A Művelt Tájékozott Emberért Alapítvány

1464 Budapest, Pf. 1578
+36-1-781-3236
info@magyarforum.hu


MEGJELENT

a MAGYAR FÓRUM

XXX. évfolyamának 38.
száma.

MEGNYÍLT AZ ORSZÁGGYŰLÉS ŐSZI ÜLÉSSZAKA

Toroczkai László, a Mi Hazánk Mozgalom elnöke: „A Jobbikban az elnökség háta mögött születtek meg a stratégiai döntések. Nem tudtunk előre a Spinoza-házbeli akcióról. Aki azt mondja, hogy bárkivel összefogunk, csak kerüljünk hatalomra, a vonaizmust képviseli.”

SZÉGYENFAL – A jelentés megszavazói, tartózkodók, távolmaradók
Találjunk egymásra, legyen előfizetőnk!

Heti Magyar Fórum előfizetési díja:
3211 Ft / negyedév.

Havi Magyar Fórum előfizetési díja:
1470 Ft / negyedév.


Tel.: +36-1-781-3236

Levélcím: 1464 Budapest, Pf. 1578.

Kiadó:
Bp. IX., Ráday u. 32., I. em. 3.
​MOST VAGY SOHA

czyla

Lehet, hogy az izraeli Tal Silberstein ásta meg a szocdem Kern kancellár sírját, aki a baloldali párt tanácsadója volt, mindaddig amíg egy körözés során le nem tartóztatták. Így azután az október 15-i parlamenti választásokon Sebastian Kurz és pártja, az ÖVP biztos gyõztesnek számít, ám bekavarhat, hogy a szocdemek nemtelen cselhez folyamodtak, amikor hamis oldalakat hoztak létre azért, hogy lejárassák Kurzot.
Bár Kernék is megvádolták a néppártot, hogy pénzért próbált bizalmas információkhoz jutni riválisáról, elemzõk mégis úgy vélik, az ÖVP-nek nem árthat, ám az FPÖ-t segítheti vasárnap az Osztrák Szociáldemokrata Párt (SPÖ) lebukása.
A 2017 õszén kezdõdött új tanév volt az elsõ Ausztria történelmében, amikor több muzulmán gyermek iratkozott be Bécsben az általános iskolákba, mint katolikus. Az, hogy sok muzulmán él Ausztriában, tény, az viszont talán újdonság, hogy minden kilencedik újszülött muszlim szülõk gyermeke.
Ami biztos, hogy a 31 éves jelenlegi külügyminiszter, Sebastian Kurz a legutóbbi felmérések szerint biztosan vezeti a népszerűségi listákat. Fõleg azóta, hogy egyre többször hangoztatja: az illegális bevándorlást meg kell fékezni és a határokat meg kell védeni. Pártja, az Osztrák Néppárt hét százalékpontos elõnye pedig már megkérdõjelezhetetlen.
A szocdemek menesztették kampányfõnöküket, aki elismerte felelõsségét a botrányban. Lemondott szövetségi titkári posztjáról is. Mindeddig fej fej mellett haladtak a szociáldemokraták és a Szabadságpárt, ezután Strache beelõzheti riválsát.