A Művelt Tájékozott Emberért Alapítvány

1464 Budapest, Pf. 1578
+36-1-781-3236
info@magyarforum.hu


MEGJELENT

a MAGYAR FÓRUM

XXX. évfolyamának 29.
száma.

Vlagyimir Putyin orosz elnökkel tárgyalt Orbán Viktor miniszterelnök a Kremlben

CSURKA ISTVÁN VITAINDÍTÓ ELŐADÁSA MONORERDŐN 1985-BEN

MEDVECZKY ÁDÁM ’77 – A Kossuth-díjas karmester szerint a keresztény művész nem lehet közömbös. Jézus urunk is ostorral űzte ki a kufárokat a templomból. Tehát a hitnek harcosnak kell lennie.

POLGÁRŐRÖK EZREI VÉDIK A HATÁRT – Dr. Barnucz Szilvia, az Országos Polgárőr Szövetség főigazgatója: Szent László a mi védőszentünk, több mint hatvanezer polgárőrnek, akik fogadalmat tettek arra, hogy megvédjék településeink közrendjét.”
Találjunk egymásra, legyen előfizetőnk!

Heti Magyar Fórum előfizetési díja:
3211 Ft / negyedév.

Havi Magyar Fórum előfizetési díja:
1470 Ft / negyedév.


Tel.: +36-1-781-3236

Levélcím: 1464 Budapest, Pf. 1578.

Kiadó:
Bp. IX., Ráday u. 32., I. em. 3.
A legfőbb ellenség

Zsille Gábor: A Visztulától a Dunáig

A címben jelzett legfőbb ellenség Lengyelország – legalábbis a brüsszeli Európai Bizottság egyik tagja szerint. Ez a politikus különös módon lengyel: Elzbieta Bienkowskának hívják. A napokban egy sajtótájékoztatón kijelentette, hogy véleménye szerint a lengyel állam feladja vezető szerepét Közép-Európában azzal, hogy elutasítja a migránskvótákat, valamint végrehajtja az igazságügyi reformot. Emiatt a lengyel kormány nagyobb veszélyt jelent az EU-ra, mint a Brexit – fogalmazott. Bienkowska az EU belső piacaiért, ipar-, vállalkozás- és kkv-politikájáért felelős uniós biztos. „Természetesen” az előző lengyel vezetés embere: még akkor nevezték ki uniós biztosnak, amikor Donald Tusk volt a lengyel miniszterelnök. Tusk jelenleg az Európai Tanács elnöke. Bienkowska asszony azt is leszögezte: úgy véli, hogy a jelenleg kormányzó Jog és Igazságosság Párt (PiS) nagyobb veszélyt jelent az EU-ra, mint az Egyesült Királyság kilépése az unióból. Ez a nő a sokadik brüsszeli bürokrata, aki nyilvánosan kirohan Lengyelország ellen azért, mert a lengyelek nem hajlandók minden kérdésben alávetni magukat a brüsszeli hivatalok akaratának.

A teljes lengyel-magyar rovat minden héten a Magyar Fórumban!