A Művelt Tájékozott Emberért Alapítvány

1464 Budapest, Pf. 1578
+36-1-781-3236
info@magyarforum.hu


MEGJELENT

a MAGYAR FÓRUM

XXX. évfolyamának 38.
száma.

MEGNYÍLT AZ ORSZÁGGYŰLÉS ŐSZI ÜLÉSSZAKA

Toroczkai László, a Mi Hazánk Mozgalom elnöke: „A Jobbikban az elnökség háta mögött születtek meg a stratégiai döntések. Nem tudtunk előre a Spinoza-házbeli akcióról. Aki azt mondja, hogy bárkivel összefogunk, csak kerüljünk hatalomra, a vonaizmust képviseli.”

SZÉGYENFAL – A jelentés megszavazói, tartózkodók, távolmaradók

Advent harmadik vasárnapja

Barsi Balázs OFM

A Karácsonyt várva megszeretem azt, hogy ember vagyok – egészen addig, hogy odaállok eléd, Istenem, és így merek szólni: nekem jobb, mint Neked, mert Neked nincs olyan jó Istened, mint nekem.

Megszeretem azt, hogy öregszem, hogy búcsúzom a fáktól, a felhőktől, az évszakoktól és az emberektől. Megszeretem azt, hogy mindenben kísértést szenvedek. Megszeretem azt, hogy ellentmondásokon, keserűségen, magányon, vagyis a szeretet szívet égető pusztai forróságán át vezet az utam. Megszeretem azt, hogy sokan nem értenek, hogy visszautasítanak, hogy elfelednek. Megszeretem azt, hogy Lázár meghalhat, és nekem keserű könnyeim lesznek, mert nem tudom őt feltámasztani, és Betániából hiányozhat valaki a nagy napig. Megszeretem mindazt, amit az Úr elvállalt az emberségből.

Íme, Ádvent és Karácsony a legközönségesebb hétköznapok misztériumába vezet be. Ezt jelenti a „jóságos emberség”. Nem keserű emberség, nem tragikus, hanem jóságos: a megtestesülés miatt!