A Művelt Tájékozott Emberért Alapítvány

1464 Budapest, Pf. 1578
+36-1-781-3236
info@magyarforum.hu


MEGJELENT

a MAGYAR FÓRUM

XXX. évfolyamának 25.
száma.

Orbán Viktor: Jövőre ennek a bizottságnak mennie kell!

A nemzeti összefogás tiszta eszméje: Csurka István 30 évvel ezelőtt elhangzott beszéde az erdélyi falurombolás elleni tüntetésen

Mónus József: a Hódítók Kupáját ezúttal egy Kr.e. 3. századiszkíta íj másolatával nyertem el, amit én készítettem

Szanyit megválasztották az MSZP alelnökének, majd lapunknak azt nyilatkozta, hogy az MSZP ma már nem vonzó
Találjunk egymásra, legyen előfizetőnk!

Heti Magyar Fórum előfizetési díja:
3211 Ft / negyedév.

Havi Magyar Fórum előfizetési díja:
1470 Ft / negyedév.


Tel.: +36-1-781-3236

Levélcím: 1464 Budapest, Pf. 1578.

Kiadó:
Bp. IX., Ráday u. 32., I. em. 3.
Európa reményévé lettünk

Szerk.

Történelmi időket élünk, amikor a sorsfordító eseményekből csak az kerülhet ki győztesen, aki kezébe veszi sorsát. Az elmúlt esztendő komoly változásokat hozott az európai politikában, a fordulathoz elég csak az elmúlt napok eseményeit megszemlélnünk.
Lengyelország és Csehország új miniszterelnökével megerősödött a visegrádi összefogás, ennek egyértelmű bizonyítéka a múlt heti brüsszeli csúcs, ahol Szlovéniával kiegészülve képviseltük Közép-Európa érdekeit. Ez az egység két erős szövetségest nyert a hétvégén. Egyik az új, Sebastian Kurz vezette osztrák kormány, a másik Bajorország. Mialatt Angela Merkel képtelen kormányt alakítani, Horst Seehofer a hétvégi CSU-kongresszuson kijelentette, hogy Bajorország keresztény, és az is marad, valamint januári tanácskozásukra vendégül hívta a Seeon kolostorba Orbán Viktort.
Egy másik Európa rajzolódik ki a térképen, egy élni akaró, értékeit megőrző Európa V4–osztrák–bajor–szlovén szövetségben. Kétségtelen tény, hogy ennek a változásnak mi vagyunk a zászlóvivői, hiszen a veszélyt Orbán Viktor észlelte elsőként és Magyarország lépett elsőként a tettek mezejére.
Azonban ahogy az öreg kontinensnek, úgy személyenként mindannyiunknak is belső megújulásra van szükségünk. A zászlót csak akkor vihetjük tovább, ha mi is jobbá válunk. Irányt csak az mutathat, aki maga is az úton halad.
Azzal, hogy a Megváltó eljött közénk, reményt hozott az életünkbe, hiszen minden szenvedésen, nehézségen, kilátástalanságon a szeretet győzedelmeskedett. A Karácsony ismét elhozza a reményt: Európa, Magyarország és mi magunk is megújulhatunk.