK EZREI VÉDIK A HATÁRT – Dr. Barnucz Szilvia, az Országos Polgárőr Szövetség főigazgatója: Szent László a mi védőszentünk, több mint hatvanezer polgárőrnek, akik fogadalmat tettek arra, hogy megvédjék településeink közrendjét.”
Találjunk egymásra, legyen előfizetőnk!

Heti Magyar Fórum előfizetési díja:
3211 Ft / negyedév.

Havi Magyar Fórum előfizetési díja:
1470 Ft / negyedév.


Tel.: +36-1-781-3236

Levélcím: 1464 Budapest, Pf. 1578.

Kiadó:
Bp. IX., Ráday u. 32., I. em. 3.
A migránsoktól remélnek hosszú távú megélhetést a jogvédők

A Migration Aid nevű szervezet migránsfalvakat akar létrehozni Magyarországon. Az újabb etnikai kisebbség betelepítése kifizetődő lehet; kitartóan lehetne követelni a különféle jogaik tiszteletben tartását, és nagyon sok aktivista megélhetését biztosítaná az ennek során befolyt anyagi támogatás.

Egy osztrák vállalkozó támogatásával migránsokat akar betelepíteni Magyarországra a Migration Aid nevű, átláthatatlan működésű civil szervezet. A „jogvédők” több magyarországi településen is ingatlanok felvásárlását tervezték, hogy azokat az országba érkező migránsoknak adják.
„Menekülteket költöztetne Keszthely határába a Migration Aid (migaid). A szervezet közösségi oldala szerint aktivistáik pénteken indulnak a Balaton-parti városba, hogy előkészítsék a terepet a tranzitzónákból érkező menedékkérők fogadására. […] korábban budapesti ingatlanok megszerzését tervezték a Migration Aid-esek. Egy-egy 300-400 négyzetméteres épület átmeneti otthona lehetne néhány családnak is, amelyeknek a vámosszabadi vagy kiskunhalasi menekülttábort el kell hagyniuk” – írták.
Az átláthatatlan működésű civil szervezet rá akarja bírni a migránsokat, hogy Magyarországon maradjanak. Bár az országba érkező egyre kevesebb „menekült” rendszerint tovább akar utazni valamelyik nyugati országba, a Migration Aid a lakhatás biztosításával gondoskodna arról, hogy Magyarországon maradjanak.
„Mint arról korábban beszámoltunk, a szervezettől származik a migránsfalvak létrehozásának gondolata is. Az ötletet a Migration Aid, illetve a hozzá kapcsolódó Sirius. Help csoport 2015 óta népszerűsíti Magyarországon.”
A beszámolóból az is kiderült, hogy mindezt miért teszik: a jogvédő csoportnak alig két év alatt százmilliós bevételt hozott a migránsokkal foglalkozás. Sokan kisebb adományokkal támogatják a civil szervezetet, mert azt gondolják, hogy a szervezet önzetlenségből segít a rászorulókon. A Magyar Idők azonban azt írja, a csoportot külföldi vállalkozók is támogatják.