A Művelt Tájékozott Emberért Alapítvány

1464 Budapest, Pf. 1578
+36-1-781-3236
info@magyarforum.hu


MEGJELENT

a MAGYAR FÓRUM

XXX. évfolyamának 29.
száma.

Vlagyimir Putyin orosz elnökkel tárgyalt Orbán Viktor miniszterelnök a Kremlben

CSURKA ISTVÁN VITAINDÍTÓ ELŐADÁSA MONORERDŐN 1985-BEN

MEDVECZKY ÁDÁM ’77 – A Kossuth-díjas karmester szerint a keresztény művész nem lehet közömbös. Jézus urunk is ostorral űzte ki a kufárokat a templomból. Tehát a hitnek harcosnak kell lennie.

POLGÁRŐRÖK EZREI VÉDIK A HATÁRT – Dr. Barnucz Szilvia, az Országos Polgárőr Szövetség főigazgatója: Szent László a mi védőszentünk, több mint hatvanezer polgárőrnek, akik fogadalmat tettek arra, hogy megvédjék településeink közrendjét.”
Találjunk egymásra, legyen előfizetőnk!

Heti Magyar Fórum előfizetési díja:
3211 Ft / negyedév.

Havi Magyar Fórum előfizetési díja:
1470 Ft / negyedév.


Tel.: +36-1-781-3236

Levélcím: 1464 Budapest, Pf. 1578.

Kiadó:
Bp. IX., Ráday u. 32., I. em. 3.
Megerősíteni, elmélyíteni, megvédeni

Széplaky Bálint

Közös szenvedélyünk
 
Beszéde kezdetén három fontos alapvetést fogalmazott meg a miniszterelnök. Egyrészt a politikához szükség van szenvedélyre, másrészt a feladatok elvégzése a siker záloga, harmadrészt a választás megnyerésével sosem elégedik meg a Fidesz. „Szív nélkül nincs politika, és szenvedély nélkül nincsenek nagy tettek. Szerencsére nekünk van egy közös szenvedélyünk, úgy hívják, Magyarország”. Őszinte alázattal fogadva a megválasztást elmondta: „Itt nem pozíciót osztanak, még az elnöknek sem, hanem munkát és feladatot. Talán ez a hosszú évek óta tartó sikereink egyik magyarázata is”. Bevezetése záró mondataként hozzátette, meg kell találni, mi az „értelme, magasabb rendű célja a soron következő választás megnyerésének. Mit is kell tennünk azért, hogy a Fidesz győzelmével egész Magyarország és minden magyar ember nyerhessen?” E kérdést a továbbiakban három pontban foglalta össze. Megerősíteni. Elmélyíteni. Megvédeni. „Megerősíteni mindazt, amit Magyarország verejtékes munkával elért az elmúlt hét évben. Elmélyíteni politikánk szellemi és lelki alapjait. És megvédeni Magyarország jövőjét.”
 
Megerősíteni 
Kifejtette a gazdasági megerősödés folyamatát, és a hallgatóság elé tárta annak eredményeit. Érezhető volt, hogy ezzel nem az érdemek nagyképű hangoztatása volt a cél, sokkal inkább egyfajta logikus magyarázat volt, mely az eltagadhatatlan sikerek okainak megvilágosítását szolgálta, és előre vetítette a tovább haladás útját.

Olvassa végig elemzésünket a november 16-án megjelent Heti Magyar Fórumban!