A Művelt Tájékozott Emberért Alapítvány

1464 Budapest, Pf. 1578
+36-1-781-3236
info@magyarforum.hu


MEGJELENT

a MAGYAR FÓRUM

XXX. évfolyamának 38.
száma.

MEGNYÍLT AZ ORSZÁGGYŰLÉS ŐSZI ÜLÉSSZAKA

Toroczkai László, a Mi Hazánk Mozgalom elnöke: „A Jobbikban az elnökség háta mögött születtek meg a stratégiai döntések. Nem tudtunk előre a Spinoza-házbeli akcióról. Aki azt mondja, hogy bárkivel összefogunk, csak kerüljünk hatalomra, a vonaizmust képviseli.”

SZÉGYENFAL – A jelentés megszavazói, tartózkodók, távolmaradók
Találjunk egymásra, legyen előfizetőnk!

Heti Magyar Fórum előfizetési díja:
3211 Ft / negyedév.

Havi Magyar Fórum előfizetési díja:
1470 Ft / negyedév.


Tel.: +36-1-781-3236

Levélcím: 1464 Budapest, Pf. 1578.

Kiadó:
Bp. IX., Ráday u. 32., I. em. 3.
Ezzel az eredménnyel mi is nyertünk

A magyar történelemben mindig is fontos volt, hogy milyen hatalom uralkodik Ausztriában, és ez a mai világpolitikai helyzetben hatványozottan igaz. Lássuk a tegnapi választások eredményeit!
A konzervatív, jobboldali Osztrák Néppárt (ÖVP) győzött a voksok 31,6 százalékával. Vagyis az a Sebastian Kurz lesz a kancellár, aki nem győz elég hálás lenni, amiért hazánk vezetésével lezárult a balkáni migrációs útvonal, és aki hónapok óta azt hangoztatja, hogy a földközi-tengeri útvonalat ugyancsak le kell zárni.
Második lett az Osztrák Szociáldemokrata Párt (SPÖ, 26,9), ami önmagában örvendetes, hiszen a balosok ezúttal nem tudtak nyerni. Alig lemaradva harmadik lett az az Osztrák Szabadságpárt (FPÖ, 26,3 százalék), az a politikai erő, amelyik mindig is példának állította be a magyar bevándorláspolitikát. És ami szintén jó hír, úgy néz ki, épphogy nem érte el a köztársasági elnök, Van der Bellen pártja (Olyanok, mint a dinnye: kívül Zöldek, belül vörösek.) a parlamenti küszöböt. 
Az eredmények kecsegtetőek: szinte biztos, hogy Magyarországgal együttműködő kormánya lesz Ausztriának, legideálisabb esetben ez a néppárti-szabadságpárti koalícióval valósul meg.