A Művelt Tájékozott Emberért Alapítvány

1464 Budapest, Pf. 1578
+36-1-781-3236
info@magyarforum.hu


MEGJELENT

a MAGYAR FÓRUM

XXX. évfolyamának 38.
száma.

MEGNYÍLT AZ ORSZÁGGYŰLÉS ŐSZI ÜLÉSSZAKA

Toroczkai László, a Mi Hazánk Mozgalom elnöke: „A Jobbikban az elnökség háta mögött születtek meg a stratégiai döntések. Nem tudtunk előre a Spinoza-házbeli akcióról. Aki azt mondja, hogy bárkivel összefogunk, csak kerüljünk hatalomra, a vonaizmust képviseli.”

SZÉGYENFAL – A jelentés megszavazói, tartózkodók, távolmaradók

Mómosz a parlamentben

Czyla

A görög mítoszok a leggazdagabb és legnagyobb hatású mesék közé tartoznak, és vonzerejük a Kr. e. első évezredtől egészen napjainkig szemmel láthatóan mit sem csökken: a legfrissebb mozifilmekben és televíziós sorozatokban épp úgy megtalálhatjuk őket, mint a számítógépes játékokban. A leírásokban az egyes városokhoz kapcsolódó alapító mondák szereplőitől, a görög tragédiákból ismert történetek hősein át mindenféle gyarlóság és erény meg van irodalmilag örökítve. A mitológiai történetek magyarázatot adnak az emberiség természetére. Itt szinte mindennek van istene. Ha hiszik, ha nem, a butaságnak is. Mómosz, Nüx fia, a butaság és akadékoskodás, a gáncsoskodás és az ostobaság istene. Mómosz állandóan belekötött, akibe lehetett, és akibe nem, abba is. Az alak hímneműnek van leírva, de a gender elmélet megfogalmazói szerint ma valószínűleg nőnemmű is lehetne, és bár a görög mitológiának nem a legismertebb szereplője, mindenesetre azt jelzi, hogy humorral is teljes ez a kulturális „adatbank”. Mómosz minden alkotást bírált, és képtelen ötleteivel egyre csak bosszantott mindenkit, mígnem egyszer Zeusz megelégelte örökös áskálódását ellenük, és dühében kidobta Mómoszt az Olümposzról s megtiltotta neki, hogy többet betegye oda a lábát.
Mómosz azóta az emberek között él, és osztogatja ártalmas „tudományát” a szegény halandók rovására.
Ahhoz, hogy lássuk milyen eredményes „Mómosz működése”, elég a parlamenti ellenzék egy napjába betekinteni.
Annak ellenére, hogy az uniós tagállamoknak több mint a fele és más országok is kínálnak ilyen-olyan kedvezményeket tőkeerős befektetőknek és magánszemélyeknek, családoknak, az itthoni Mómoszok azt terjesztik, hogy ez magyar specialitás. Hazudnak, mit a vízfolyás. Áskálódnak. Pedig Ausztria, Bulgária, Ciprus, az Egyesült Királyság, Franciaország, Görögország, Írország, Lettország, Portugália, Spanyolország, Málta Ausztrália, Montenegró lehetőséget ad a hozzájuk szabályozott keretek között, a törvényeket betartva igyekvőknek. Mi ezt a lehetőséget a Magyarországot csuklóztatni kívánó IMF-diktátum ellenszereként találtuk meg. Aki ennek a kölcsönformának révén letelepedési engedélyt kapott, kétszázötvenezer eurónyi kötvényt vett, s ebből a forrásból a magyar költségvetésbe jelentős összeg folyt be, éppen akkor, amikor az IMF a Medgyessy–Gyurcsány–Bajnai triász működése végeredményeként előállt csődhelyzetet szerette volna politikai beleszólásra felhasználni, a tőle felvehető kölcsön fejében. Ellenünk ebben az ügyben kivételesen még Brüsszel sem zörög, az ellenzéki belföldi feljelentők bánatára. A letelepedési kötvény ellen fenekedők legnagyobb hazugsága az, hogy az azokat megvásárlókat, akik összesen öt évre kapnak tartózkodási engedélyt, ami egyébként felmondható, összemossák a migránsokkal. Botkát dobták, mert kikotyogta, ha hatalomra kerülnek ők lebontják a kerítést. Hadd jöjjenek a migránsok is, árkon bokron át, annyian, ahogy Soros szereti. Évente egymillióan. A probléma, hogy egy friss közvélemény-kutatás szerint még az európaiak döntő többsége is elutasítja és teljesen megtiltaná az ellenőrizetlen muszlim beözönlést. A magyar határzár európai védőbástya is. Szerepének fontosságát ezért nem lehet eléggé felértékelni, hiszen Szerbiában több ezren várnak ugrásra készen, hogy folytassák útjukat Nyugat-Európába. Már 2017-et írunk, és nem látszik a migrációs hullám vége. Az Európát célzó tömeges migráció mögöttes okai rövid távon nem változnak, az osztrák katonai titkosszolgálat szerint Afrikából 2020-ig további 15-20 millió migráns várható. S a következő 15 évben ez a szám megtöbbszöröződik. Az ENSZ adatai szerint 2015-ben már csaknem 300 millióan tartózkodtak saját országuktól különböző államban. Az „arab tavasz” több mint 65 millió migránst vitt a világ országútjaira, a közel-keleti és afrikai térségek gazdasági leszakadása, fegyveres konfliktusai (és ebből következő politikai instabilitása), illetve a klímaváltozás e tendenciát tartósítja. Érthetetlen tehát az ellenzék ostoba magatartása. Reményeink szerint ezek ellen a Mómoszok ellen Zeuszként a választópolgárok lépnek fel. A hazaárulókat ki fogják penderíteni a parlamentből.