A Művelt Tájékozott Emberért Alapítvány

1464 Budapest, Pf. 1578
+36-1-781-3236
info@magyarforum.hu


MEGJELENT

a MAGYAR FÓRUM

XXX. évfolyamának 38.
száma.

MEGNYÍLT AZ ORSZÁGGYŰLÉS ŐSZI ÜLÉSSZAKA

Toroczkai László, a Mi Hazánk Mozgalom elnöke: „A Jobbikban az elnökség háta mögött születtek meg a stratégiai döntések. Nem tudtunk előre a Spinoza-házbeli akcióról. Aki azt mondja, hogy bárkivel összefogunk, csak kerüljünk hatalomra, a vonaizmust képviseli.”

SZÉGYENFAL – A jelentés megszavazói, tartózkodók, távolmaradók

Álljon meg a násznép!

Czyla

Ahogy mondani szokták, baj van a menyasszonnyal! De tényleg, a népi mondásban lévő örök bölcsességre érdemes odafigyelni. Ez így tovább nem folytatható.
Hova vezet, ha a Jobbik mögött álló szélsőbaloldali lukácsista bagázs hatalomtörekvéseivel szemben tehetetlennek bizonyul a törvényhozó és a törvényt alkalmazó? Hova vezet, ha meggyökeresedik az a gyakorlat, hogy egy alkoholistává lett oligarcha őrületéből következő kapálózás ellen nem lépnek fel a törvény minden eszközével? Nem kertelünk, a párttörvényről, Simicskáról és a Jobbik Számvevőszékkel kapcsolatos politikai fellépéséről szólunk.
Javasoljuk, álljanak elő egyszer az életben becsületesen mindazok, akik ragaszkodnak ahhoz a rendszerhez, amelyben a 2014-ig érvényes párttörvény arra ösztökélte a pártokat, hogy a parlament által meghozott törvényt szándékosan semmibe vegyék, lábbal tiporjanak minden létező jogszabályt, nyilvánvaló csalásokat kövessenek el, anyagi haszonszerzés érdekében éljenek vissza parlamenti státusukkal, pofátlanul össze-vissza hazudozzanak, büntetlenül, előre megfontolt szándékkal. Álljanak elő, mondják el a választóiknak, hogy nem akarnak ők semmin változtatni, nekik nagyon jó lenne, ha minden úgy maradna, ahogy volt.
Azután lássák meg, mire jutnak ezzel a mentalitással a választásokon. Csak ne hazudjanak akkorákat, hogy abban érdekeltek, hogy végre legyen más a politika! A Simicska által eltartott médiamunkások is vallják be, mivel a létük a tét, a Számvevőszék helyett a kreatív bizonylatolókkal szolidárisak. Persze, van aki egyszerűen félreérti a helyzetet, mint az a publicista, aki a netadó elleni Goodfriend szervezte tüntetéssel veszi egy-kalap alá a Számvevőszékkel kapcsolatos jobbikos ügyet. Az, hogy GFG egy műsorban félrebeszél, (nem először) mit bizonyít? A sunyi eszmefuttatás a jobbikos tüntetés napján jelent meg. Ebben az áll, hogy a Fideszt rá lehet venni, hogy visszavonulót fújjon, csupán egyetlen feltétel kell ehhez, a kritikus tömeg. Tegyük fel hogy a cigányok elleni sorozatgyilkosoknak tízezer embert sikerült volna kivinniük az utcára, akkor nem ítélték volna el őket? Mi tapasztalatból mondjuk, hogy inkább meglepődni járunk a bíróságokra, de ennyire azért nem rossz a véleményünk. Azóta kiderült, nem kétezret, ezret sem sikerült Vonának kivinnie a Dózsa György út sarkára.
Tehát nem jött össze a kritikus tömeg.
Ebből mi következik? Írja meg!