A Művelt Tájékozott Emberért Alapítvány

Levelezési cím: 1092 Budapest, Ráday u. 32. I. em. 3.
+36-1-781-3236
info@magyarforum.hu
Kérjük, hogy éves adójuk 1%-át ajánlják fel A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítványnak-oldalunkért
1%"/
Kedvezményezett alapítvány neve: A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítvány

adószáma: 18670275–1–13
1%"/

Megjelent munkatársunk, Kovács Attila harmadik kötete: Az idők szava.
Glosszák, jegyzetek, publicisztikák, elemzések. Rendelés és információ: azidokszava@gmail.com

Európa reményévé lettünk

Szerk.

Történelmi időket élünk, amikor a sorsfordító eseményekből csak az kerülhet ki győztesen, aki kezébe veszi sorsát. Az elmúlt esztendő komoly változásokat hozott az európai politikában, a fordulathoz elég csak az elmúlt napok eseményeit megszemlélnünk.
Lengyelország és Csehország új miniszterelnökével megerősödött a visegrádi összefogás, ennek egyértelmű bizonyítéka a múlt heti brüsszeli csúcs, ahol Szlovéniával kiegészülve képviseltük Közép-Európa érdekeit. Ez az egység két erős szövetségest nyert a hétvégén. Egyik az új, Sebastian Kurz vezette osztrák kormány, a másik Bajorország. Mialatt Angela Merkel képtelen kormányt alakítani, Horst Seehofer a hétvégi CSU-kongresszuson kijelentette, hogy Bajorország keresztény, és az is marad, valamint januári tanácskozásukra vendégül hívta a Seeon kolostorba Orbán Viktort.
Egy másik Európa rajzolódik ki a térképen, egy élni akaró, értékeit megőrző Európa V4–osztrák–bajor–szlovén szövetségben. Kétségtelen tény, hogy ennek a változásnak mi vagyunk a zászlóvivői, hiszen a veszélyt Orbán Viktor észlelte elsőként és Magyarország lépett elsőként a tettek mezejére.
Azonban ahogy az öreg kontinensnek, úgy személyenként mindannyiunknak is belső megújulásra van szükségünk. A zászlót csak akkor vihetjük tovább, ha mi is jobbá válunk. Irányt csak az mutathat, aki maga is az úton halad.
Azzal, hogy a Megváltó eljött közénk, reményt hozott az életünkbe, hiszen minden szenvedésen, nehézségen, kilátástalanságon a szeretet győzedelmeskedett. A Karácsony ismét elhozza a reményt: Európa, Magyarország és mi magunk is megújulhatunk.