A Művelt Tájékozott Emberért Alapítvány

1464 Budapest, Pf. 1578
+36-1-781-3236
info@magyarforum.hu


MEGJELENT

a MAGYAR FÓRUM

XXX. évfolyamának 38.
száma.

MEGNYÍLT AZ ORSZÁGGYŰLÉS ŐSZI ÜLÉSSZAKA

Toroczkai László, a Mi Hazánk Mozgalom elnöke: „A Jobbikban az elnökség háta mögött születtek meg a stratégiai döntések. Nem tudtunk előre a Spinoza-házbeli akcióról. Aki azt mondja, hogy bárkivel összefogunk, csak kerüljünk hatalomra, a vonaizmust képviseli.”

SZÉGYENFAL – A jelentés megszavazói, tartózkodók, távolmaradók
Találjunk egymásra, legyen előfizetőnk!

Heti Magyar Fórum előfizetési díja:
3211 Ft / negyedév.

Havi Magyar Fórum előfizetési díja:
1470 Ft / negyedév.


Tel.: +36-1-781-3236

Levélcím: 1464 Budapest, Pf. 1578.

Kiadó:
Bp. IX., Ráday u. 32., I. em. 3.
Forradalmi rádióműsor

Rátz Ilona

6.00     Zenés ébresztő. Fel, fel vitézek a csatára…
6.15     Reggeli torna. Ütemes tankzörgésre fekvőtámasz (csend) újra fel, és gyors ökölrázás a távozó tank felé. Majd bőrönddel futás a pincébe és vissza. Idősebbeknek délelőtti program: sorban állás.
6.30     Zenés műsor a harcba induló dolgozóknak. Játszik: a Csinn-Bumm zenekar.
7.00     Lapszemle. A Népszabadság el nem égett, példányaiból adunk szemelvényeket… de csak olyanoknak, akiknek erős gyomra van.
7.15     Szórakoztató zene különleges kísérettel: fegyverropogás és ágyúdörgés.
8.00     Hírek-rémhírek.
8.10     Mozgalmi indulók. Vörös Csepel vezesd a harcot, Váci út felelj neki.
8.30     Kádár János: Nem tudom az életemet hol rontottam én el.
8.40     Operarészletek. Bevonulási induló – előadja: a XX. szovjet hadosztály. Vezényel: Grebenyik. Katonakórus – habzó szájjal előadja: az ÁVH zenekara. Szólót énekel: Dr. Münnich Ferenc. Zümmögő kórus – előadják: a VII. kerületi vének.
10.00   Közérdekű közlemények. Vöröskeresztes csomag igénylésére jelentkezni lehet a budapesti pártközpontban párttagsági igazolvánnyal.
10.30   Óvodások műsora. 1. Okos Barnabás tanácsa: Ezentúl a hírek közlését e műsor kereteibe ajánljuk. 2. A nyugati segítség. Mese – előadja Eisenhower.
11.30   Úttörő híradó. Maléter rajvezető pajtás ismerteti a géppisztoly szerkezetét. Hírek: Rákosi pajtást rakoncátlan viselkedése miatt kizártuk az úttörő mozgalomból.
12.00   Pontos időjelzés. Utána olimpiai hírek. A következő ágyúlövés pontosan 12 órát jelez.
12.10   Olimpiai hírek. Magasugrás: győz Sztálin, 11 méter 20 centi. Távfutás: győz Rákosi és Gerő. Magyar rekord. Kötélhúzás: győz Magyarország csapata. Egy nagy dögöt 6 órától fél tízig húztak mindössze nyolc kötél szakadt el. A kötélhúzó versenyt tekintettel a jó időre, szabad téren rendezték meg. Utána általános utcabál, a rendezvényen olykor a pisztolyszólók voltak túltengésben. Célköpésben az USA zsűrije óvást emelt: könnyű a magyaroknak nyerni, mikor Kádár a céltáblájuk. Céllövészet: a csapat összeállt – Hruscsov, Malenkov, Bulganyin, Szuszlov, Sepilov.
13.00   Komolyzene. Sztálin-orgonán Zsukov játszik.
14.00   Időjárás-jelentés. A felhők felett kék az ég.
14.30   Közérdekű közlemény. Az ENSZ közli a magyar néppel, hogy „nem tudok én néked, csak virágot adni.” A Szovjetunió őszinte barátsága jeléül száz vagon fügét szórt a magyar népnek.
14.40   Szív küldi. A disszidensek küldik az otthon maradottaknak: ott túl a rácson, egy más világ van.
15.00   A falurádió híradója jelenti, hogy Zalabögöcsön szakképzett disznóvakarót keresnek. Jól értesült körökben az hír járja, hogy egy Kádár János nevű egyén jelentkezett volna, de egyelőre nagyobb disznók vakarásával foglalkozik. Hasznos tanácsadó a gazdáknak, hogyan kell az élelmiszert a kert végében elásni. Tanácsadás a tszcs-nek, hogy miként kell a nyersolajat felrobbantani, mielőtt a ruszkik elviszik.
15.30   Hírek. Az épülő kommunizmus országából lakásépítő szovjet csapatok érkeztek. Gyönyörű fővárosunkat még szebbé igyekeznek varázsolni. Most érkezett jelentés szerint ennek érdekében működésbe léptek. A magyar–szovjet kereskedelmi szerződés ismertetése. Mellébeszélő: Bulganyin.
17.00   Tánczene. Füttypolka – fütyül: a felkelő zenekar, táncol: a páncélos együttes.
18.00   Betlehemes játékok. Szabad-e a betlehemeseknek bejönni? Csak egy-két lövést szeretnénk leadni.
19.00   Helyszíni közvetítés a Városligeti Nagycirkuszból. A szovjet cirkusz műsora.
19.30   És nincs többé kopasz fej… Elbeszélés – előadja: vigyori.
20.00   Üzenetközvetítés. Kádárkának üzeni a magyar nép, hogy …-ba/be.
20.30   Népi játékok. Kinn a Kádár, benn a Farkas. Ki a nagyot nem becsüli, az Aprót nem érdemli. Ki korán kel… felkelő!
21.00   Kilencet ütött az óra, este van. Hazamennék, de kijárási tilalom van.
21.05   Magyar–szovjet esztrád hangverseny. Játssza: az orosz népi együttes. Citerázik: Piros László. Műsoron van még: Ég a kunyhó, ropog a nád. Most kezdődik, a most kezdődik a tánc.
22.00   Hírek-rémhírek.
22.05   Szív küldi. Orosz Miki küldi magyar Micikének: Nem szeretsz te már engemet.
22.30   Közérdekű közlemények. Az érdekeltekkel utólag közöljük, hogy a 12 éves szeminárium záróvizsgáit október 23-án tartottuk meg. Sajnálattal azt is tapasztaltuk, hogy sokan választották közülünk a szocializmusból a kapitalizmusba való békés (vagy békétlen) átmenetet. Saroklakását gyorsan és bérmentes leválasztom (Grebenyik). Telefonhívásra házhoz lövünk. Jelige: „Lődd a várost és a népet, ezzel is a békét véded.”
23.00   Kantáta a kormány dicséretére. Előadja: a magyar nép. Tartalmát a nyomdafesték nem bírja el.

További cikkek, visszaemlékezések, tanulmányok a Magyar Fórum legújabb heti és havi számaiban!