A Művelt Tájékozott Emberért Alapítvány

1464 Budapest, Pf. 1578
+36-1-781-3236
info@magyarforum.hu


MEGJELENT

a MAGYAR FÓRUM

XXX. évfolyamának 38.
száma.

MEGNYÍLT AZ ORSZÁGGYŰLÉS ŐSZI ÜLÉSSZAKA

Toroczkai László, a Mi Hazánk Mozgalom elnöke: „A Jobbikban az elnökség háta mögött születtek meg a stratégiai döntések. Nem tudtunk előre a Spinoza-házbeli akcióról. Aki azt mondja, hogy bárkivel összefogunk, csak kerüljünk hatalomra, a vonaizmust képviseli.”

SZÉGYENFAL – A jelentés megszavazói, tartózkodók, távolmaradók
Találjunk egymásra, legyen előfizetőnk!

Heti Magyar Fórum előfizetési díja:
3211 Ft / negyedév.

Havi Magyar Fórum előfizetési díja:
1470 Ft / negyedév.


Tel.: +36-1-781-3236

Levélcím: 1464 Budapest, Pf. 1578.

Kiadó:
Bp. IX., Ráday u. 32., I. em. 3.
​Ki szivárogtat?

Czyla

Értem én, hogy ha a sajtó egy politikustól kap egy papírt, akkor leközli, de az ATV.hu oldalon megjelent lista az MSZP–DK egyeztetésekről nem valós. Van tárgyalás a két párt között, de sokadszorra jegyzem meg: egyetlen valódi lista lesz, az, amit a nyilvánosság előtt közösen jelentünk be. Ez nem az!
Még egy dolog: egyedül a Fidesznek érdeke, hogy egyeztetésről, körzetekről, jelöltekről beszéljünk. Aki bármilyen listát szivárogtat a sajtónak, az a Fideszt segíti, és nem a változást. Amire pedig a többség szerint is óriási szüksége lenne Magyarországnak. Tárgyalunk tovább, mert a kormányváltás érdekében közösen kell indulnunk a választáson közös jelöltekkel, közös listával és közös miniszterelnök-jelölttel, mi ezt a célt tartjuk minden egyes pillanatban szem előtt. Megállapodás akkor van, ha mindenben megállapodtunk!
Fakadt ki Molnár Gyula, az MSZP elnöke a minap a Facebookon.
 
Jani észrevételezi az elnök megnyilatkozását: Egy biztos a DK-nál semmirekellőbb, károsabb, ostobább párt nincs Európában. A DK-ba azok az emberek vannak, akik miatt a baloldalt, de az MSZP-t biztosan (a maga 8 éve alatt) a legtöbb rossz döntésbe belevitték.
És az országot valakinek kormányoznia kell. Most is kormányozzák és kevésbé rosszul, mint akkor, amikor a DK-sok még MSZP-sek voltak. Egy ennyire bizonytalan és sokesélyes baloldalnál ez a mostani is jobb. Főleg, mert ezek távol tartják a migránsokat.
 
Borbála: Jézus, Mária! Ugye, Jani, Ön nem gondolja azt magáról, hogy baloldali? Mert egy baloldali ember ilyet a száján ki nem ejt! Ha ez a kormányzás jó Önnek, az csak egyet jelenthet: Ön is a haszonélvezők egyike!
 
Jani: 1. Nem vagyok baloldali.
2. Nem vagyok jobboldali.
3. Azért, mert valakinek most nem annyira rossz, azért nem lesz rögvest haszonélvező. De egyébként igen, haszonélvezője vagyok annak, hogy nem engedjük be a migránsokat, hogy nő a minimálbér és, hogy a családi adókedvezmény által nő a fizetésem. Ahogy a baloldali szavazóknak is, mert ez mindenkinek a haszna.
4. A DK a baloldalnak sem lehet értelmes választás. Gyurcsótány Ferkó és a többi DK-s atomidióta kifejezetten KÁROS a baloldalnak. HITELTELEN, lejáratott senkik, alkalmatlan idióták gyülekezete. ÁRTALMAS a baloldalnak. Fel kéne fogni, hogy hülyékkel összefogni nem érdem.
Én a baloldal helyében hagynám ezt a 2018-at ezt már elbaltázták.
2022-re csinálnék az MSZP-ből valami egyedüli, hiteles, racionális döntést.
 
J. Bazsa: Teljesen igazat írtál!
 
Aliz: Pedig elkeserítő…
 
Potyka: Kedves elnök úr! Ha akad ideje, nézze meg – a kivételesen nagyon fegyelmezett – Szanyi Tibor interjúját az ATV-ben. Az érdekes nem a védekezésbe szorult Szanyi Tibor, hanem a riporter teljesítménye.
Azaz, hogy az MSZP-nek az őt furdancsoló DK-val szemben sikerült abba a helyzetbe manővereznie magát, hogy felelős az összefogás húzódásáért.
Hozzá kell tennem: csak azt kapják, amit megérdemelnek. Kőmosott szocdem politikával ide lehet eljutni olyan partnerekkel, mint Gyurcsány Ferenc, Szigetvári Viktor és Karácsony Gergely (hogy az LMP ámokfutóiról ne is szóljak). Mint 2010-ben és 2014-ben.
Csak akkor lehet „vezetni” a baloldalt, ha az MSZP előnye elsöprő a szavazók között. De hogyan is lehetne ezzel a „politikával” elsöprő az MSZP előnye?
Az összefogással meg – ahogy a helyzetet elnézem – a saját szervezeteiknek lett tele a hócipője.
Ez politikai realitás. A kérdésem az lenne: mióta ignorálhatja büntetlenül egy politikai párt a realitásokat?
Ezt hívják „bűn és bűnhődés”-nek. Önök a felelősek az összefogás „húzódozásáért”, és „mindenki” azt várja, hogy megegyezzenek a DK-val? Bravó!