A Művelt Tájékozott Emberért Alapítvány

1464 Budapest, Pf. 1578
+36-1-781-3236
info@magyarforum.hu


MEGJELENT

a MAGYAR FÓRUM

XXX. évfolyamának 2.
száma.

Opcionálisan keresztény

A tolerancia diktatúrája

Európa jövője nem Brüsszelben dől el

A csoportból tovább kell jutni

A gyulafehérvári határozatot soha nem iktatták törvénybe

Az elszigetelt ország elszigetelt miniszterelnöke


Találjunk egymásra, legyen előfizetőnk!

Heti Magyar Fórum előfizetési díja:
3211 Ft / negyedév.

Havi Magyar Fórum előfizetési díja:
1470 Ft / negyedév.


Tel.: +36-1-781-3236

Levélcím: 1464 Budapest, Pf. 1578.

Kiadó:
Bp. IX., Ráday u. 32., I. em. 3.
Nekünk Magyarország az első

Orbán Viktor miniszterelnök (k) beszédet mond a világban szétszórtságban élő magyarság szervezeteit tömörítő Magyar Diaszpóra Tanács plenáris ülésén a fővárosi Várkert Bazárban 2017. november 9-én. Mellette Semjén Zsolt nemzetpolitikáért felelős miniszterelnök-helyettes (b) és Potápi Árpád János, a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára. Az eseményen idén 93 magyar szervezet vezetője vesz részt.

Magyarország arra törekszik, hogy jó anyaország legyen, vagyis minden magyar otthona lehessen - mondta Orbán Viktor miniszterelnök csütörtökön a Magyar Diaszpóra Tanács VII. plenáris ülésén, Budapesten, a Várkert Bazárban. A kormányfő úgy fogalmazott: a diaszpóra a nemzeti büszkeségnek egyszerre forrása és erőtartaléka is.
    Egyúttal megköszönte a diaszpórában élő magyaroknak az elmúlt években mutatott támogatást, azt, hogy a világ számos pontján segítik építeni a magyar közösséget.
    Orbán Viktor beszédében reményét fejezte ki azzal kapcsolatban is, hogy az egymilliomodik magyar "visszahonosított" állampolgár éppen december 5-én - a kettős állampolgárságról tartott 2004-es népszavazás évfordulóján - tehet majd esküt.
Magyarország a saját lábára állt, rendbe tette pénzügyeit, gazdaságát, nem szorul más pénzére. Az eredmények közül a miniszterelnök kiemelte, hogy ma már mintegy 4,4 millió magyar dolgozik, és mindegyikük fizet adót is.
    Beszélt a határvédelemről is, amelyről azt mondta: amikor Magyarország védi a határait és ragaszkodik szuverenitásához, akkor Európát és a nyugati kultúrát is védi.
    Összegzése szerint a gazdasági változások hatása nemcsak a statisztikákban, hanem a mindennapi élet világában is megjelent.
    Donald Trump amerikai elnök "America first" jelszavára utalva Orbán Viktor úgy fogalmazott: Trump elnök politikáját követik abban a tekintetben, hogy "Hungary first".