A Művelt Tájékozott Emberért Alapítvány

1464 Budapest, Pf. 1578
+36-1-781-3236
info@magyarforum.hu


MEGJELENT

a MAGYAR FÓRUM

XXX. évfolyamának 29.
száma.

Vlagyimir Putyin orosz elnökkel tárgyalt Orbán Viktor miniszterelnök a Kremlben

CSURKA ISTVÁN VITAINDÍTÓ ELŐADÁSA MONORERDŐN 1985-BEN

MEDVECZKY ÁDÁM ’77 – A Kossuth-díjas karmester szerint a keresztény művész nem lehet közömbös. Jézus urunk is ostorral űzte ki a kufárokat a templomból. Tehát a hitnek harcosnak kell lennie.

POLGÁRŐRÖK EZREI VÉDIK A HATÁRT – Dr. Barnucz Szilvia, az Országos Polgárőr Szövetség főigazgatója: Szent László a mi védőszentünk, több mint hatvanezer polgárőrnek, akik fogadalmat tettek arra, hogy megvédjék településeink közrendjét.”
Találjunk egymásra, legyen előfizetőnk!

Heti Magyar Fórum előfizetési díja:
3211 Ft / negyedév.

Havi Magyar Fórum előfizetési díja:
1470 Ft / negyedév.


Tel.: +36-1-781-3236

Levélcím: 1464 Budapest, Pf. 1578.

Kiadó:
Bp. IX., Ráday u. 32., I. em. 3.
Magyarország a megerõszakolt német nõkkel szolidáris!

Jancsó Badacs Károly


Frau Merkel, Herr Schulz! A migránsokkal, menekültekkel önvére folyásáig szolidáris Nyugat megró minket, amiért mi, a V4-ek országai nem gyakorlunk velük hasonló, önvérfolyató szolidaritást. Szolidaritást mi is gyakorlunk, csak éppen más módon. Mi, a V4-ek országai s köztük élen járva Magyarország, amikor a menekültek és migránsok ellenõrizetlen beözönlése helyett az ellenõrzöttet választottuk, akkor az európai nemzetekkel, népekkel, állampolgárokkal vállalt szolidaritásunk mellett tettünk tanúbizonyságot. Mi a 2015 szilveszterén Kölnben lezajlott megerõszakolások óta a német anyák és apák lányaival, a németek húgaival és nõvéreivel voltunk és vagyunk szolidárisak, azokkal, kiknek védelmére ön esküdött föl, Frau Merkel. Szolidárisak vagyunk a berlini karácsonyi vásár, a barcelonai õrjöngés, a nizzai gázolásos terrorista merénylet áldozatainak hozzátartozóival, a több tízezerre rúgó, kultúrsokk hatására elkövetett bűncselekmény áldozatairól és hozzátartozóiról nem is beszélve.
Minket ne tessék kioktatni szolidaritásból! Nem kellemes számunkra sem, de a helyzet melyet a szolidaritás hiányának okán felénk tett felrovással teremtettek, megköveteli, hogy felhívjuk tisztelt kancellár asszonyt arra, hogy ön a német állampolgárok felé is gyakoroljon szolidaritást. Nem kellemes számunkra, hogy ilyen helyzetbe hoznak bennünket önök, de az önbecsülésünk védelmében ki kell álljunk és ki kell mondjuk: értetlenül és felháborodottan állunk az elõtt, hogy ön, kancellár asszony, elhanyagolva elemi kötelességét, azon nép lányait, melynek védelmére felesküdött, épp meggondolatlan szolidaritása által tette ki ilyen támadásoknak. Mi, a V4-ek ezért a német nõkkel vagyunk szolidárisak. Mi a terrormerényletek áldozatainak hozzátartozóival vagyunk szolidárisak, mert kormányaink azzal, hogy fokozottan ellenõrzik, ki lép az Európai Unió területére, az ellen tesznek, hogy ilyen tragédiák Európában megismétlõdjenek.