A Művelt Tájékozott Emberért Alapítvány

Levelezési cím: 1092 Budapest, Ráday u. 32. I. em. 3.
+36-1-781-3236
info@magyarforum.hu
Kérjük, hogy éves adójuk 1%-át ajánlják fel A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítványnak-oldalunkért
1%"/
Kedvezményezett alapítvány neve: A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítvány

adószáma: 18670275–1–13A kemény munkában hiszek

Beszélgetés Georges Leekensszel, a magyar labdarúgó válogatott nemrégiben kinevezett

Amint arról már lapunk október 26-i számában is beszámoltunk, a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) a legutolsó világbajnoki selejtezőt követően felbontotta Bernd Storck szövetségi kapitány szerződését. Néhány nappal később sajtótájékoztatón jelentették be, hogy a jövőben Georges Leekens irányítja majd a magyar labdarúgó-válogatottat. A 68 éves belga szakember máris munkába állt, folyamatosan járja a magyar bajnoki mérkőzéseket, ismerkedik a körülményekkel, sőt a külföldi csapatokban szereplő magyar játékosok teljesítményét is igyekszik felmérni. Legutóbb például a három magyar játékost foglalkoztató Dunaszerdahely bajnoki meccsére látogatott ki.

Hogy a magyar labdarúgó-társadalom tagjaival való ismerkedést mennyire komolyan gondolja, azt jól példázza, hogy több, a Magyar Labdarúgás Napja alkalmából rendezett eseményen is jelen volt. Az Aranycsapat Alapítvány által szervezett megemlékezésre is az első hívó szóra eljött, a résztvevőket magyar nyelven köszöntötte és már tökéletesen ejti azt a szót, hogy köszönöm. Lapunk ezen a rendezvényen kért interjút az újsütetű szövetségi kapitánytól, aki készségesen állt rendelkezésünkre.
 
– Mielőtt szakmáznánk, egy igazán aktuális emberi kérdés: immár egy hónapja hazánkban él, hogyan érzi magát nálunk?
– Nagyszerűen. Nem most vagyok itt először, ám ennyire hosszú időt még sosem töltöttem el itt. Budapest mindig is tetszett, igaz, alaposabban felfedezni eddig nem volt még módom. Most igyekszem olyan dolgokra is rácsodálkozni, amelyekre korábban nem sikerült. Az nyomban szembetűnt, hogy ahhoz képest, amit 15 évvel ezelőtt láttam, mennyit változott, fejlődött a város. Korábban hallottam, illetve magyar barátaim is azt mondták, hogy a magyarok barátságos emberek, ezt most már személyesen is tapasztalom. Még egyszer mondom, jól érzem magam önöknél és nemsokára már nem is kell majd egyes szám első személyben fogalmaznom, mert Budapestre jön a feleségem is.

Olvassa végig exkluzív interjúnkat az új szövetségi kapitánnyal a december 7-én megjelent Heti Magyar Fórumban!