A Művelt Tájékozott Emberért Alapítvány

1464 Budapest, Pf. 1578
+36-1-781-3236
info@magyarforum.hu


MEGJELENT

a MAGYAR FÓRUM

XXX. évfolyamának 38.
száma.

MEGNYÍLT AZ ORSZÁGGYŰLÉS ŐSZI ÜLÉSSZAKA

Toroczkai László, a Mi Hazánk Mozgalom elnöke: „A Jobbikban az elnökség háta mögött születtek meg a stratégiai döntések. Nem tudtunk előre a Spinoza-házbeli akcióról. Aki azt mondja, hogy bárkivel összefogunk, csak kerüljünk hatalomra, a vonaizmust képviseli.”

SZÉGYENFAL – A jelentés megszavazói, tartózkodók, távolmaradók

Agónia az agorán

Czyla

Az RTL Klub, ATV, Hír TV műsoraiban, hogy csak az országos csatornákat említsük, se szeri, se száma az ellenzéki pártpolitikusok érdekében rendezett műsoroknak, amely az egy húron pendülők puszta látványa miatt is olyan rémületesen visszataszító tud lenni. Tévékről lévén szó, látja az ember az ország kifosztásában élen járó milliárdost mint szegényekért aggódó politikust, hogy miként hazudik szemrebbenés nélkül az esélyegyenlőség hiányáról, az ellenzéki vélemény és sajtó elnyomásáról, az őt ért diszkriminációról. Megjegyzem, mióta a balliberálisok jobbikoznak, kussolnak az antiszemitizmusról, a náci eszmék terjedéséről, a korábbi, az Orbán-kormány alatti antiszemita indíttatású incidensekről szóló meséket felváltotta a migránsok megpróbáltatásainak ecsetelése, valamint a magyarság ellen fellépő minden rendű és rangú kül- és belföldi kapcabetyár magasztalása. Sokszor magunkon is elcsodálkozom, hogy vagyunk képesek például a híradóikat végignézni, vagy az úgynevezett értelmiségi holdudvar egyik-másik szereplőjét a végtelen gőggel a csúnya arcán, s a műsorvezetőt, akinek pártatlannak kellene lennie, ehhez képest ahogy dölyfösen méri végig a kormány cselekedeteit reálisan megítélőt, az már szinte fáj, hasogat. Csak akkor kapcsolunk át, mikor bejön a gyerek, lefekvés előtt mégse találkozzon ezekkel az ijesztő ábrázatúakkal.
 
***
 
Már van legalább 8 miniszterelnök-jelölt, de eltűnt Lattmann Tamás, aki elsőként jelezte, hogy ringbe szállna a kormányfőjelöltségért. Utoljára még azt mondta, bár tisztában van azzal, hogy jóval kevesebben ismerik, mint Botkát vagy más politikust, mégsem tartja kizártnak, hogy végül miniszterelnök-jelölt legyen. Az sincs kizárva, hogy ül, mint pók a sarokban, és vár. Arra, hogy Botkát megbuktassák, s mint egy legyet bedobják a pókhálójába. Látszik, sokan dolgoznak azért, hogy az MSZP még az öt százalékot, a bejutási küszöböt se érje el. Kuncze szerint Botka csak egy önjelölt, és még csak nem is egyeztet senkivel. Lattmann lehet, hogy a Botka utáni időszakban szívesen egyezteti a szakmai koncepcióját az egyes ellenzéki pártok, pártvezetők elképzeléseivel és terveivel, hogy „világosak legyenek a közös pontok, amelyek egy konszenzusos választási, majd kormányprogram alapját képezhetik”: mint a kerítésbontás, a migránskvóta elfogadása, a betelepítések, a Brüsszelbe küldött feljelentések. Ez lesz a teljesen újnak mondott koncepció, ezt kínálja a változásban érdekelt összes ellenzéki pártnak. Lattmann kinyilvánította: magyar ügyek, magyar kultúra, hazaszeretet, keresztény értékek, mind-mind fölösleges magyarkodás. Szerinte egy olyan kormányzásra lesz szükség Orbán Viktor után, amely nem „ideológia vezérelt”.
 
***
 
Most viszont egy újabb miniszterelnök-jelölt tűnt fel, aki hallani sem akar másokkal való összeállásról, épp ellenkezőleg, saját magában érez elegendő elhivatottságot a kormányfői poszt betöltésére. Széll Bernadettel teljesülhetne a női kvóta, ha nem rontana olyan sokat Simicska és Kálmán Olga kedvence, a párt társelnöke az LMP bekerülési esélyén. Nem tudom hogyan találták meg ezt a papucsszájú, vigyori, vattahangú pofát, ezt a nyammogó beszédű repülőgép-tulajdonost, aki elől a szopós malac is visítva menekül.
 
***
 
Bokros Lajos táncos-komikus, a szocik volt panamai embere arra a nagyon is reális, de általa nem várt esetre kitalálta az összefogásnak azt a formáját, aminek legfőbb célja a zavarkeltés a választópolgár hülyére vételén kívül, ha Gyurcsánnyal mégis magára maradna. Ő azt tudja, hogy a zavarosban halászás mindig kifizetődött. Neki. Bátor gondolatmenet, és az eszdéeszes gerontokráciának is nagyon tetszik. Botkának azonban nem, ő az előválasztás ellenzője. A többi politikai analfabétával ellentétben emlékszik még rá, hogy mekkorát buktak 2014-ben, amikor elkezdték összeadogatni a szavazókat.

***

Nem tudjuk mi lett abból az ügyből, amiről a Hetek számolt be korábban: mikor is Verőcén a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom (HVIM) által szervezett Magyar Sziget Fesztiválon Zagyva György Gyula, jobbikos parlamenti képviselő, a HVIM elnöke egy faházban megfenyegette a lap két újságíróját. Közölte velük, hogy a két riporter ellenséges területre tévedt, ahol egyfelől vége a demokráciának, másfelől azt tehet velük, amit akar. „Lehúzhatnánk a gatyátokat, és meg…nánk titeket, ha innen kikerülnétek, senki sem hinné el”. Állítólag ekkor tetszett meg Gulyásnak az ostoros jobbikos, már ekkor elhatározta, hogy a köztük meglévő világnézeti különbségeket lerendezi. Az Agorában ez történik, miáltal éteri tartományba lép a taknyos orrú, görbe hátú zsidók listázásának korábbi ötletgazdája, minek következtében majd nemcsak abban a Jobbik közeli sajtótermékben jelennek meg együtt az indulók, amelyben holokamuként hivatkoznak a vészkorszakra, hanem azért fizetnek majd nehéz pénzeket Simicska Lajos cégének is, hogy minden nap elmondhassák, a Jobbikkal együtt mentik meg a Fidesz által komoly veszélybe sodort demokráciát.