A Művelt Tájékozott Emberért Alapítvány

1464 Budapest, Pf. 1578
+36-1-781-3236
info@magyarforum.hu


MEGJELENT

a MAGYAR FÓRUM

XXX. évfolyamának 29.
száma.

Vlagyimir Putyin orosz elnökkel tárgyalt Orbán Viktor miniszterelnök a Kremlben

CSURKA ISTVÁN VITAINDÍTÓ ELŐADÁSA MONORERDŐN 1985-BEN

MEDVECZKY ÁDÁM ’77 – A Kossuth-díjas karmester szerint a keresztény művész nem lehet közömbös. Jézus urunk is ostorral űzte ki a kufárokat a templomból. Tehát a hitnek harcosnak kell lennie.

POLGÁRŐRÖK EZREI VÉDIK A HATÁRT – Dr. Barnucz Szilvia, az Országos Polgárőr Szövetség főigazgatója: Szent László a mi védőszentünk, több mint hatvanezer polgárőrnek, akik fogadalmat tettek arra, hogy megvédjék településeink közrendjét.”
Találjunk egymásra, legyen előfizetőnk!

Heti Magyar Fórum előfizetési díja:
3211 Ft / negyedév.

Havi Magyar Fórum előfizetési díja:
1470 Ft / negyedév.


Tel.: +36-1-781-3236

Levélcím: 1464 Budapest, Pf. 1578.

Kiadó:
Bp. IX., Ráday u. 32., I. em. 3.
​Rossz emlék

Czyla

Nézzük. Kormányhatározat született, a Magyar Közlönyben megjelent július 25-én Orbán Viktor aláírásával, teljesítési határidő: 2017. december 31-e.
Tartalmát tekintve, pedig arról szól, hogy az általános iskola felső tagozatosai az 1945–56 közötti időszakról – a forradalom leveréséig bezárólag –, ismerjék meg történelmünket, értékeljék az idegen elnyomás és zsarnokság ellen fellázadt emberek bátorságát, hősiességét, a hazafiságra nevelés és a nemzeti öntudat megerősítése érdekében. A diák érezzen együtt a szabadságharc hőseinek és áldozatainak sorsával, legyen szolidáris velük. Alakuljon ki benne a közösséghez tartozás, a hazaszeretet érzése, és az a felismerés, hogy szükség esetén Magyarország védelme minden állampolgár kötelessége.
Szerző számára már a jelenlegi Nemzeti Alaptanterv önmagában is elég elborzasztó, mert benne van, hogy a magyar iskolákban jó ha megismeri a tanuló hazája nemzeti, népi kultúráját, értékeit, hagyományait. Bár vitathatatlanul Istennek tetsző cselekedet, ha a tanuló tanulmányozza a jeles magyar történelmi személyiségek, tudósok, feltalálók, művészek, írók, költők, sportolók munkásságát, ezzel szemben bizonyos hávégés, Windisch Judit, egy Szekszárdi Júlia nevű ismeretlen kaliber és egyesülete, illetve Mendrey László pédéeszes véleményét erősíti, mely szerint a magyar hazaszeretet elmélyítéséről szóló kormányhatározatról többeknek a leventeképzés visszahozása jut eszébe s a tanárokban pedig rossz emlékeket idéz.
Az ugye megvan a kedves olvasónak, hogy minden liberális születetten birtokosa a szakszerűségnek. Mi több ő maga a „szakma”. Értsük ezt úgy, hogy amikor például a liberális újságíró mocskos, trágár módon gyűlölködik, elhallgat eseményeket, csúsztat és hazudik, mint a vízfolyás, az nyilván haladó gondolkodásának és mély szakmai ismertének manifesztuma, azután amikor a szemétségét elunva el van küldve a jó … anyjába, akkor az a lopakodó fasizmus.
Előfordul ugyan, hogy Bolgár György leírja, bárcsak dögölnénk már meg, ahányan csak vagyunk kormányostul, ám a liberális mainstream szerint ez pont belefér egy publicisztikába. De! Ugyanez a Bolgár-féle alakulat nyomban rosszul lesz, ha azt olvassa ki egy kormányhatározatból, hogy ne csak tanítsa, nevelje is az iskola a gyereket például arra, hogy ezt a hangot neki nem kell eltűrnie, sőt tanulja meg, aki így beszél akár csak egyetlen magyar emberről, az a társadalom legalja. Az ehhez hasonló söpredéknek ő nem alattvalója, épp ellenkezőleg, s bánjon vele ennek megfelelően. Hogy a PDSZ mára milyen képességű és milyen morális paraméterekkel bíró vezetők gyűjtőhelye lett, az nagyjából megítélhető azokból a tüntetésekből, melyeken volt alkalmunk a főbb szereplőket látnunk és hallanunk. Hanem azért mégis. Itt van egy Radó nevű oktatáspolitikai szakértő, aki szerint ha a 6–12 éves gyerek megtanulja, hogy létezik vele szemben elvárás és annak megfelelően viselkedik, azzal a gyereket megfosztják az autonómiájától. Azt is mondja, a hazafias nevelésnek értelme sincs és a valódi problémákhoz sincs köze, nem érti hol jön ide a gyerek?
Ha szabad válaszolni a feltett kérdésre, ilyen hülyének még a liberálisok által favorizálva se szabadna lenni.