A Művelt Tájékozott Emberért Alapítvány

1464 Budapest, Pf. 1578
+36-1-781-3236
info@magyarforum.hu


MEGJELENT

a MAGYAR FÓRUM

XXX. évfolyamának 38.
száma.

MEGNYÍLT AZ ORSZÁGGYŰLÉS ŐSZI ÜLÉSSZAKA

Toroczkai László, a Mi Hazánk Mozgalom elnöke: „A Jobbikban az elnökség háta mögött születtek meg a stratégiai döntések. Nem tudtunk előre a Spinoza-házbeli akcióról. Aki azt mondja, hogy bárkivel összefogunk, csak kerüljünk hatalomra, a vonaizmust képviseli.”

SZÉGYENFAL – A jelentés megszavazói, tartózkodók, távolmaradók
Találjunk egymásra, legyen előfizetőnk!

Heti Magyar Fórum előfizetési díja:
3211 Ft / negyedév.

Havi Magyar Fórum előfizetési díja:
1470 Ft / negyedév.


Tel.: +36-1-781-3236

Levélcím: 1464 Budapest, Pf. 1578.

Kiadó:
Bp. IX., Ráday u. 32., I. em. 3.
Totális siker Dunaszerdahelyen

Felvidék.ma

Dél-Szlovákiában az MKP a meghatározó politikai erő.

A Magyar Közösség Pártjának központi kampánystábja Bős városában várta az eredményeket, majd azok ismeretében Menyhárt József MKP-elnök és Őry Péter kampányfőnök tartottak sajtótájékoztatót.

Őry Péter első mondata a köszönet volt mindazok irányába, akik segítették a kampányt, vagy akárcsak elmentek választani. Az előző megyei választásokhoz képest emelkedett a részvételi arány. Az MKP eredményes kampányt folytatott, a fiatalokat a közösségi média segítségével szólította meg. A kampány pozitív volt, eredményekről és a célokról szólt, és ez meghozta gyümölcsét. A számok ismeretében elmondható, hogy Szlovákiában az ellenzék győzött, az ország déli részén pedig az MKP volt a meghatározó erő. Mindhárom kormánypárt a megyei választásokon padlóra került. A kampányfőnök gratulált valamennyi mandátumot szerzett MKP-képviselőnek, ugyanakkor köszönetét fejezte ki azok irányába is, akik nem kerültek be a megyei önkormányzatokba. Rámutatott, vannak választókörzetek, ahol a magyarság számaránya okán erre alig volt esély.

Menyhárt József felhívta a figyelmet Berényi József és Farkas Iván megyei elnökjelöltek eredményére, akik felkészültségükkel, szakértelmükkel, jellemükkel nagyban hozzájárultak ahhoz, hogy az MKP-nak továbbra is erős regionális képviselete lesz. Az eredmények részletes elemzését a jövő héten teszik meg a pártban, azt viszont már most tudni lehet, hogy a két legnagyobb arányban magyarok által lakott megyében – Nagyszombat és Nyitra megyékben  – erős frakciója lesz az MKP-nak, Pozsony és Besztercebánya megyékben körülbelül tartották az előző választásokon elért szintet, Kassa megyében megoldást kell keresni. „A tapasztalatokat kritikusan megfogalmazzuk” – mondta. Örömmel nyugtázta, hogy Kotleba vereségével végre Besztercebánya megyében is megindulhat az előrehaladás. A pártelnök köszönetét fejezte ki a felvidéki magyar közösségnek, hogy nem maradt távol a választásoktól. A jövő héten akár megyei alelnöki posztokról is folytathatnak tárgyalásokat, erre az MKP-nak Pozsony, Nagyszombat és Nyitra megyében is lehetősége lehet. A Dunaszerdahelyi járás eredményét így jellemezte: „Totális siker. A megyefőnök jelöltünkkel szemben folytatott becsmérlő kampány a visszájára sült el”.

Az év mérkőzésére került sor Dunaszerdahelyen november 4-én, a Fortuna liga 15. fordulójában. A szlovák nemzeti csapat, a Slovan ellen lépett pályára a DAC, és győzött 2-1-re!. Az örökrangadók számát tekintve ötvenkettedszer mérte össze erejét a két csapat. A legkülönlegesebb dolog ezen a napon azonban az volt, hogy a MOL Aréna harmadik főtribünjén most először ülhettek nézők.

Akik érkeztek is a Csallóköz szívébe, mint az eddigi mérkőzések alkalmával ugyancsak az egész Kárpát-medencéből. A szlovákiai sporttörténelem nagy napja lesz ez. Kőbe, papírra, internetbe és emlékezetbe vésett örökség, hiszen Dunaszerdahelyen, a klub futballmérkőzésén eddig még soha nem volt 10 226 néző.

Az ünneplés nemcsak a komplexumban kezdődött, hanem már kinn a városban. Az erdélyi magyarság húsztagú rézfúvós zenekarral és hatalmas Erdély zászlóval vonult végig. A felvidéki drukkerek csatlakoztak hozzájuk, s közösen énekelve foglalták el a tribünökön a helyeiket. A mérkőzés kezdetét várva – a Slovan drukkerek nélkül – közel tízezer magyar ünnepe lett ez a nap.