A Művelt Tájékozott Emberért Alapítvány

1464 Budapest, Pf. 1578
+36-1-781-3236
info@magyarforum.hu


MEGJELENT

a MAGYAR FÓRUM

XXX. évfolyamának 38.
száma.

MEGNYÍLT AZ ORSZÁGGYŰLÉS ŐSZI ÜLÉSSZAKA

Toroczkai László, a Mi Hazánk Mozgalom elnöke: „A Jobbikban az elnökség háta mögött születtek meg a stratégiai döntések. Nem tudtunk előre a Spinoza-házbeli akcióról. Aki azt mondja, hogy bárkivel összefogunk, csak kerüljünk hatalomra, a vonaizmust képviseli.”

SZÉGYENFAL – A jelentés megszavazói, tartózkodók, távolmaradók
Találjunk egymásra, legyen előfizetőnk!

Heti Magyar Fórum előfizetési díja:
3211 Ft / negyedév.

Havi Magyar Fórum előfizetési díja:
1470 Ft / negyedév.


Tel.: +36-1-781-3236

Levélcím: 1464 Budapest, Pf. 1578.

Kiadó:
Bp. IX., Ráday u. 32., I. em. 3.
Óriási terhet jelentene a kvótarendszer

Nem akarjuk, hogy Magyarországot külső szereplők irányítsák

A migránsok jelentős részének legális munkahelyük sincsen, a közteherviselésben nem vesznek részt. A kormány sohasem fog hozzájárulni, hogy Magyarországot bevándorlóország gá változtassák – szögezte le Rétvári Bence és hozzátette: hazánk az okos segítséget választotta, ami azt jelenti, hogy helyben segítünk. A bevándorlókra fordított támogatás akár a négy-ötszörösét is jelentheti helyben, mint itt, Európában.

A dublini családegyesítési tervek mennyire befolyásolják a hazai családi és szociális rendszereket?
 

– Az Európai Unió – hűen követve a Soros-tervet – állandó betelepítési mechanizmusra törekszik, külön ügynökséggel, éves kvótákkal. Ha ez megvalósulna, az a hazai ellátórendszereket rendkívüli módon megterhelné. Az egészségügyben további kórházépítési költségekkel kellene számolni, ami százmilliárd forintos nagyságrendet jelentene, de a családegyesítési tervek nyomán a családi és szociális rendszerekre is óriási terhet róna a kvótarendszer, hiszen a migránsok jelentős részének legális munkahelyük sincsen, a közteherviselésben nem vesznek részt. A kormány sohasem fog hozzájárulni, hogy Magyarországot bevándorlóországgá változtassák. A rászorulók az Európába való áttelepítés helyett a szülőföldjükön várnak segítséget. Októberben Budapesten harminc országból mintegy háromszázan vettek részt egy a keresztényüldözésről tartott nemzetközi konferencián. A felszólaló egyházi vezetők üdvözölték a rendezvényt, hiszen egy kormány sem szervezett még konferenciát, amely az üldözött keresztényekről szólt volna, annak ellenére sem, hogy ma a keresztények a vallásuk miatt a legüldözöttebb csoportnak számítanak a világon. A konferencián felszólaló egyházi vezetők közül senki sem kérte azt, hogy a szegény sorsú embereket telepítsék át Európába. Sőt azt mondták: olyan segítséget várnak Európától, amellyel szülőföldjükön, a Közel-Keleten indíthatják újra az életüket. Miközben Európában a kvóták nem működnek, a helybe vitt segítség működik. Brüsszel mintegy 1200 ember miatt indított pert Magyarország ellen. Mindeközben a magyar kormány által a magyar segélyszervezetek helyben segítik az embereket. Többek között Libanonban és Irakban több mint ezer család lakhatását oldotta meg a magyar kormány.
 
Többen azt hangoztatják, hogy a migránsok hamar megtanulják a befogadó ország nyelvét, és képzett munkaerőt jelentenek, sőt így többen élnek majd hazánkban, és ezzel megoldhatók a demográfiai kihívások. Valóban így lenne?
 
– Nyugat-Európában megdőlni látszik az az illúzió, hogy a migránsok friss, képzett munkaerőt jelentenek, pedig cégvezetők nyomán egyes állami vezetők is hajlamosak voltak ilyesmiben gondolkodni. Négy-öt év után a bevándorlók döntő többsége továbbra is munkanélküli, miközben komoly társadalmi problémák jelentkeznek, például érzékelhetően romlik a közbiztonság. Ha egyszer bármelyik ország rossz döntést hoz, nem lehet visszakozni. Ha elindul az idegen kultúrkörökből érkező és asszimilálódni nem akaró emberek nagymértékű automatizált betelepítése, az visszafordíthatatlanul megváltoztatja a társadalmi viszonyokat, legfőképpen a közbiztonságot. Európában tíz-húsz évvel ezelőtt nem is nagyon lehetett beszélni terrorizmusról, mára viszont a mindennapjaink részévé vált.

Olvassa végig interjúnkat a november 23-án megjelent Heti Magyar Fórumban!