A Művelt Tájékozott Emberért Alapítvány

1464 Budapest, Pf. 1578
+36-1-781-3236
info@magyarforum.hu


MEGJELENT

a MAGYAR FÓRUM

XXX. évfolyamának 33.
száma.

BIZTONSÁGOS ORSZÁG - Szent István király 1018–2018

Novák Katalin család- és ifjúságügyért felelős államtitkár: „A biztonságos környezethez szeretnénk hozzájárulni a kétgyermekesek adókedvezményének ismételt emelésével. Sokkal többet szánunk otthonteremtésre. ”

Dr. Szabó Tünde sportért felelős államtitkár:„A legfontosabb, hogy minden gyermek sportoljon. Ez alapfeladat, amihez megfelelő létesítményeket kell biztosítani, és az utánpótlásnak is komoly bázist jelent.”

Rajcsók Attila szobrászművész: „Nem az a lényeg, hogy állandóan dicsérjenek, hogy középpontban álljak, hanem hogy a szobraimmal tegyem le névjegyem az utókor számára. Örülök, ha műveim elgondolkodtatják a befogadót.”
Találjunk egymásra, legyen előfizetőnk!

Heti Magyar Fórum előfizetési díja:
3211 Ft / negyedév.

Havi Magyar Fórum előfizetési díja:
1470 Ft / negyedév.


Tel.: +36-1-781-3236

Levélcím: 1464 Budapest, Pf. 1578.

Kiadó:
Bp. IX., Ráday u. 32., I. em. 3.
Mint a kétfenekű dobot

czyla

Most vasárnap úgy elverték esküdt ellenségünket, ezt a nagy arcú, általános iskolás, öntelt pofát, mint a kétfenekű dobot, és ebben nem volt semmi meglepetés. A vasárnapi vereség kódolva volt. Tavasszal, Észak-Rajna-Vesztfáliában elszenvedett történelmi vereségükért a tartományi miniszterelnök, az SPD alelnöke bejelentette, hogy vállalja a felelősséget, minden tisztségéről lemondott, Martin Schulz pedig maradt. Schulz pártelnök kancellárjelölti útja kudarccal volt kikövezve. A Saar-vidéken és Schleswig-Holsteinban elveszített Landtag-választás a sorban a harmadik fiaskója volt. Amivel végképp szertefoszlott az álom, hogy az Európai Parlament volt elnöke leválthatja Angela Merkelt a Bundestag-választáson.
Ilyen drámaian meggyengült jelölttel nekivágni az országos választási kampánynak, látványos hazardírozásnak bizonyult. A legnépesebb német tartományban, Észak-Rajna-Vesztfáliában veszíteni, az álmoskönyv szerint sem jó jel. Miután az észak-rajna-vesztfáliai választás volt az utolsó erőpróba a szeptember 24-i szövetségi parlamenti választás előtt, borítékolható volt a baloldal bukása. Ennek ellenére Schulz azzal ámította a választóit, hogy egyáltalán nem biztos a veresége, hiszen a választók 37 százalékának még asztal alatt a keze, a közvélemény-kutatók szerint sem tudja, kire szavazzon. Schulz azt kérte, mindenki kopogjon be a környezetében lévő emberekhez, hogy már csak azért is menjenek el sokan választani, hogy az AfD minél rosszabb eredményt érjen el. Mondjuk ez nem jött be neki. Az AfD óriási sikert aratott. Bár biztosnak látszott, hogy mindkét nagy párt, a CDU és az SPD is kevesebb szavazatot kap vasárnap, mint négy éve, végül a baloldal az elmúlt 50 évének legrosszabb eredményét produkálta. Hál’ Istennek. Szögezzük le, mert Schulzot körülbelül akkor látnánk szívesen a német kancellár székében, mikor a hátunk közepét.
Merkel pénteken Münchenben kampányolt, ahol azt mondta, ugyan helyes döntés volt 2015-ben befogadni a menekülteket, de hasonló helyzet „soha többé nem fordulhat elő”. Erre mondja a macho politikus: női logika. De tényleg, ezt most így hogy?
Schulz tehát megbukott, Merkel mérsékelt sikert aratva végzett az első helyen, a kiábrándultak megtalálták maguknak az AfD-t, s ők lettek ennek a választásnak az igazi győztesei. Seehofer bevándorlással kapcsolatos nézetei egyébként egybevágnak a magyar és lengyel véleménnyel. A CSU vezetője szembe is ment a korlátlan migrációval, sőt ezen a ponton elhúzódó vitája volt Angela Merkellel, amelyet nyilván nem akart annyira kiélezni, hogy Schulz malmára hajtsa a vizet. Elemzők szerint, ha a bajorok most segítséget kapnának a befogadást ugyancsak kritizáló FDP-től, az a migránsáradat befogadásának mániája, és Emmanuel Macron francia elnök „szuper-Európa” törekvései elleni gyógyszer is lehetne. Ehhez persze az AfD a jelentős parlamenti jelenlétével is hozzájárulhat. Csak nehogy ezek is csalódást okozzanak! Ha tisztességesen dolgoznak, akkor agyőt mondhatunk a Merkel–Macron tengelynek is. Mi,  magyarok és lengyelek elég áldozatot hoztunk Európáért. Megérdemelnénk már egy az európai nemzetállamokért és nem ellenük dolgozó, szerethető uniót.