A Művelt Tájékozott Emberért Alapítvány

1464 Budapest, Pf. 1578
+36-1-781-3236
info@magyarforum.hu


MEGJELENT

a MAGYAR FÓRUM

XXX. évfolyamának 24.
száma.

Merkel kiállt a magyar kerítés mellett

Váratlanul elhunyt a Magyar Fórum egykori munkatársa, Lovas István

Ha Kunhalmi lesz az MSZP elnöke, akkor borítékolható, hogy összeáll Gyurcsányékkal

150 éve született Vitéz Nagybányai Horthy Miklós, Magyarország egykori kormányzója
Találjunk egymásra, legyen előfizetőnk!

Heti Magyar Fórum előfizetési díja:
3211 Ft / negyedév.

Havi Magyar Fórum előfizetési díja:
1470 Ft / negyedév.


Tel.: +36-1-781-3236

Levélcím: 1464 Budapest, Pf. 1578.

Kiadó:
Bp. IX., Ráday u. 32., I. em. 3.
A humanista kommunista

Jánosom Kisem megint szóla, logikus, öt hónap múlva választások lesznek. Azt mondja: Orbán Viktor nem a probléma megoldása, hanem a probléma része. Õ maga viszont csúszik lefele, persze ez meg az õ problémája, már Simicska lapjánál tart. Jánosom Kisem (copyright by Csurka) lukácsista filozófus, az SZDSZ alapító tagja és elsõ elnöke, Lukács-óvodista. Heller Ágnes tanítványa is, plusz a Gorkijban szocializálódott, ahol az egykori pártelit gyermekei nevelkedtek. Az MSZMP-tagból lett SZDSZ-es elnök és párttársa még Kádárt is balról akarta elõzni, Demszky például mint maoista. Kis mindig akkor bújik elõ, amikor a létezõ szocializmus haszonélvezõi és utódaik alól kicsúszik a talaj. Ilyenkor megjelennek Lukács szellemi ivadékai és monomániásan gyűlölködnek. Így történt ez 1986-ban, így történt 1990-ben, 1998-ban, 2014-ben és így történik ma is.
Természetesen mostani elõbújása is egyeztetve van a mögötte álló meglehetõs erejű hálózat mozgatóival, köztük Soros Györggyel.
Ha Applebaum írása nevetséges, Jánosom Kisemé piti, kispályás:
A menekültek elleni gyűlöletkampány; a menekültügyi konvenciók felrúgása; a közös európai menekültpolitika blokkolása; az etnikai homogenitás erõszakolása – ez mind-mind csak elmélyíti a válságot.
Szerinte nem a migránsáradat okozza a válságot, hanem annak észlelése és az ellene való védekezés.
Félelmeket vált ki a közvélemény egy részébõl a tömeges migráció, a félelem pedig fogékonnyá tesz a demagógia iránt. A demokratikus középpártok nyomás alá kerülnek, hogy vegyék át Orbán, a francia Le Pen, a holland Wilders, az osztrák Strache retorikáját.
Óh, hát nem szégyelli magát a filozófus, ilyen parvenü érvekkel képes elõállni?
Ez az idomulás rövid távon sikeres lehet.
Na, végre kibökte, ez fáj.
Egyrészt a centrum eltolódása a szélsõjobb felé öngerjesztõ tendenciává válhat, amit nem biztos, hogy sikerül megállítani.
Mintha nem õk készülnének összeállni a Jobbikkal. Figyelem, és most jön menetrendszerűen a humanista volt kommunista, aki a világ proletárjaiért aggódik.
Másrészt a tömeges migráció nem fog eltűnni az életünkbõl. Hatalmas demográfiai egyensúlytalanság van a fejlett és a fejletlen országok között, amit környezeti katasztrófák, éhínség, vízhiány, helyi háborúk fognak súlyosbítani, emberek száz- és százezreit a lakóhelyük elhagyására kényszerítve.
A magyarok meg pusztuljanak, adják át a helyüket!