A Művelt Tájékozott Emberért Alapítvány

1464 Budapest, Pf. 1578
+36-1-781-3236
info@magyarforum.hu


MEGJELENT

a MAGYAR FÓRUM

XXX. évfolyamának 38.
száma.

MEGNYÍLT AZ ORSZÁGGYŰLÉS ŐSZI ÜLÉSSZAKA

Toroczkai László, a Mi Hazánk Mozgalom elnöke: „A Jobbikban az elnökség háta mögött születtek meg a stratégiai döntések. Nem tudtunk előre a Spinoza-házbeli akcióról. Aki azt mondja, hogy bárkivel összefogunk, csak kerüljünk hatalomra, a vonaizmust képviseli.”

SZÉGYENFAL – A jelentés megszavazói, tartózkodók, távolmaradók

Keresztények, magyarok és civilek?

Széplaky Bálint

A kampányidőszak hajrája hamarosan beindul. Szemmel láthatóan a politikai pártok mindegyike mozgósítani igyekszik a választókat. A héten ezektől egy kissé hátrébb lépve, egész más fajta kampányokat vizsgálunk meg, a 21. századi módszerek útján ugyanis remek lehetőség nyílik arra, hogy közösen hallathassuk hangunkat egy-egy közügyben, ne nézzük tétlenül a konzervatív értékek pusztulását. Zaymus Esztert, a CitizenGO munkatársát látogattuk meg.

Konzervatív lobbi miért nincs? 
A CitizenGO olyan aktív polgárok közössége, akik célul tűzték ki az emberi élet, a család és a szabadság védelmét világszerte. Ahogy honlapjukon fogalmaznak: „azért dolgozunk, hogy a hatalmon lévők tiszteljék az emberi méltóságot és az egyén jogait”. A módszerük egyszerű: online petíciós oldaluk segítségével, személyes e-mail címéről küldheti el a felhasználó az előre megfogalmazott sablonlevelet a döntéshozóknak. Mivel a levelek egyenként futnak be e címre, ez erőteljes és sok esetben hatékony nyomásgyakorlást jelent.
Eszter egy fiatal budapesti lány, aki a Baár-Madas Református Gimnáziumba, majd az ELTE matematika szakára járt. Jelenleg a Pécsi Egyetemen szociálpolitikát tanul. Az erős irányváltás a két képzés közötti időszakban egy konferenciának köszönhetően történt, erős küldetéstudatát is innen eredezteti. A Műegyetemi Katolikus Közösség által szervezett rendhagyó hittanórán Keresztes Ilona tartott egy előadást, amelynek témája az abortusz volt. Eszter ekkor szembesült mélyen azzal, hogy mennyi fiatal nő vagy lány kerül embert próbáló helyzetbe az abortusz kapcsán, és hogy a tájékozatlanságnak és a szabályozásoknak köszönhetően milyen sokan élnek át olyan erős traumákat, melyek akár egy életre megnehezíthetik anyaságuk teljességének megélését. Amikor a Kiáltás az Életért Egyesülethez csatlakozva megtapasztalta, hogyan tud segíteni az embereken, biztossá vált számára, hogy ezzel szeretne foglalkozni.
Egy-két kisebb kanyar után vezette az útja a spanyol alapítású CitizenGO-hoz, amit Frivaldszky Edit indított el hazánkban. Online petíció útján indítanak kampányokat, gyakran kidolgozott szakmai háttéranyagok elkészítésével. Ezzel valós társadalmi támogatottságot tudnak felmutatni egy-egy ügy kapcsán. Eszter ezért is kezdett el dolgozni itt korábban önkéntesként, két éve pedig Edit munkatársaként. Beszélgetésünk közben kiderült, munkájában két dolgot szeret különösen. Egyrészt átélheti, hogy képes hozzátenni ahhoz, hogy a világban változást érjünk el mind lokális, mind globális léptékben. Másrészt a környező és más európai szervezeteken belüli együttműködésen keresztül megtapasztalhatja azt is, hogy különböző kultúrájú személyek hogyan tudnak – értékeiket nem feladva, egy-egy konkrét ügyben mégis összekapaszkodva – küzdeni a célokért. Eszter most, hogy jobban belelát globális szinten az elképesztő homoszexuális és genderlobbiba, azt mondta, itt az ideje, hogy a konzervatívok is felemeljék a hangjukat hazai, európai és világ szinten egyaránt.

Miért propagálja az ENSZ az abortuszt? Mi van a lombikbébikkel és a genderőrülettel? Olvassa el a legújabb Magyar Fórumban!