A Művelt Tájékozott Emberért Alapítvány

1464 Budapest, Pf. 1578
+36-1-781-3236
info@magyarforum.hu


MEGJELENT

a MAGYAR FÓRUM

XXX. évfolyamának 38.
száma.

MEGNYÍLT AZ ORSZÁGGYŰLÉS ŐSZI ÜLÉSSZAKA

Toroczkai László, a Mi Hazánk Mozgalom elnöke: „A Jobbikban az elnökség háta mögött születtek meg a stratégiai döntések. Nem tudtunk előre a Spinoza-házbeli akcióról. Aki azt mondja, hogy bárkivel összefogunk, csak kerüljünk hatalomra, a vonaizmust képviseli.”

SZÉGYENFAL – A jelentés megszavazói, tartózkodók, távolmaradók

Kétarcú amerikai politika

M.T.

David Kostelancik amerikai ügyvivő A Sajtószabadság – Maradandó értékek dinamikus médiakörnyezetben c. rendezvényen agonizált minap a szabad sajtó magyarországi visszaszorulásán. „Az Egyesült Államok sokszor kritizálta emiatt Magyarországot. Sajnos ezek a trendek folytatódnak” – mondta és adta hírül ezt lelkesen az a médiacsoport, melynek tulajdonosa és fia összehordott már mindenféle ocsmányságot a miniszterelnökről, hogy aztán az „agyonkorlátozott” média azzal legyen tele.
 
Becsületére legyen mondva a Magyar Nemzetnek, megkérdezte az ügyvivőt, mi a véleménye az Egyesült Államoknak az új ukrán oktatási törvényről és korábban miért gratuláltak ehhez. „Követtük az ügyet, amelyben Ukrajnának és a többi érintett országnak kell megegyeznie. Arra biztatjuk őket, hogy folytassák a tárgyalásokat, és békés úton rendezzék a vitát” – hangzott a semmitmondó válasz. Ebbe vajon miért nem akarnak beavatkozni? Hova lett a demokrácia védelme?