A Művelt Tájékozott Emberért Alapítvány

1464 Budapest, Pf. 1578
+36-1-781-3236
info@magyarforum.hu


MEGJELENT

a MAGYAR FÓRUM

XXX. évfolyamának 38.
száma.

MEGNYÍLT AZ ORSZÁGGYŰLÉS ŐSZI ÜLÉSSZAKA

Toroczkai László, a Mi Hazánk Mozgalom elnöke: „A Jobbikban az elnökség háta mögött születtek meg a stratégiai döntések. Nem tudtunk előre a Spinoza-házbeli akcióról. Aki azt mondja, hogy bárkivel összefogunk, csak kerüljünk hatalomra, a vonaizmust képviseli.”

SZÉGYENFAL – A jelentés megszavazói, tartózkodók, távolmaradók

A The Washington Post és Anne Applebaum logikája

czyla

Aki szereti a hazáját, és a hagyományos férfi–női szerepet előnyben részesíti a homoszexualitással szemben, mint például Trump, Orbán, Farage, Le Pen és Kaczynski, az neobolsevik – adta elő meglepő érveit Applebaum a The Washington Postban közzétett irományában. Amikor pedig beiktatási beszédében Trump azt hangoztatta, hogy a hatalmat vissza kell adni az amerikai népnek, az Applebaumot nagyon emlékeztette a proletárdiktatúrára. El kell mondjuk, hogy Applebaum asszony bennünket meg nagyon emlékeztet Hofi Géza humorista hülyéjére, akivel jó húsz éve a Mi a logika c., ma úgy mondják, stand up-jában találkozhattunk, ami úgy indul, hogy ha van otthon akváriumod, akkor te szereted a természetet, ez logikus. Ha nem szívesen osztod meg az ágyad egy szép nővel, akkor buzi vagy, ez is logikus – így Hofi. A poén meg az volt benne, amikor a bunkó elhenceg vele, hogy majd ő megmondja, mi a logika: Van otthon akváriumod? Nincs? Akkor te buzi vagy!
Ez akkor óriási siker volt, nagy nevetés robbant ki, mert ugyebár ez egy jó vicc volt a Mikroszkóp színpadon egy jó humorista előadásában. Fájdalom, de Applebaum The Washington Post-béli szánalmas, erőltetett, és ostoba szereplése mindössze nevetséges. Lám, mi a különbség egy jó humorista meg egy rossz történész között.