A Művelt Tájékozott Emberért Alapítvány

1464 Budapest, Pf. 1578
+36-1-781-3236
info@magyarforum.hu


MEGJELENT

a MAGYAR FÓRUM

XXX. évfolyamának 25.
száma.

Orbán Viktor: Jövőre ennek a bizottságnak mennie kell!

A nemzeti összefogás tiszta eszméje: Csurka István 30 évvel ezelőtt elhangzott beszéde az erdélyi falurombolás elleni tüntetésen

Mónus József: a Hódítók Kupáját ezúttal egy Kr.e. 3. századiszkíta íj másolatával nyertem el, amit én készítettem

Szanyit megválasztották az MSZP alelnökének, majd lapunknak azt nyilatkozta, hogy az MSZP ma már nem vonzó
Találjunk egymásra, legyen előfizetőnk!

Heti Magyar Fórum előfizetési díja:
3211 Ft / negyedév.

Havi Magyar Fórum előfizetési díja:
1470 Ft / negyedév.


Tel.: +36-1-781-3236

Levélcím: 1464 Budapest, Pf. 1578.

Kiadó:
Bp. IX., Ráday u. 32., I. em. 3.
Álljon meg a násznép!

Czyla

Ahogy mondani szokták, baj van a menyasszonnyal! De tényleg, a népi mondásban lévő örök bölcsességre érdemes odafigyelni. Ez így tovább nem folytatható.
Hova vezet, ha a Jobbik mögött álló szélsőbaloldali lukácsista bagázs hatalomtörekvéseivel szemben tehetetlennek bizonyul a törvényhozó és a törvényt alkalmazó? Hova vezet, ha meggyökeresedik az a gyakorlat, hogy egy alkoholistává lett oligarcha őrületéből következő kapálózás ellen nem lépnek fel a törvény minden eszközével? Nem kertelünk, a párttörvényről, Simicskáról és a Jobbik Számvevőszékkel kapcsolatos politikai fellépéséről szólunk.
Javasoljuk, álljanak elő egyszer az életben becsületesen mindazok, akik ragaszkodnak ahhoz a rendszerhez, amelyben a 2014-ig érvényes párttörvény arra ösztökélte a pártokat, hogy a parlament által meghozott törvényt szándékosan semmibe vegyék, lábbal tiporjanak minden létező jogszabályt, nyilvánvaló csalásokat kövessenek el, anyagi haszonszerzés érdekében éljenek vissza parlamenti státusukkal, pofátlanul össze-vissza hazudozzanak, büntetlenül, előre megfontolt szándékkal. Álljanak elő, mondják el a választóiknak, hogy nem akarnak ők semmin változtatni, nekik nagyon jó lenne, ha minden úgy maradna, ahogy volt.
Azután lássák meg, mire jutnak ezzel a mentalitással a választásokon. Csak ne hazudjanak akkorákat, hogy abban érdekeltek, hogy végre legyen más a politika! A Simicska által eltartott médiamunkások is vallják be, mivel a létük a tét, a Számvevőszék helyett a kreatív bizonylatolókkal szolidárisak. Persze, van aki egyszerűen félreérti a helyzetet, mint az a publicista, aki a netadó elleni Goodfriend szervezte tüntetéssel veszi egy-kalap alá a Számvevőszékkel kapcsolatos jobbikos ügyet. Az, hogy GFG egy műsorban félrebeszél, (nem először) mit bizonyít? A sunyi eszmefuttatás a jobbikos tüntetés napján jelent meg. Ebben az áll, hogy a Fideszt rá lehet venni, hogy visszavonulót fújjon, csupán egyetlen feltétel kell ehhez, a kritikus tömeg. Tegyük fel hogy a cigányok elleni sorozatgyilkosoknak tízezer embert sikerült volna kivinniük az utcára, akkor nem ítélték volna el őket? Mi tapasztalatból mondjuk, hogy inkább meglepődni járunk a bíróságokra, de ennyire azért nem rossz a véleményünk. Azóta kiderült, nem kétezret, ezret sem sikerült Vonának kivinnie a Dózsa György út sarkára.
Tehát nem jött össze a kritikus tömeg.
Ebből mi következik? Írja meg!