A Művelt Tájékozott Emberért Alapítvány

1464 Budapest, Pf. 1578
+36-1-781-3236
info@magyarforum.hu


MEGJELENT

a MAGYAR FÓRUM

XXX. évfolyamának 11.
száma.

A hatóságok tehetetlenek: Svédország kiütve

A Jobbiktól a DK-n át az LMP-ig: mind egy hajóban

Semjén Zsolt: Brüsszel nem ismeri el a keresztényüldözést


Találjunk egymásra, legyen előfizetőnk!

Heti Magyar Fórum előfizetési díja:
3211 Ft / negyedév.

Havi Magyar Fórum előfizetési díja:
1470 Ft / negyedév.


Tel.: +36-1-781-3236

Levélcím: 1464 Budapest, Pf. 1578.

Kiadó:
Bp. IX., Ráday u. 32., I. em. 3.
Európa reményévé lettünk

Szerk.

Történelmi időket élünk, amikor a sorsfordító eseményekből csak az kerülhet ki győztesen, aki kezébe veszi sorsát. Az elmúlt esztendő komoly változásokat hozott az európai politikában, a fordulathoz elég csak az elmúlt napok eseményeit megszemlélnünk.
Lengyelország és Csehország új miniszterelnökével megerősödött a visegrádi összefogás, ennek egyértelmű bizonyítéka a múlt heti brüsszeli csúcs, ahol Szlovéniával kiegészülve képviseltük Közép-Európa érdekeit. Ez az egység két erős szövetségest nyert a hétvégén. Egyik az új, Sebastian Kurz vezette osztrák kormány, a másik Bajorország. Mialatt Angela Merkel képtelen kormányt alakítani, Horst Seehofer a hétvégi CSU-kongresszuson kijelentette, hogy Bajorország keresztény, és az is marad, valamint januári tanácskozásukra vendégül hívta a Seeon kolostorba Orbán Viktort.
Egy másik Európa rajzolódik ki a térképen, egy élni akaró, értékeit megőrző Európa V4–osztrák–bajor–szlovén szövetségben. Kétségtelen tény, hogy ennek a változásnak mi vagyunk a zászlóvivői, hiszen a veszélyt Orbán Viktor észlelte elsőként és Magyarország lépett elsőként a tettek mezejére.
Azonban ahogy az öreg kontinensnek, úgy személyenként mindannyiunknak is belső megújulásra van szükségünk. A zászlót csak akkor vihetjük tovább, ha mi is jobbá válunk. Irányt csak az mutathat, aki maga is az úton halad.
Azzal, hogy a Megváltó eljött közénk, reményt hozott az életünkbe, hiszen minden szenvedésen, nehézségen, kilátástalanságon a szeretet győzedelmeskedett. A Karácsony ismét elhozza a reményt: Európa, Magyarország és mi magunk is megújulhatunk.