A Művelt Tájékozott Emberért Alapítvány

1464 Budapest, Pf. 1578
+36-1-781-3236
info@magyarforum.hu


MEGJELENT

a MAGYAR FÓRUM

XXX. évfolyamának 38.
száma.

MEGNYÍLT AZ ORSZÁGGYŰLÉS ŐSZI ÜLÉSSZAKA

Toroczkai László, a Mi Hazánk Mozgalom elnöke: „A Jobbikban az elnökség háta mögött születtek meg a stratégiai döntések. Nem tudtunk előre a Spinoza-házbeli akcióról. Aki azt mondja, hogy bárkivel összefogunk, csak kerüljünk hatalomra, a vonaizmust képviseli.”

SZÉGYENFAL – A jelentés megszavazói, tartózkodók, távolmaradók
Találjunk egymásra, legyen előfizetőnk!

Heti Magyar Fórum előfizetési díja:
3211 Ft / negyedév.

Havi Magyar Fórum előfizetési díja:
1470 Ft / negyedév.


Tel.: +36-1-781-3236

Levélcím: 1464 Budapest, Pf. 1578.

Kiadó:
Bp. IX., Ráday u. 32., I. em. 3.
Varsónak is tetszenek az eredmények

Derűlátóan nyilatkozott hétfőn az ausztriai parlamenti választások eredménye kapcsán Witold Waszczykowski lengyel külügyminiszter, korainak tartva ugyanakkor a Bécs és a visegrádi csoport esetleges közeledésére vonatkozó kérdést.

"Először létre kell jönnie a kormánynak, amely bizonyára koalíciós lesz, és majd követjük a fejleményeket" - nyilatkozott a vasárnapi ausztriai választások nyomán kialakult helyzetről az európai uniós tagországok külügyminisztereinek hétfői tanácskozásán részt vevő Waszczykowski a lengyel médiának.
    "Természetesen, ismerve Sebastian Kurzot, az ő nyilatkozatait, optimisták vagyunk" - jegyezte meg a kancellári poszt várományosára vonatkozóan.
    Waszczykowskitól megkérdezték azt is, hogy az ausztriai fejlemények nyomán közeledhet-e az új bécsi kormány és a visegrádi csoport (V4) politikája. A lengyel külügyminiszter "túl korainak" nevezete az ilyen fejtegetéseket, leszögezve: egyelőre tudomásul kell venni "a demokratikus választások demokratikus eredményét".